Expeditie Robinson 2021: Gevecht tussen het hoofd en het hart
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Gevecht tussen het hoofd en het hart

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Om de expeditie te winnen moet je een deel ‘Robinson’ hebben, moet je sociaal vaardig zijn en moet je de juiste bondjes sluiten. Dus proeven weten te winnen (met je team of individueel). Je moet goed in de groep liggen en je steentje bijdragen maar niet negatief opvallen door niets te doen, te commanderen e.d. En je moet op het juiste moment de juiste mensen weten te benaderen om een bondje te vormen. Bij een verkeerde keuze wordt je verraden, keert je bondje zich tegen je en wordt je weggestemd.

Op 2e kans eiland is al direct een bondje gesmeed met de afspraak zo lang mogelijk bij elkaar te blijven en nieuwkomers weg te stemmen. Dat was de 1e keer makkelijk. De tweede keer ontpopte zich een bondje in een bondje. Met de komst van Sieneke zagen de vrouwen de kans om stiekem de macht te grijpen. Rob, die niet goed lag in de groep, zich vaker terugtrok in zijn eentje werd ondanks een afspraak weggestemd en nieuweling Sieneke mocht blijven.

De proef

Ook dit was weer een proef met 3 hindernissen waarin iedereen kon bepalen welke ze het eerste wilden doen. En ook nu werden er weer verschillende keuzes gemaakt. Het laatste onderdeel was om houten schijven via een plank op een boomstam te ‘sjoelen’. Jayjay lag hier ook weer snel op kop maar ook Loiza en Anouk doen het goed. Sieneke die wel kan zwemmen maar geen zwemdiploma heeft had moeite met het watergedeelte en werd laatste. Jayjay bleek weer de beste en hij win zijn tweede proef en voor de tweede keer immuniteit.

Terug op het eiland bespraken de dames de situatie. De afspraak was eigenlijk wel nog intact nu de dissonant Rob weg was. Maar dan komt er zo’n vreselijk lieve en sociale man als Stefano bij.  Stefano die eigenlijk goed lag bij alle dames, maar ook bij de mannen. Hier probeerde Stefano ook een visje uit te gooien om Sieneke weggestemd te krijgen. De 3 mannen wilden hem wel houden, maar het was een ‘Gevecht tussen het hoofd en het hart’ zoals Loek opmerkte. 

Keuze tussen hoofd en hart

Op de eilandraad zou blijken of het hoofd of het hart het had gewonnen, maar eerst kwam Sterrin bij de groep. Ze was duidelijk heel blij Stefano weer te zien. Waarna gestemd ging worden en uiteindelijk bleek het hoofd, de afspraak nieuwelinge weg te stemmen te winnen en werd Stefano het slachtoffer en moet hij naar afvallerseiland om John ‘ik ben altijd moe’ of Rob ‘hopelijk geen evenwichtsbalk’ uit te dagen waarna de verliezer naar huis moet.

De vooruitblik laat Stefano zien die zijn brief voorleest aan John en Rob. En in een kamp moesten alle kampleden al hun spullen inpakken. Wat betekend dat ze niet meer terug komen op het eiland. En misschien de kampen deels door elkaar gegooid gaan worden?

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!