Zó volg je de Olympische Spelen in Tokio op radio en televisie
Bron: Pixabay

Zó volg je de Olympische Spelen in Tokio op radio en televisie

Geschreven door Daniël Schalk

Vrijdag beginnen in Tokio officieel de Olympische Zomerspelen. De NOS zendt maar liefst 220 uur live topsport uit, gemiddeld twaalf uur per dag. Op radio en televisie mis je niks van de Olympische Spelen.

Tokio Vandaag

Door het tijdsverschil met Japan zijn veel sporten in Nederland ’s nachts of overdag te zien. Voor iedereen die niet live kan kijken, verzorgt de NOS iedere dag rond 19:00 uur een overzicht van de olympische dag. In Tokio Vandaag, gepresenteerd door Sjoerd van Ramshorst, komen ruime samenvattingen voorbij.

NOS Tokio Vandaag is iedere dag van 18:50 uur tot 19:55 uur te zien op NPO 1.

Studio Tokio

Iedere dag praat Henry Schut in de talkshow Studio Tokio met gasten over de Olympische Spelen. De talkshow komt vanuit Scheveningen, waar het Olympic Festival van TeamNL plaatsvindt. Hier worden de medaillewinnaars gehuldigd. Dione de Graaff is in Tokio en spreekt met Nederlandse sporters.

Studio Tokio is iedere dag om 20:30 uur te zien op NPO 1 en in het weekend om 21:30 uur.

De Oranjezomer

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn al sinds de start van het EK voetbal dagelijks op televisie met De Oranjezomer. Ook de Olympische Spelen worden door de mannen van Veronica Inside becommentarieert. Slot Zeist is voor de Olympische Spelen ingeruild voor Droompark de Zanding in Otterlo.

De Oranjezomer is iedere dag om 21:30 uur te zien op SBS6 en op zaterdag om 22:00 uur.

RadiOlympia

NPO Radio 1 wordt omgedoopt tot RadiOlympia. Alle verrichtingen van de Nederlandse sporters worden op de voet gevolgd door de commentatoren, verslaggevers ter plekke en analisten en oud-sporters in de studio in Hilversum. Oud-schaatser Erben Wennemars is in Tokio voor reportages en het laatste nieuws.

RadiOlympia is iedere dag van 02:00 uur ’s nachts tot 16:00 uur ’s middags te horen.