NPO 3FM Serious Request in actie voor klimaatverandering
Bron: Screenshot promo 3FM

NPO 3FM Serious Request in actie voor klimaatverandering

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO 3FM Serious Request zet zich dit jaar met het Wereld Natuur Fond in tegen klimaatverandering. De zender brengt de regenwouden in Zuid-Amerika onder de aandacht. 3FM Serious Request zamelt dit jaar dan ook geld in om deze regenwouden te beschermen én te herstellen. 

Merijn van Leeuwen, bossenexpert WWF: “Als we de regenwouden verliezen, verliezen we de strijd tegen klimaatverandering! Als we niets doen zijn we over 10 jaar 40% van de Amazone kwijt. Nu al is daar afgelopen jaar een bosgebied groter dan vijf keer Nederland verdwenen. Met 3FM Serious Request zetten we ons, samen met inheemse en lokale bevolking in voor bescherming en herstel van deze regenwouden. Door gebieden te beschermen tegen bedreigingen als ontbossing en brandstichting én door bomen te planten om stukken bos weer met elkaar te verbinden.”

Traditiegetrouw zet 3FM Serious Request zich in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor het eerst met het Wereld Natuur Fonds als partner. Van 18 t/m 24 december staat 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit Amersfoort.