Voorbeschouwing: Nederland moet aan de bak in cruciaal duel tegen Turkije
Bron: Showbizznetwork.nl

Voorbeschouwing: Nederland moet aan de bak in cruciaal duel tegen Turkije

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Het Nederlands elftal hervat vanavond de WK-kwalificatie met een cruciale clash met Turkije. Turkije staat momenteel eerste in de kwalificatiegroep met een punt meer dan Oranje. Nederland en Turkije beginnen om 20.45 aan de wedstrijd, die gespeeld wordt in de Johan Cruijff Arena. 

Louis van Gaal kan tegen Turkije niet beschikken over Nathan Aké en Cody Gakpo. Nathan Aké besloot het trainingskamp te verlaten door privé-omstandigheden en Cody Gakpo heeft het kamp van Oranje verlaten met een blessure. Daley Blind keert na zijn schorsing terug bij het team van van Gaal en lijkt direct een basisplaats te bemachtigen. 

De vermoedelijke opstelling van Nederland: Bijlow, Dumfries, de Vrij, van Dijk, Blind, Klaassen, Wijnaldum, F. De Jong, Berghuis, Memphis, Bergwijn.

Nederland moet flink aan de bak vanavond, want Turkije is momenteel koploper in de groep. Turkije heeft elf punten uit vijf wedstrijden. Nederland en Noorwegen volgen de turken op de voet met beiden een punt minder dan Turkije. In Turkije was de wedstrijd tegen Turkije een ware deceptie. Het Nederlands elftal, dat toen nog onder leiding stond van Frank de Boer, verloor kansloos met 4-2 van Turkije en dus is deze ploeg van Turkije niet te onderschatten en moet het bij Nederlandse kant absoluut beter.

De wedstrijd Nederland-Turkije is vanavond 20.45 te zien op NPO 3. De voorbeschouwing van de wedstrijd begint om 20.00 uur.