Expeditie Robinson 2021: Een nieuw komisch duo en eindelijk de eerste afvaller
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Een nieuw komisch duo en eindelijk de eerste afvaller

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

En zijn veel bekende duo’s in de geschiedenis van televisie: Tom en Jerry, de Dikke en de Dunne, Peppi en Kokki (voor de ouderen onder ons) maar Expeditie Robinson brengt ons nu een zeer vermakelijk duo: John en Rob.

Terwijl de hardwerkende Eva aan John uitlegt dat ze het hout heeft verstopt om het droog te houden en John aangeeft dat hij het geen 20 dagen meer op dit eiland ziet zitten tenzij Eva daar ook is en voor hem zorgt, komt de derde persoon voor dit eiland aan. Rob de Geus. John neemt Rob weer in de maling met: ‘ze hebben de zwakste weggestuurd’. En als Rob het over wat anders wil hebben zegt John: ‘ja, begin maar over wat anders’. 

Het duel van Rob

Maar dat andere is de brief die Rob heeft. Hij moet of Eva of John uitkiezen om tegen te duelleren. De verliezer gaat naar huis de winnaar terug naar het eiland. En als John probeert te schuilen probeert Eva Rob over te halen tegen John te duelleren. Rob hoeft dan verder niets op het eiland te doen, Eva doet dan verder alles. Rob besluit zo lang mogelijk te wachten met zijn keuze bekend te maken. Maar uiteindelijk kiest hij om tegen Eva te duelleren. Ik vond het direct een slechte keuze. Aan John heb je echt geen ruk op het eiland. Aan Eva heb je veel, heel veel. En eerlijk gezegd verwachtte ik dat Rob van Eva zou verliezen. 

Het duel is een soort ringwerpen. Als je scoort mag je een beeld naar te toe schuiven. Komt het beeld op het eindvakje heb je gewonnen. Rob gooit als eerste raak, dan Eva een paar keer, dan Rob weer en zo schuift het beeld geruime tijd heen en weer. Maar uiteindelijk weet Rob meerdere keren achter elkaar raak te gooien en wint hij. De winnaar krijgt een zakje groenten en fruit mee. En als Rob op het eiland terugkomt en zijn buit laat zien wil John al meteen de hele appel opeten. Maar Rob stopt dit. En dit komische duo is voorlopig tot elkaar veroordeeld.

Op kamp Zuid zit er ondertussen de sfeer goed in, er wordt ondanks de honger gezongen. In kamp Noord hebben sommigen slecht geslapen na het wegstemmen van Stefano. In Zuid is Dyantha al nadrukkelijk bezig met een verbond van 4 mensen te maken. Dyantha samen met haar partner uit de eerste proef en Brit en Jasper die ook een koppel waren in het de eerste proef. Maar als ze hun proef willen hoeven ze nog niemand weg te stemmen. En ze willen voor de tweede keer op rij de proef winnen!

Een pittige proef!

De proef is weer pittig. Een kist van een vlot naar het strand verplaatsen over 2 hindernissen, dan een sleutel bemachtigen om ene vuurstick uit de kist te halen, vuur maken en een touw doorbranden en dan een wok in brand steken. Simpel toch, zo gebeurd. De winnaar heeft immuniteit en krijgt een kist met groente en fruit. Een behoorlijke hoeveelheid dus. De als iemand nog geen motivatie had dan hebben ze het nu wel. 

Zuid ligt lang voor in de proef maar bij het vuur maken loopt Noord in totdat een verkeerd begrepen vraag van Rene ervoor zorgt dat boerin Annemiek een houtje in het vuur legt waardoor hun vuur instort en Zuid toch wint.

Een onbegrijpelijk keuze

En als Zuid dan hun kist met groente en fruit krijgt besluiten ze een klein deel ervan aan kamp Noord te geven. Onbegrijpelijk. Zo maak je je tegenstander sterker. Je wilt de proef iedere keer winnen om niemand weg te moeten sturen. Honger maakt je zwak! En dan krijg je een kist eten en dan geef je wat aan de tegenstander. Dat wordt lachen als Zuid nu de volgende proef wint.

En zoals altijd na een proef volgt er het wegstemmen van een teamgenoot. Rene, Sylvana, Yuki en Sandra hebben een verbond en dus zal een van de twee vriendinnen, Sterrin of boerin Annemiek weggestuurd worden. Annemiek doet nog een Stefanootje en geeft aan dat zij het vuur verziekt heeft en snapt als ze haar wegstemmen, maar de groep beslist anders en stemt Sterrin weg. Sterrin die nog even aangeeft dat zij naar de Expeditie is gekomen om het mooie in de mens te ontdekken en dat ze haar teamleden wil bedanken omdat ze hier het mooie in de mens ontdekt heeft. En als Sterrin hoort dat ze niet naar huis moet maar naar een ander eiland dan is ze superblij.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!