Voorbeschouwing: Nederland op randje van plaatsing WK
Bron: Showbizznetwork.nl

Voorbeschouwing: Nederland op randje van plaatsing WK

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Nederland speelt vanavond in Podgorica de kwalificatiewedstrijd tegen Montenegro. Voor de ploeg van Van Gaal kan deze wedstrijd cruciaal zijn voor plaatsing voor het WK, terwijl Montenegro met een vierde plek nergens meer voor speelt in de groep. De ontmoeting met Montenegro wordt voor Oranje een primeur, want nog nooit speelde Nederland op Montenegrijnse bodem. 

Van Gaal kan beschikken over zijn volledige selectie en zal dus een speler op de tribune moeten zetten. De bondscoach lijkt voor het duel met weinig verrassingen te komen. Justin Bijlow blijft voor Van Gaal de onbetwiste nummer één onder de lat, ondanks dat Jasper Cillessen na lange tijd weer opgeroepen is. De enige wijzigingen ten opzichte van de afgelopen kwalificatiewedstrijden lijken in de voorhoede plaats te vinden. de verwachting is dat Malen en Danjuma op de flanken de voorkeur krijgen van Van Gaal. 

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk en Blind; Wijnaldum, De Jong en Klaassen; Malen, Depay en Danjuma.

Het is voor Oranje de eerste keer dat zij een wedstrijd spelen in Montenegro, maar Oranje kan een voorbeeld nemen aan de heenwedstrijd tegen de Montenegrijnen. In september jl. was Oranje met 4-0 te sterk voor Montenegro door doelpunten van Memphis, Wijnaldum en Gakpo.

Nederland kan zich vanavond al kwalificeren voor het WK, maar is daarvoor afhankelijk van het resultaat van Noorwegen. Als Nederland wint, is elk puntverlies van Noorwegen voldoende om door te gaan. Noorwegen neemt het  vanavond op tegen Letland. Als zowel Nederland als Noorwegen hun wedstrijd wint, wordt het groepshoofd bepaald in het onderlinge duel van dinsdag in de Kuip. 

De wedstrijd Montenegro - Nederland  is vanavond om 20:45 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing van de NOS start 20:00 uur.