Expeditie Robinson 2021: Verontwaardiging en geheugenverlies
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Verontwaardiging en geheugenverlies

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De deelnemers op 2e kans eiland proberen de laatste eilandraad te verwerken. De dames vinden hun keuze een goede. Maar o.a. Wietze is het daar niet helemaal mee een en maakt hierover een opmerking die bij de dames weer niet goed valt. Er heerst een grafstemming in het kamp.

Op een gegeven moment zie je de groep in koppeltjes uit elkaar vallen. JayJay en Sterrin beginnen weer aan hun programma in een programma, de met Sterrin en JayJay de natuur in documentaire een onderdeel van Expeditie Robinson dit seizoen. Half Nederland heeft zich hier al over uitgelaten en ziet dit koppel dus nog graag even zo door gaan (of misschien in de toekomst samen hun programma krijgen). Loek en Wietze zitten samen ergens te chillen en Loiza en Do zitten in het water en spetteren elkaar nat met het koude water.

Maar ondanks dat alles voelt Sterrin zich toch een buitenstaander. De mannen verwachten de proef weer te kunnen winnen omdat de dames de in hun ogen sterkste vrouw weggestemd hebben. Maar Robinson is geen Robinson als er niet een verassing om de hoek ligt te wachten. De proef is geen teamproef, maar een individuele proef. En dus kan een persoon immuniteit winnen en moeten ze allemaal naar de eilandraad. De winnaar van deze proef krijgt immuniteit, de verliezer een zwarte stem. 

Bowlingballen hoog houden

De proef bestaat uit het omhoog houden van een soort richel waar een bowlingbal in ligt. Is de druk omhoog niet voldoende rolt de bowlingbal en uiteindelijk valt hij. De eerste die haar bal laat vallen is Do en dan volgen snel meerdere dames, Sterrin en Loiza waarna Saar als laatste vrouw overblijft. Daarna volgen JayJay en Wietze waarna Loek wint en immuniteit heeft.

En dan weet iedereen dus dat ze naar de eilandraad moeten. Saar vertrouwt het niet en heeft een onrustig gevoel. Sterrin gaat uit van ‘last in, first out’ en verwacht eruit gestemd te worden. JayJay wil dat Sterrin blijft. En zowel Sterrin als Saar hebben eigenlijk geen zin in de eilandraad. Saar probeert uiteindelijk het gesprek aan te gaan met Loek en die geeft dan aan dat hij op Do of Saar gaat stemmen omdat Sterring zich de laatste tijd heeft bewezen. Saar snapt er niets meer van en ook Loiza die erbij komt begrijpt het niet. De dames refereren weer aan ‘last in en first out’. 

Verontwaardiging en geheugenverlies

En met deze twijfels en onduidelijkheid gaan ze naar de eilandraad. En als er gestemd is worden de door de productie op volgorde gelegde stemmen getoond. Als eerste de zwarte stem voor Do, die weer haar immuniteitsring niet inzet! En dan wisselen de stemmen zich af tussen Sterrin en Saar. Het wordt 3-3 met nog een, beslissende stem te gaan en die valt dan op Saar. Sterrin weet zich hier zichtbaar geen raad mee.

De verontwaardiging is groot bij Saar, terwijl Loiza haar hoofd schud. Saar is pissed. En geeft aan dat er gesproken wordt over loyaliteit en dat die nu ver te zoeken is. Maar wie verbrak als eerste de loyaliteit in deze groep? Wie stapte als eerste af van de befaamde ‘last in first out’? De dames die perse Rob Geus eruit wilde stemmen. Dus als is Saar nog zo verontwaardigd, ze heeft klaarblijkelijk een beetje last van geheugenverlies! 

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!