Expeditie Robinson 2021: Komende Eilandraad drukt al stempel op de tactieken
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: Komende Eilandraad drukt al stempel op de tactieken

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Gedurende de gehele expeditie neemt de tactiek een steeds grotere plaats in. Met wie vorm je een bondje en met wel doel. Begin je al met het wegstemmen van de sterke(re) teamgenoten om je kansen voor straks groter te maken of wil je je eigen team zo sterk mogelijk houden om nog proeven met eten te winnen zodat je sterk de samensmelting ingaat. En op wie kun je echt vertrouwen?

‘What the Fuck’ Jasper en Anouk waren beiden best wel sterke spelers en die zijn tot hun verbazing toch weggestemd. Was dit een goede keuze van hun team of moeten ze hier de tol voor gaan betalen?

Anouk en Jasper komen aan op Afvallerseiland en treffen daar Rob en Jasmine. En terwijl er bijgepraat wordt duikt als een duveltje op een doosje de ‘eigenaar’ van Eiland ‘de Bever’, John de Bever op. De sfeer is gezellig, maar iedereen weet precies nog wie hem of haar weggestemd heeft. Maar ook nu brengt de brief de Anouk en Jasper meegekregen hebben de uitkomst. Ze moeten tegen elkaar strijden. De winnaar gaat terug naar afvallerseiland en de verliezer gaat naar huis.

Een cijferpuzzel

De proef voor Jasper en Anouk is een getallen puzzel. Beiden dichten zichzelf kansen toe en beiden denken dat ze de puzzel klaar hebben en dan is hij toch nog fout. Maar uiteindelijk heeft Anouk de oplossing eerder gevonden dan Jasper. Dus exit Jasper en gaat terug naar afvallereiland waar zij direct bij haar terugkomst de touwtjes in handen neemt. Deze dominantie valt niet bij iedereen even goed. Maar zoals John de Bever het verwoord en zoals het bord op het strand het aangeeft is het eiland van familie de Bever en zolang John er is gebeurt er wat hij wil.

De teams van Noord en Zuid gaan weer tegen elkaar strijden. Het wordt een soort ‘apenkooi’ spel. Het hele team moet ene platform bereiken. Hebben ze dat bereikt mogen ze naar het volgende platform. Valt iemand in het water moet het hele team terug naar het voorgaande platform.

Te waterlating van Sylvana

Zuid start goed en snel. Bij Noord slingert Sylvana als een soort tarzan naar de overkant en valt in het water. Bij Noord slingert Sylvana weer als een soort tarzan naar de overkant en valt in het water. En bij Noort slingert Sylvana …. En zo ging het nog wel even door. Terwijl Jan zich weer als een leider liet zijn en op een gegeven ogenblik in zijn eentje een touw strak hield om een balk op zijn plaats te houden leek Sylvana’s inzet wel op een slapstick film. Ze viel steeds in het water, klapte met een smak tegen het platform, waarbij ik dacht dat ze een dokter nodig zou hebben. Maar doordat Sylvana er niet in slaagde de overkant te bereiken word haar team al op een bijna hopeloze achterstand gezet. En je vraagt je toch af wat als zij eruit was gestemd i.p.v. Jasper? Noord verliest uiteindelijk de proef en moet weer naar de eilandraad. 

Op Zuid denken Robbert en Dyantha al na over de komende samensmelting en wordt er nagedacht over wat te doen met het weinige eten? Dat beetje opeten en hopen dat de samensmelting de volgende dag komt of alles verdelen en twee dagen weinig eten? 

Op Noord wordt nagedacht over de komende eilandraad maar met de samensmelting in het achterhoofd. Jan en Defano willen Sylvana wegstemmen die in deze proef wel erg zwak was. Maar als Jan dit met Sandra bespreekt gaat die dwars voor dat plan liggen. Jan en Defano willen Sandra die goed kookt nog bij hun groep houden. Maar Sandra wil Sylvana houden en wijst Jan erop dat Sylvana hun geholpen heeft om Jasper weg te stemmen en ze dus haar wat verschuldigd zijn. Jan bespreekt dit met Defano en dan zien ze ook dat ze zo een bondje van 4 hebben dat in de samensmelting erg nuttig kan zijn.

Op de eilandraad wordt Defano geconfronteerd met de vraag of hij nu geen spijt heeft van het wegwerken van Jasper, maar Defano heeft totaal geen spijt. ‘Het is eten of gegeten worden’ zegt hij. Terwijl er volgens mij juist zo weinig gegeten wordt op deze eilanden. Maar met zowel kamp Noord, kamp Zuid, 2e kans eiland en afvallerseiland zijn er heel veel mogelijkheden voor een samensmelting.