Voorbereidingen Big Brother 2022 gestart
Bron: RTL / Wesley de Wit

Voorbereidingen Big Brother 2022 gestart

Geschreven door Daniël Schalk

Big Brother krijgt in 2022 mogelijk een nieuw seizoen. Producent EndemolShine is gestart met de voorbereidingen van Big Brother 2022. Dat bevestigt EndemolShine tegenover Showbizznetwork.nl, nadat wij hebben ontdekt dat de productiemaatschappij momenteel een stagiair zoekt voor Big Brother 2022.

“Sinds het einde van het afgelopen seizoen zijn wij in gesprek met de zenders over een eventueel nieuw seizoen van Big Brother. Gezien de voorbereidingen van dit soort grote tv-projecten veel tijd in beslag neemt, gaan wij altijd ruim van te voren op zoek naar collega’s. Mocht er een nieuw seizoen komen dan kunnen wij direct starten met de productie”, aldus de woordvoerster van EndemolShine Nederland.

Big Brother keerde dit voorjaar terug op tv. Het Big Brother-huis naast de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam staat er nog steeds, bevestigt de woordvoerster. Met een mogelijk nieuw seizoen in het vooruitzicht besloot EndemolShine het huis te laten staan totdat de knoop over Big Brother 2022 was doorgehakt.

Eind vorige eeuw werd Big Brother bedacht door Talpa-baas John de Mol. In 1999 werden twaalf onbekende Nederlanders ruim 100 dagen samen in een huis gezet en dag en nacht gevolgd door camera’s. Big Brother is inmiddels uitgezonden in 66 landen, waaronder in Duitsland, Australië en de Verenigde Staten.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!