Expeditie Robinson Column 7: Er zijn geen zekerheden

Expeditie Robinson Column 7: Er zijn geen zekerheden

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

In het programma zijn er geen zekerheden, soms wordt er iets volledig omgegooid en soms zorgen de deelnemers ervoor dat zaken die bijna een zekerheid lijken ineens toch geen zekerheid blijken te zijn. De enige zekerheid die we dit jaar hebben is dat comédienne Soundos, die hier allesbehalve grappig is  nadat ze weg is gestemd maar een doel voor ogen heeft: wraak halen. En wraak met een “W”.

Na de vorige aflevering wisten we dat Shelly een discussie aan zou gaan met Kaj en Danny met wie zij een pact had gesloten, een pact dat zonder overleg met haar veranderd werd. Maar na uitleg werd dit al snel geaccepteerd.

Zekerheid 1: Mr. Robinson hemzelf, Niels is sterk in proeven zorgt voor het meeste eten op Noord, maar is toch niet gelukkig. En Niels zijn nadrukkelijke beter weten en soms botte manier van communiceren zorgt voor discussies, vooral Marieke heeft het wel gehad met hem. Wordt deze sterkste speler van Noord hierdoor weggestemd?

Zekerheid 2: Imke en Carlos  waren heel dikke maatjes, en als Carlos aankomt op Zuid is Imke wel heel  erg enthousiast, te enthousiast misschien?

Zekerheid 3: Op het eiland van de onbekenden is Caroline vrijwel zeker van haar overwinning in de evenwichtsproef volgens Soundos. Herold zijn zwakte tijdens de laatste proef zorgt ervoor dat Soundos en Caroline besluiten hem te breken omdat hij zichzelf toch al aan het breken is en  trekken Marlé hierin mee, door minder te eten zal Herold zwakker worden en zeker snel van de evenwichtsbalk vallen.

Zekerheid 4: Richard zal de proef saboteren als zijn dochter Joëlle nog in het andere team zit, hij vind het stom dat hij dit vorige proef al niet gedaan heeft. Dit omdat zijn team steeds de sterkste bleek in de proeven.

Wat zekerheid 1 betreft, een grappend bedoelde discussie tijdens het koken van Marieke gaat Niels weer uit zijn plaat en zie je dat de anderen duidelijk hun wenkbrauwen fronsen. Niels zijn arrogante en botte houding begint zich duidelijk tegen hem te keren.

Wat zekerheid 2 betreft, Imke en Carlos beseffen dat zij de proef moeten winnen om veilig te zijn.

Wat zekerheid 3 betreft Herold die in heeft gestemd met minder eten wil de expeditie niet van zijn eiland verlaten hij wil de “echte” expeditie in, beseft dat hij hiervoor een evenwichtsproef moet winnen en gaat hierop oefenen.

Tijdens en na de proeven blijkt wat alle bijna zekerheden waard zijn.

Tijdens de evenwichtsproef  is engel der wrake Soundos die als eerste te water stort en haar zo vurig verlangde wraak uit moet stellen, maar Caroline die het steeds maar nipt verloor verliest nu haar evenwicht sneller dan verwacht en de toch niet zo gebroken Herold heeft baat bij het oefenen en wint de evenwichtsproef

Tijdens de proef tussen Noord en Zuid ontdekt Richard dat zijn dochter er niet meer bij is dus hoeft hij de proef van zijn team niet te saboteren. Er moeten ballen via een houten balk omhoog bewogen worden langs een plank met gaten, een proef die we al eens eerder gezien hebben in een eerder jaar Robinson. Elke bal die uiteindelijk door een gat bovenin valt kan gebruikt worden als munitie om op doelen te schieten. Het team dat als eerste 2 doelen raakt wint. Imke die de vorige aflevering weggestemd leek te worden maar toch mocht blijven van Kaj en Danny bewijst haar waarde door al heel snel het spel  te snappen en meerdere ballen door het juiste gat te krijgen waardoor haar team meerdere schoten op de doelen mag lossen, die echter missen. Kaj raakt hierdoor van overtuigd dat zijn team toch weer de proef gaat verliezen. En het lijkt een zekerheid als team Noord als eerste een doel raakt, vlak daarna gevolgd door Zuid maar uiteindelijk raakt Zuid als eerste het tweede doel en winnen zij de proef. Dus Imke en Carlos zijn zeker.

Over blijft tenslotte de vraag of zijn teamgenoten Niels zat zijn. Het lijkt erop dat dit zo is, maar omdat Niels zijn gouden stem heeft en ze er zeker van zijn dat hij deze in zal zetten om zichzelf te beschermen besluiten Richard, Anouk en Marieke op Roeland te stemmen die daardoor dan zeker het veld zal moeten ruimen. Naar als de stemmen worden geteld blijkt dat  Niels nog een verassing uit zijn hoge hoed zal toveren, hij gebruikt zijn gouden stem niet voor zichzelf maar voor Roeland. Alle stemmen op Roeland komen te vervallen. Roeland en Niels stemmen op Richard en  dus is het Richard die de expeditie moet verlaten.