Voorbeschouwing: Engeland favoriet om de finale te halen
Bron: Showbizznetwork.nl

Voorbeschouwing: Engeland favoriet om de finale te halen

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Italië heeft zich gisteren na penalty's als eerste geplaatst voor de finale van het EK voetbal. Vanavond is het de beurt aan Engeland en Denemarken om het laatste ticket voor de finale te bemachtigen. De wedstrijd wordt net als gisteren op Wembley gespeeld en er is een Nederlands tintje, want de wedstrijd staat onder leiding van Danny Makkelie. 

Engeland is op papier veruit de favoriet om door te stoten naar de finale. Na een matige groepsfase, waarin het spel vaak veel te wensen over liet, wisten de Engelsen de grootmacht Duitsland te verslaan. Ook de kwartfinale leverde voor Engeland geen problemen op, want Oekraïne werd met 4-0 verslagen. Wat voor de Engelsen een groot voordeel is, is dat ze flink gesteund zullen worden aangezien de wedstrijd in Londen wordt gespeeld. Engeland speelt dit EK de meeste thuiswedstrijden, want slechts één keer speelde de ploeg van Gareth Southgate op onbekend terrein. Dat was in Rome, waar de kwartfinale tegen Oekraïne werd afgewerkt. 

Denemarken heeft in het verleden al eerder voor een stunt gezorgd door het EK van 1992 te winnen. Denemarken had zich dit EK niet eens geplaatst, maar door de burgeroorlog in Joegoslavië mochten ze toch aantreden en met succes. Dit EK kan Denemarken op menig sympathie rekenen. In de openingswedstrijd viel Christian Eriksen neer op het veld tot schrik van alle spelers en supporters, maar moest er toch gevoetbald worden. Mede hierdoor verloor Denemarken haar eerste wedstrijd, maar wisten ze zich met maar drie punten toch te plaatsen voor de volgende ronde. Hierin wisten ze met 4-0 van Wales te winnen en ook Tsjechië bleek geen horde op de weg om het sprookje van 1992 wellicht te herhalen. 

De wedstrijd Engeland-Denemarken  is vanavond om 21:00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing van de NOS start 20:30 uur. Op SBS6 begint de voorbeschouwing om 20:00 uur.