Expeditie Robinson 2021: Niemand is meer zeker
Bron: RTL

Expeditie Robinson 2021: Niemand is meer zeker

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De expeditie nadert zijn einde en de belangen worden groter en groter. En steeds meer komt de ‘ik’ naar boven. Want allemaal willen ze de halve finale en finale halen. En dan moeten er mensen weggestemd worden. Maar wie wordt dat en wat als het plannetje dan door kruist wordt? Is er een plan B?

Als Annemiek aankomt op winnaarseiland blijkt de koude oorlog tussen haar en Sandra nog steeds te bestaan. Annemiek heeft eigenlijk maar een doel. Sandra terug naar haar eiland sturen. Maar langzaam aan ontstaat op winnaarseiland ook het besef dat dagenlang weg zijn van de groep risico’s met zich meebrengt. Zoals Jan heeft ervaren. En de die eilandraad waarin Jan werd weggestuurd was knap volgens Jasmine, maar René heeft er slecht door geslapen. 

De proef met het mes

Op winnaarseiland moeten Sandra, Annemiek en Yuki een mes op hun hand laten liggen en de arm gestrekt houden. Wie het mes het langste weet te laten liggen wint. Yuki is de eerste waarvan zijn hand en arm ontzettend beginnen te trillen en uiteindelijk valt zijn mes. En dan gaat de strijd tussen Annemiek en de persoon die zij absoluut terug wil sturen, Sandra. Maar Sandra die al eerder een proef op winnaarseiland heeft gewonnen blijkt sterk te zijn en wint weer.

Als Yuki dan terug komt op zijn eiland praat de groep hem bij en begint de groep te beseffen dat er wel een sterke speler terug is gekomen. En in hun proef worden ze gebonden aan een touw. Ze moeten zakjes met puzzelstukjes verzamelen waarmee een puzzel in golf-vorm gemaakt moet worden. Ook hier toont Yuki zijn fysieke kracht en heeft als eerste alle zakjes verzameld. Britte wordt 2e. De laatste is Anouk die kreunend, vloekend en tierend als een tennisspeelster in haar ultieme wedstijd, luidkeels laat merken dat zij hiervoor niet echt de kracht heeft. Maar de winnaar is niet Yuki, maar verassend genoeg Jasmine, de dame die op de nominatie stond om weggestemd te worden. Zij mag naar winnaarseiland en wint een pizza die ze ook deelt met haar kampgenoten.

Blijft het bondje tussen Yuki, Britte en Rene in leven?

Terug op het eiland begint Britte alweer te plannen wie weggestemd moet worden. Maar ook René heeft een plannetje, het plan ‘Jan’ opnieuw uitvoeren maar met Yuki als slachtoffer. Maar Britt die hij hierbij wil betrekken verraad dit weer aan Yuki. Die op zijn beurt weer bedenkt hoe hij René  eruit kan krijgen.  Kortom iedereen verraad iedereen. En te bedenken dat Britte, Yuki en René al vanaf het begin een bondje hebben. 

De op de eilandraad uitgebrachte stemmen zijn duidelijk. 1 stem op Yuki en de rest op René die dus de expeditie mag verlaten. Hierdoor blijft Yuki, met een immuniteitsring die hij weer niet inzet en met een extra stem in de expeditie als een van de grote favorieten voor de halve finale en finale.