Voorbereidingen Big Brother 2023 gestart
Bron: RTL / Jasper Suyk

Voorbereidingen Big Brother 2023 gestart

Geschreven door Daniël Schalk

Big Brother krijgt in 2023 mogelijk een nieuw seizoen. Producent EndemolShine is gestart met de voorbereidingen van Big Brother 2023. Dat laat EndemolShine aan Showbizznetwork.nl weten. Het wordt het derde seizoen van de revival. Dit voorjaar was het tweede seizoen te zien in Nederland en België.

“We zijn in gesprek met de zenders over een eventueel nieuw seizoen. Bij grote shows met een lange productietijd treffen we in deze fase altijd voorbereidingen, maar dat betekent niet per definitie dat het zeker is dat er een nieuw seizoen aankomt”, aldus de woordvoerster van EndemolShine Nederland.

Big Brother keerde in 2021 na 15 jaar terug op televisie. Het Big Brother-huis naast de Johan Cruijff ArenA bleef na de finale van het eerste seizoen staan, dat leidde uiteindelijk tot een tweede seizoen. Het huis staat er nog steeds. Voor het tweede seizoen van de revival kreeg het huis wel een make-over.

Eind vorige eeuw werd Big Brother bedacht door John de Mol. In 1999 werden twaalf onbekende Nederlanders ruim 100 dagen samen in een huis gezet en dag en nacht gevolgd door camera’s. Big Brother is inmiddels uitgezonden in 66 landen, waaronder in Duitsland, Australië en de Verenigde Staten.

Niks missen van Big Brother 2023? Word lid van onze Facebook-groep!