Expeditie Robinson 2021: Snijden in eigen vlees!
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Snijden in eigen vlees!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op 2e kans eiland denken de dames al na over de komende proef. Die moeten ze winnen want nu Sieneke weg is gestemd betekent dat, dat ze bij verlies in eigen vlees moeten gaan snijden. Bij de mannen is de keuze makkelijker, daar is altijd nog Sterrin een lid van het team en Sterrin is er later bijgekomen dus volgens de steeds gevolgde afspraak zou Sterrin dan weggestemd moeten worden.

Maar wordt het een teamproef of een individuele proef. En bij ene teamproef, worden het dezelfde teams of worden er 2 nieuwe teams gevormd? Niets is zeker. Dus eerst de aandacht maar naar het eten verleggen. Loek en Wietze gaan proberen het net dieper in het koude water te plaatsen in de hoop zo wel vis te vangen.

Twee emmertjes water halen

Als ze aan komen lopen bij de proef blijkt het een individuele teamproef te zijn, volgens het motto ‘twee emmertjes water halen’. Ieder krijgt een juk met 2 emmers. Hierin moet water verzameld worden door over een evenwichtsbalk te lopen water te pakken en weer terug te lopen. Als je voldoende water hebt verzameld komt er een vlag omhoog. Het team dat als eerste 4 vlaggen omhoog heeft wint. De snelste deelnemer krijgt een zak met groente en fruit.

Als Rob de Geus mee had moeten doen had de proef niet gespeeld hoeven worden, want dan was hij de laatste geweest en had zijn team verloren. Maar nu dus een strijd tussen de 4 dames en de mannen met Sterrin. Als je valt moet je terug naar het begin van de evenwichtsbalk. Dus niet vallen is het devies. En de eerste die valt is Sterrin dan Do, Loiza, Sterrin, Loiza en dan Anouk. De eerste vlag gaat omhoog bij JayJay, die wint dus de zak met lekkers. Daarna volgen de vlaggen bij: Wietze en Loek. Dus 3 uit het mannenteam. Maar als Sterrin en Loiza blijven vallen en in het damesteam Anouk en Do hun vlag omhoog weten te krijgen is er weer hoop bij de dames. 

Jayjay coacht net als de vorige keer Sterrin. En zoals zal blijken met succes want Sterrin is de volgende die haar vlag omhoog weet te krijgen en dus winte het team van de 3 mannen en Sterrin voor de tweede keer een proef en moeten, Anouk, Do, Loiza en Saar naar een eilandraad. En dus moet er voor het eerste in eigen vlees worden gesneden.

Op naar de eilandraad

De terugkomst op hun eiland is in een bedrukte stemming, zeker bij de dames. Maar als Jayjay zegt zijn eten met iedereen te delen besluiten ze eerst voor een lekkere maaltijd te gaan. Later probeert Anouk Loiza te polsen om Do weg te stemmen en mocht die haar immuniteitsring in zetten dan als 2e keuze Saar. Daarna probeert Anouk ook Saar te polsen, maar die geeft aan dat het voor haar een logische keuze is om Anouk, de sterkste dame weg te stemmen. Anouk geeft hierop aan dat ze toch ook nog zeker een proef moeten winnen. 

En dan is er de eilandraad. De 1e stem voor Anouk, de tweede voor Do maar dan zijn de 2 resterende stemmen voor Anouk. De dames kiezen ervoor om de sterkste weg te stemmen nadat ze al 2 proeven verloren hebben. De angst regeert hier dus en de kans om de volgende proef te winnen neemt m.i. hierdoor af en moeten ze de volgende keer waarschijnlijk weer naar de eilandraad.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!