Voorbeschouwing: Nederland neemt volgende horde richting EK-droom
Bron: Showbizznetwork.nl

Voorbeschouwing: Nederland neemt volgende horde richting EK-droom

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Voor Nederland begint vanavond de knock-outfase van het EK. In de Pusás Arena in Boedapest trapt Oranje om 18:00 uur af tegen Tsjechië. Als Nederland Tsjechië weet te verslaan wacht in de volgende ronde het team van Denemarken. Het stadion zal vanavond goed gevuld zijn, want de verwachting is dat er zo'n 67.000 toeschouwers aanwezig zijn in Boedapest. 

De ploeg van Frank de Boer wist de volle buit te pakken uit de drie eerste groepswedstrijden en is deze wedstrijd de favoriet om door te gaan. Het verleden wijst echter uit dat de Tsjechen niet te onderschatten zijn. Nederland speelde al elf keer eerder tegen Tsjechië, maar wist maar drie keer een overwinning te noteren. Van deze ontmoetingen wisten de Tsjechen er vijf te winnen en eindigde het drie keer in een gelijk spel. Na de goede wedstrijd van Malen tegen Noord-Macedonië is de verwachting dat hij in de basis mag beginnen. Nederland zal gesteund worden door zo'n 7000 toeschouwers. Ook is er een oranjeplein waar bekende DJ's en artiesten zullen zorgen voor de beroemde oranjesfeer zoals we kennen van voor het Coronatijdperk. 

Tsjechië eindigde als derde in hun groep achter Engeland en Kroatië. De Tsjechen kenden in de aanloop de nodige problemen voor de wedstrijd tegen Nederland. Door technische problemen heeft de Tsjechische ploeg niet kunnen trainen in het stadion en zijn ze pas gisteravond aangekomen in Hongarije. Ook zijn er wat personele problemen voor Tsjechië. De vaste linksback Jan Boril moet na twee gele kaarten in de groepsfase de wedstrijd in de tweede ronde aan zich voorbij laten gaan en ook de aanvoerder is nog een onzekerheid. Vladimir Darida is wel afgereisd naar Hongarije, maar of hij fit genoeg is om in actie te komen is nog uiterst onzeker. 

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg, Dumfries, de Ligt, de Vrij, Blind, van Aanholt, de Roon, Wijnaldum, F. de Jong, Malen, Memphis.

Vermoedelijke opstelling Tsjechië: Vaclik, Coufal, Celustka, Kalás, Mateju, Holes, Soucek, Masopust, Darida, Jankto, Schick.

Mocht Nederland vanavond winnen, dan wacht in de volgende ronde Denemarken. De Denen wisten zaterdagavond af te rekenen met Wales. Door twee doelpunten van oud-ajacied Kasper Dolberg was Denemarken met maar liefst 4-0 te sterk voor Wales. Als Oranje de Denen treft zullen ze moeten afreizen naar Baku in Azerbeidzjan. 

De wedstrijd Nederland-Tsjechië is vanavond om 18:00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing van de NOS start om 17:15 uur.