Expeditie Robinson 2021: De (on)zekerheden van een bondje
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: De (on)zekerheden van een bondje

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op dit moment regeren de bondjes in de expeditie. Op het 2e kans eiland worden de nieuwkomers gewoon weggestemd, waarbij alleen Rob de uitzondering was omdat hij niet goed in de groep lag. Terwijl op een eiland Dyantha, Brit, Jasper en Robert een verbond hebben en op het andere eiland hebben Rene, Yuki, Sandra en Sylvana ook een verbond. Voor de anderen lijkt het dus een kwestie van tijd voordat ze weggestemd gaan worden.

Op afvallers eiland heerst ondertussen een serene rust, ‘mantelzorger’ Rob zorgt voor de ‘energie slurpende oude zeerover’ John de Bever. Iets wat John meer ziet zitten dan Rob. Maar beiden worden verblijd met de komst van Stefano. Stefano die later aangeeft eigenlijk met geen van beiden op het eiland te willen zitten omdat beiden proberen hem te gebruiken. John maakt weer de gebruikelijke grappen en opmerkingen over en tegen Rob. Rob probeert ondertussen het leven van Stefano zo makkelijk mogelijk te maken. 

Het duel

Uiteindelijk moet Stefano echter kiezen tegen wie hij duelleert. En de keuze valt uiteindelijk op John. Rob dolgelukkig en hij hoopt vurig dat Stefano terugkomt en niet John de Bever. Het duel is een evenwichtsduel wat gelukkig aan Rob voorbij gaat want daar is hij niet zo’n ster in. Maar Stefano en John moeten op een krukje met een poot gaan staan en mogen zich vastpakken aan een stang boven hun hoofd.

Degene die als eerste de grond raakt verliest. En dan ziet John mogelijkheden voor zichzelf. Beiden pakken zich vast en stappen op het krukje. John staat stevig en rustig en bij Stefano wiebelt alles al meteen en vrij snel valt zijn kruk. Terwijl John dus rustig staat hangt Stefan alleen aan zijn handen en moet dus al snel loslaten en verliest. Zijn opoffering omdat hij het zijn kampleden zo gunde wordt dus duur betaald. En ook de verwachtte hereniging met Sterrin die waarschijnlijk in het 2e kans eiland weggestemd zal worden komt er dus niet.

Op de beide kampen Noord en Zuid wordt ondertussen een brief bezorgd waarin staat dat ze alles in moeten pakken! En dan verwacht iedereen de ‘hussel’. Robert wordt bang, hij wil Dyantha en Britt niet kwijtraken. En voordat de proef tussen de twee kampen begint wordt dus verteld dat er gewisseld wordt. En wel een wissel waarbij Jan, Defano en Jasper naar de dames Annemiek, Sylvana en Sandra gaan. Dit is dus de nieuwe samenstelling van kamp Noord. En in kamp Zuid zitten dan nu Brit, Dyantha, Yuki, Rene, Robbert en Jasmine.

De proef met nieuwe kampen

De proef vind plaats met de nieuwe kampen. De deelnemers moeten op een draaischijf staan en die laten draaien waardoor een bal in een doolhof verplaatst wordt. 1 kamp lid mag coachen. De keuzes vallen op Brit en Jan. Jan die dit al in een eerdere proef goed gedaan heeft, en dit in zijn voetbalcarrière ook gedaan heeft. En alhoewel Brit het meteen goed op lijkt te pakken raakt zij uiteindelijk de draad kwijt en weet Jan zijn team, mede door een goede tactiek naar de overwinning te loodsen.

Dus het nieuwe Zuid met Brit, Dyantha, Robbert en Jasmine met de nieuwkomers Rene (met een immuniteitsring) en Yuki. En als snel is het duidelijk lijkt het. Brit, Dyantha en Robbert willen de mannen houden i.v.m. de komende proeven.  Zij geven aan Jasmine aan dat ze Rene willen laten denken hem weg te stemmen zodat hij zijn immuniteitsring gebruikt maar dan Yuki weg te stemmen. Met Yuki wordt echter afgesproken Jasmine weg te stemmen en Rene zijn immuniteitsring in te laten zetten. 

Op de eilandraad komt dit nagenoeg uit, Jasmine wordt tot haar teleurstelling weggestemd en ze voelt zich verraden. De enige domper is dat Rene zijn immuniteitsring niet inzet.

En in de vooruitblik zie je dat de mannen Jan, Defano en Jasper een bonje willen met Annemiek die in haar vorige kamp na Sterrin weggestemd zou worden en dat op het 2e kans eiland een aantal mensen vind dat Sterrin zichzelf nuttig maakt. Dus misschien valt het bondje daar ook uit elkaar?

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!