Expeditie Robinson: Het echte begin, proeven en een eilandraad
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson: Het echte begin, proeven en een eilandraad

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Expeditie Robinson is dan vanavond echt begonnen. Er waren proeven, een eilandraad, een opgever, een zeurende deelnemer en een afvaller.

De eerst nacht bracht geen tropische regenbui waar Expeditie Robinson om bekend staat, maar wel een nacht lang regen. Iets wat vooral in kamp Noord waar nog geen vuur is gevoeld wordt. En het vuur aankrijgen kost heel veel moeite maar lukt uiteindelijk waarna ook direct de sfeer omslaat. Vuur en eten zijn nu eenmaal de zaken die de stemming in een kamp reuze beïnvloeden.

Op tweede kans-eiland blijkt dat de lach toch echt van John de Bever zijn gezicht is verdwenen. Hij draagt weinig bij in het maken van een slaapplaats en Eva moet haar best doen om hem te motiveren iets te doen. Hij is nat, wordt moe en als het nu mooi weer was geweest hadden ze geen afdak hoeven maken maar gewoon in de blote lucht op het strand kunnen slapen. Tuurlijk John gewoon lekker luieren en wachten tot het gaat regenen om je dan te realiseren dat een afdak misschien wel prettig is. Maar goed hij geeft toe en gaat Eva helpen met een afdak te bouwen maar nu eerst even rust vind hij.

Ondertussen is de sfeer in kamp Noord positief. Met als minpunt de blessure van Dyantha die in de vorige pref gevallen is en een dikke knie heeft. In kamp Zuid ondertussen is de nacht hard aangekomen bij Dennis. Hij heeft 2 jaar geleden een tia gehad en ervaart nu een zelfde soort gevoel als hij had vlak voor hij die tia kreeg. Waardoor hij uiteindelijk besluit om op te geven.  

Wie gaat weer de expeditie in?

Op tweede kans eiland krijgen Eva en John een puzzelproef, de winnaar mag weer de expeditie in, de verliezer moet terug naar 2e kans eiland. En onmiddellijk dacht ik: ‘dit gaat Eva winnen, die mopperpot van een John de Bever maakt geen kans”.  Het puzzelen begint en John loopt constant te zeuren, hij kan niet puzzelen en loopt constant luidkeel te klagen en te zeuren. Beide hebben het moeilijk met de puzzel, Eva misschien omdat ze afgeleid wordt door het constante geneuzel van John de zeurkous. En dan ineens, als een wonder boven wonder ziet John wiens lach de hele tijd van zijn gezicht was verdwenen de oplossing van de puzzel en wint hij. En plotsklaps is die verdwenen lach ook weer terug. 

De proef tussen de twee kampen is weer een zware. Bijlen moeten getransporteerd worden en gebruikt worden om bordjes stuk te gooien. Maar een gevallen bijl mag je niet meer gebruiken. Jan van Halst pakt er meteen een stuk of vijf en valt bovenop de bijlen die meteen niet meer gebruikt mogen worden. Stefano is in ieder geval niet opgevoed door mijn moeder! Als ik vroeger liep met een pen of iets dergelijks in mijn mond werd mij direct duidelijk gemaakt dat als ik zou vallen deze mijn mond en of gehemelte zou beschadigen. Stefano stopte gewoon een bijl in zijn mond, maar is gelukkig niet gevallen anders hadden we een afvaller om medische redenen gehad. Met een glimlach van oor tot oor.

Wie is de beste bijlenwerper? 

Kamp Noord pakte snel een voorsprong en hun beste bijlengooier was mister positivo Defano. Die man blijft vrolijk en alles positief inzien. Top en belangrijk op zo’n eiland. Maar Zuid krabbelde terug, kwam gelijk en won uiteindelijk toch de proef, mede door het bijlen slingeren van Yuki.

Eva dien ondertussen terug is op haar eiland gaat lekker tekeer en voelt zich in haar element. Bout, sleurt en werkt. Op Noord moet er dus iemand weggestemd worden. Sieneke geeft eerlijk aan op Dyantha te stemmen. Jasper en Jan zien elkaar wel als een Robinson en weten beide wel op wie ze gaan stemmen. Bij de eilandraad stemt Sieneke op Jasper en de rest stemt op Sieneke die uiteindelijk te horen krijgt dat haar expeditie nog niet ten einde is. Zij gaat naar de oud kandidaten. 

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!