Expeditie Robinson 2021: Pure wilskracht
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: Pure wilskracht

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Dag of wat geleden besloten al het eten op te eten omdat iedereen de samensmelting verwachtte. Op Noord is in het begin gerantsoeneerd en is er nog behoorlijk wat rijst en meel. En met een proef voor de deur wordt er besloten een stevig maal te nuttigen om sterk aan de proef te beginnen.

Op afvallers eiland komen ondertussen Saar en Annemiek aan en onder het ontbijt daar slaat Rob weer in de eten verdedigingsmodus. Hij vraagt wat te doen met nieuwe eilandbewoners omdat ze weinig eten meer hebben. De rest is echter eensgezind en geeft aan dat je ze niet niets te eten kunt geven. Waarop Rob met een chagerijnig gezicht instemt. Als de nieuwelingen enthousiast begroet worden staat Robs gezicht weer in mineur. Hij wil eigenlijk gewoon niets aan de nieuwelingen afstaan. 

Saar, Annemiek en Anouk gaan meteen op zoek en vinden wat groenten en kruiden. John en Rob blijven hetzelfde doen wat ze al dagen doen, Rob moppert, John neemt Rob in de zeik en rust uit. Maar de volgende ochtend blijkt wel dat John degene is die Annemiek troost en zegt dat ze hier geen buitenbeentje is.

Het duel met de vaas

En dan zijn er weer 2 proeven te gaan. Zoals gebruikelijk moeten de twee nieuwelingen op afvallers eiland duelleren. De winnaar gaat terug en de verliezer gaat naar huis. Dit keer een bekende proef. Een vaas staat op een plank en door een voet op de plank te zetten moet je voor evenwicht zorgen waardoor de vaas zo lang mogelijk blijft staan. Valt je vaas verlies je. Op een gegeven moment mag je proberen zakjes in de vaas te gooien. Gooi je een zakje in de vaas dan win je. 

Annemiek beseft dat ze het qua uithoudingsvermogen niet uit kan houden tegen Saar en besluit dan ook te proberen een zakje in de pot te gooien. Als Saar ziet dat Annemiek dat probeert gaat Saar het ook proberen. Annemiek gooit steeds mis, maar raakt meerdere keren de rand van de vaas. En dan opeens valt haar zakje in de pot en heeft ze gewonnen en mag terug naar afvallerseiland.

Noord en Zuid mogen ook hun teamproef gaan doen. Ze komen aan bij een hele grote tafel met allemaal afgedekte bordjes. De zo gevreesde eetproef. De regels zijn simpel de bordjes zijn genummerd, 1,2,3 en 5. De 1 is het makkelijkste en de 5 het moeilijkste. Er zijn in totaal 20 punten te verdienen. Degene die als eerste zijn bordje en mond leeg heeft wint die punten voor zijn team. En je mag zelf kiezen wie je uitdaagt! Noord heeft goed gegeten en Zuid heeft erge honger. Dus zou je zeggen een voorsprong. Maar deze proef draait alleen maar om pure wilskracht. Je verstand op 0 zetten en de lokale delicatessen zo snel mogelijk eten. Maar het zijn lokale delicatessen er zijn dus mensen die dit eten!

De gevreesde eetproef

Na een toss mag Noord beginnen. Jan kiest Yuki, bordje 3, een geitentong. Jan wint. 3-0 voor Noord. Dan kiest Dyantha voor Defano, een maagwand van een koe. Een soort zurig ruikende op spaghetti lijkende hoop slierten. Dyantha trekt het echter niet en Defano wint. 5-0 voor Noord. Dan kiest Sylvana ook voor een 3 en tegen Rene. Het zijn harde geitenogen, bijna niet door te bijten dus wat doet een chick met ballen? Gewoon doorslikken! En ook Sylvana wint. Dus 8-0 voor Noord. De keuze is dan aan Brit en die doet een wanhoopspoging en kiest voor 5 en Sandra. Het zijn heerlijke geitenballen. Vreselijk taai. Maar ook hier wint Noord en het staat 13-0 voor Noord en daarmee winnen ze de proef. 

Zuid moet dus iemand wegsturen op de eilandraad. Brit, Robbert en Dyantha hebben een bondje, Rene heeft een immuniteitsring dus rekent Yuri erop dat hij weggestemd wordt. En dat blijkt ook zo te zijn. Maar mij mag dus met een ander naar afvallerseiland. En heeft met een samensmelting die er bijna aankomt nog een kans om erin te blijven.