Expeditie Robinson 2021: De geheime expeditie
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: De geheime expeditie

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Na de eerste aflevering werd live meegedeeld dat 8 oud deelnemers ook aan de expeditie deel zouden nemen. En dit zijn dus Do, Wietze de Jager, JayJay Boske, Loek Peters, Loiza, Anouk Maas, Saar Koningsbergen en Rob Geus. En over deze deelnemers werd op social media al veel gezegd en geroepen. Rob Geus werd direct al weer herinnerd aan zijn voedsel verspilling. 

Door de jaren heen heb ik menig column geschreven over Robinson en mij vaak hard uitgelaten over de opgevers. Er zijn zoveel mensen die deel willen nemen aan de expeditie. Dan krijg jij de kans en dan geef je op? Ik had er nooit begrip voor. En dan krijgt Do, de opgeefster, een herkansing? Oeps, foutje bedankt.

Maar goed de programmamakers hebben beslist en we gaan zien hoe de kandidaten het doen. Maar wat ze allemaal niet willen is er op dezelfde manier uitgaan als de vorige keer. Do wil niet opgeven, Rob wil er niet uit via een evenwichtsbalk en degene die de halve finale haalden of er voor de samensmelting uitgingen willen juist dat niet weer moeten ervaren. 

Een kans om direct al naar huis te moeten!

Maar de expeditie is hard, je hebt niet alles zelf in de hand en er zijn constant verassingen. En dat merken deze 8 al direct. Bij aankomst vinden ze een kist! Maar die blijkt leeg op een kaart en een brief na. Ze moeten de kist meenemen naar een andere plek en daar binnen 5 kwartier aankomen. Lukt dat niet gaat er direct een van de acht naar huis. En dan zit de schrik erin. Maar eensgezind besluiten de mannen de kist te dragen. En na een vermoeiende tocht zien ze Nicolette en Kai staan. Dus missie geslaagd? Maar vanuit zijn ooghoeken ziet Rob datgene dat hij hoopte te vermijden. De evenwichtsbalk. 

De acht moeten de befaamde balk op en iedere keer als er een teken wordt gegeven moeten ze naar een smaller stukje. De eerste twee mogen ene tactisch voordeel uit de kist met voedsel e.d. halen (een immuniteitsring en een tip om meer voedsel te krijgen) en de laatste, die ligt er direct uit als ze niet binnen die 5 kwartier zijn gebleven. Is dat wel gelukt dan krijgt de laatste een zwarte stem

De mannen hebben veel gesjouwd, zijn vermoeid en hebben trillende benen. De dames hebben het makkelijker gehad. Maar het is wat het is en ze beginnen aan de proef. Wie valt het eerste eraf is de vraag en wie worden de eerste twee?

Rob's eeuwige trauma.

En alsof de duivel ermee speelt is de eerste afvaller uiteraard, je kon er eigenlijk op wachten, Rob Geus die duidelijk ontzettend baalt. Maar de mannen die meer inspanning hebben geleverd vallen er als eerste 4 af. Gevolgd door Loiza en Anouk en dan blijven Saar en opgeefster Do over. En uiteindelijk wint Do! Ze kan het bijna niet zelf geloven.

Do kiest de immuniteitsring, Saar krijgt dan de voedseltip en Rob krijgt de zwarte stem en hoopt vurig dat ze binnen die 5 kwartier zijn gebleven. En dan blijkt dat dit gelukt is met een verschil van 3 minuten. 

De 8 worden dan naar een ander eiland gebracht en zoeken harmonieus naar een slaapplek en richten in een geweldig harmonieus geheel hun kamp in, maken slaapmatjes en eten samen de maaltijd die Rob gemaakt heeft en veel te zout is. En dan rekent Rob eigenlijk al erop om als eerste weg te moeten. Een zwarte stem en een maaltijd verkloten. Geen goed begin voor hem.