Expeditie Robinson 2021: Rob ‘de kneus’ Geus is lichtend voorbeeld voor velen
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: Rob ‘de kneus’ Geus is lichtend voorbeeld voor velen

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De groep van Robbert, Rob, Jayjay, Sterrin, Annemiek en Do heeft een probleem: HONGER! Hun voorraad is meer dan half op terwijl ze nog niet op de helft van de dagen daar zijn en ze vangen niets. Hun visnet blijft leeg. En bij een nieuwe controle lijkt er een vis in het net te zitten, maar dat blijkt alleen een kop te zijn. De rest is opgegeten. 

En is deze lichamelijke toestand moet er weer een proef gedaan worden. Een onderwater proef. De deelnemers moeten onder water een kist zo ver mogelijk verplaatsen zonder lucht te happen. De eerste keer tegelijk. De tweede keer ieder alleen en in de derde ronde de 3 die in de eerste twee rondes het verste zijn gekomen. Robbert en Jayjay leggen misschien de grootste afstand af in de 1e ronde maar wijken ontzettend uit waardoor ze vanuit de start gezien maar de 2e en 3e plaats bezetten. De verste plaats is voor Annemiek, die vooraf al wist dat ze goed haar adem in kon houden. 

Wie wint de proef?

In de tweede ronde veranderd er niets omdat de meeste deelnemers onder water zwemmend hun kist niet meer konden vinden. Dus in de laatste ronde strijden Robbert, JayJay en Annemiek om de winst en immuniteit. Na een stuk dekt Robbert ver genoeg te zijn en laat zijn kist vallen om daarna gepasseerd te worden door JayJay en Annemiek. Als JayJay niet meer kan gooit hij met een laatste krachtinspanning zijn kist vooruit, komt boven en ziet Annemiek rustig voorbij zijn positie gaan en een stuk verder eindigen. Annemiek wint.

Omdat ze niets vangen komt er de volgende dag een professionele visser bij hun op bezoek. Deze geeft uitleg over wanneer je het beste je net uit kunt zetten en in kunt halen. En hij leert ze een vislijn ver het water in te gooien. En zijn komst zorgt ervoor dat er de volgende dag een grote vis in het net zit.

Is Robbert veilig? 

En dan komt de eilandraad. Rob, die zich zo ontzettend zwak voelt maar weigert op te geven, geeft bij Sterrin aan dat hij op een sterke speler, Robbert, wil gaan stemmen en vraagt haar dit ook te doen. Do en Robbert overleggen op wie te stemmen en dit wordt Rob. Robbert vraagt zich af of hij zich zorgen moet maken waarop Do luidkeels antwoord dat hij dat niet hoeft te doen.  

Dan de stemming, Robbert krijg 3 stemmen, Rob krijgt 3 stemmen en dan is er nog 1 stem in de pot. En die is dus voor Rob, zijn kampgenoten maakten zich zorgen om hem maar omdat hij weigerde op te geven hebben ze voor zijn veiligheid gekozen om hem wet te stemmen. 

En dus blijkt dat de op social media verguisde Rob ‘de kneus’ de Geus eigenlijk een lichtend voorbeeld is voor Dennis Schouten, Dyantha Brooks, Defano Holwijn, Wietze de Jager. Je geeft gewoon niet op als je in de expeditie zit! Dus bij deze mijn respect voor Rob, die dus geen kneus blijkt te zijn, maar een doorbijter!