Expeditie Robinson 2021: Tranen bij een gedwongen keuze
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Tranen bij een gedwongen keuze

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Ook deze aflevering werd weer duidelijk gemaakt dat ene expeditie in tropische streken of een expeditie in het barre Kroatië nogal veel van elkaar verschilt. In Kroatië zijn er geen bananenbomen, geen kokospalmen, is er geen cassave.  Qua eten is er eigenlijk niets. Een enkele vis, slak of krab kunnen worden gevangen maar ook die zijn in de tropische streken te vangen en onderdeel van het Robinson menu.

Boerin Annemiek wil ook meer dan een beetje rijst of meel. Ze wil groenten, ze wil eigenlijk alles en wordt emotioneel van het feit dat ze geen voedsel kan vinden. Maar ook Eva kent haar emotie als ze ziet dat John terugkomt. ‘Oh shit daar gaat mijn rust’ zegt ze. John daarop geeft aan dat hij gesloopt is en hoopt dat Eva een pannenkoekje voor hem maakt. Dat is geen probleem. Eva heeft vis, slakken, krabbetjes. Kortom Eva heeft in haar eentje getoond een ware Robinson te zijn. 

De eerste bondjes worden zichtbaar. Dyantha en Robbert blijken een afspraak te hebben elkaar niet weg te stemmen. Jan van Halst wil eenzelfde afspraak met zijn partner Jasmine maar heeft eerder ook met Jasper iets dergelijks afgesproken.

De proef zorgt voor moeilijke beslissing

Beide kampen gaan weer tegen elkaar strijden in de proef. Balanceren op een rollende ton waarna ze uiteindelijk een staaf moeten kunnen pakken. De rollende ton wordt tegen gehouden door een touw dat langzaam moet worden gevierd. Gedurende deze proef vallen 2 dingen op. De ‘zalvende’ woorden van Jan van Halst die gedurende de gehele proef het touw vasthoudt en zijn mede teamgenoten constant coacht met muizenstapjes, neem je tijd en hierdoor constant rust brengt bij zijn teamgenoten.  

Het tweede dat opvalt is de overtuiging van Stefano dat dit hem ligt. Hij wil direct als eerste en valt van de ton. Ook Dyantha valt van de ton maar gelooft het te kunnen, wil meteen weer en slaagt erin en pakt de eerste staaf voor haar team. Stefano is ook overtuigd dat dit hem gaat lukken en gaat nog een keer en valt. Stefano gaat een derde en vierde keer maar zijn overtuiging blijkt veel groter dan zijn daadkracht.

Zuid ligt ruim voor maar Noord kruipt dichterbij en het wordt nog spannend maar Zuid wint nipt en team Noord moet voor het eerst naar de eilandraad.

Stefano neemt verantwoordelijkheid

Stefano ziet er heel erg mee dat zijn meerdere mislukte pogingen zoveel tijd hebben gekost en vind dat daardoor zijn team heeft verloren. De anderen zijn beter dan hij dus is hij ervan overtuigd dat hij niet verantwoordelijk wil zijn dat een ander weggestemd zou worden. Een ander die het niet verdiend en dus vraagt hij zijn mede kampgenoten hem weg te stemmen. En dit hakt erin bij het team. Yuki, Rene en Sterrin spreken uit dat dit zo niet moet. Dat hij zeker een bijdrage kevert in het team maar Stefano blijft bij zijn besluit.

Op afvallers eiland staan er zee-egels op het menu. Maar John begint er niet aan en wil dat Eva dit ook niet probeert ‘want anders ga je dadelijk de pijp uit’.

Op de eilandraad blijkt dat Stefano zijn teamgenoten zijn verzoek inwilligen en wordt hij door iedereen weggestemd. Als ze weg zijn geeft hij op de vragen van Kay aan dat hij niet weg wil maar dit uit liefde voor zijn kampgenoten heeft beslist. En hij omarmt direct zijn kans om naar 2e kans eiland te gaan.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!