Expeditie Robinson 2021: Complete verbazing!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Complete verbazing!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op afvallerseiland komen Jasmine en Sieneke aan. Uit hun brief blijkt dat zij tegen elkaar moeten strijden en de verliezer gaat naar huis en de winnaar terug naar afvallerseiland. Dit betekend dus dat de Peppi & Kokki van Expeditie Robinson, Rob en John veilig zijn, maar als dat zo door blijft gaan en er nu steeds 2 kandidaten naar afvallerseiland komen waarvan er een weggaat wordt het aantal kandidaten op afvallerseiland steeds groter. Waar gaat dat heen?

Defano vertelt Jan wat hij van Dyantha gehoord heeft over de rol van Jasper, dat hij Jasmine, Defano en Jan weg wilde werken waarbij de volgorde niet uit maakte. Jan besluit hierop met Sylvana te overleggen of Sandra en Sylvana misschien samen met Jan en Defano willen stemmen op Jasper. Aangezien Sandra en Sylvana beseffen dat een van hun weggestemd zou gaan worden hebben ze weinig keuze.

Het eten speelt ook in deze aflevering weer een rol. John en Rob overleggen over het delen van 1 appel met de twee dames. Want ze willen zelf ook nog eten overhouden. Maar omdat er zo weinig eten te vinden is in vergelijking met de Expeditie Robinsons in tropische regionen, waar je altijd wel bananen en kokosnoten vind, krijgt hier de winnaar van ene proef steeds wat eten aangeboden. Na het afleveren van bamboe stokken en het door de programmamakers herindelen van de kampen een nieuwe ingreep van de programmamakers. 

Wie wint de proef?

En dan de proeven, een om een dame te bepalen die de expeditie echt moet verlaten en een om te bepalen welk team, Noord of Zuid naar de eilandraad moet. Voor Jasmine en Sieneke wordt het een soort balansproef, de dames moeten een vaasje op een plankje houden. Wiens vaasje als eerste valt lig tuit de expeditie. Jasmine zoekt haar houding en staat stil, Sieneke varieert van houdingen om ontspanning te vinden en te voorkomen dat haar lichaam verzuurt of verkrampt. Twee verschillende keuzes, maar wat is wijsheid? De winnaar heeft altijd gelijk zegt men. En in dit geval begint Sieneke haar vaasje te wankelen en valt als eerste. Einde expeditie voor Sieneke. Winnares Jasmine krijgt rijst en meel mee naar afvallerseiland. Iets waar het duo Rob en John heel blij mee zijn. 

De proef tussen Noord en Zuid is weer een proef waarbij veer een rol speelt. In ene grote wok moet vuur worden gemaakt, de wok met vuur moet over een hindernis parkoers worden gebracht om dan een dik touw door te branden. Daarna kunnen ‘puzzelstukken’ worden vrijgemaakt en met die stukken moet een fakkel omhoog worden gebracht om het vuur in een tweede wok aan te steken. Klink simpel nietwaar. Van her begin af aan ligt Zuid voor, maar het met een lange stok omhoog schuiven van de puzzelstukken lijkt moeilijker dan gedacht en keer op keer valt een puzzelstuk terug.

En alhoewel Zuid als eerste hieraan begint weet Noord gelijk te komen en  zelfs een voorsprong te nemen. Totdat ineens op het 1e stuk met de fakkel na alle stukken weer omlaag vallen. En het doek voor Noord ook gevallen lijkt te zijn. Maar ook bij Zuid vallen meerdere stukken omlaag. En daar dit zo moeilijk blijkt te zijn volgt hier ook weer een ingreep van de programmamakers, elk team krijgt een tweede stok om het makkelijker te maken. Waarna uiteindelijk Zuid toch weet te winnen. En ook zij krijgen eten mee, eieren en aardappels.

Complete verbazing

En dus moet Noord naar de eilandraad. Met de volgende bondjes of afspraken:

  1. Jan, Defano, Jasper en Annemiek stemmen Sylvana weg.
  2. Jan Defano, Sylvano en Sandra stemmen Jasper weg. Maar als Jasper zijn immuniteitsring gebruikt vallen de op hem uitgebrachte stemmen weg en is het alsnog einde oefening voor degene die volgens de 1e afspraak de stemmen krijgt van Jasper en Annemiek.

En dan volgt de eilandraad. Jasper die heilig geloof tin de gemaakte afspraak zet zijn immuniteitsring niet in! Zichbare opluchting bij Sylvana. En dan worden de stemmen in een door de redactie bepaalde volgorde getoond. Stem 1 en 2 voor Sylvana, geheel volgens plan. Dan een stem voor Jasper, wat kan, Sandra of Sylvana kunnen op Jasper gestemd hebben. Maar bij de tweede stem op hem kijkt Jasper al vragend opzij. En met iedere stem op hem stijgt luidkeel zijn verbazing. ‘What the fuck’ roept hij uit.

Zijn gezichtsuitdrukkingen spreken boekdelen. Zelden heb ik iemand zo verbaasd zien kijken bij een eilandraad. Maar toch mag hij afscheid nemen van zijn teamleden. En verbijsterd blijft hij achter om te horen dat hij met de afvaller van een andere eilandraad van ex-deelnemers naar afvallereiland mag. Wat hem weer een kreet laat slaken in de richting van de weggelopen teamleden. 

En afvallerseiland vult zich zo met het duo Rob en John, die zo in een zetel verder kunnen en een groeiend aantal mensen met wraakgevoelens! En zoals al vaker is gebleken, Karma is a bitch!