Expeditie Robinson 2021: Een ezel stoot zich geen twee keer
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Een ezel stoot zich geen twee keer

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

JayJay komt aan op winnaarseiland en Jasmine is wel benieuwd naar hem. Veel gehoord, nog nooit ontmoet. In de brief die Jayjay bij zich heeft staat dat een chef een lunch komt bereiden. Dit wordt met vreugde begroet. De lunch met vlees, vis en groenten klaargemaakt op een provisorische barbecue en verder gepofte aardappelen smaakt goed.

Maar ook op Trata waar Britt, Anouk en Yuki nog nakaarten over het vertrek van René wordt door Kai een schaal met eten gebracht. Een inktvis en groenten. En ook hier valt het eten goed in de smaak.

De proeven

Maar ondanks het eten en de gezellige sfeer moet er gestreden worden. Op winnaarseiland is het met een touw een soort trap bouwen. De eerste die boven komt wint. Sandra die veel zeilt, kent dus knopen. Ze start het eerste aan de ‘ladder’ en wint eigenlijk onbedreigd. Dus Jasmine en JayJay moeten terug naar hun eiland. 

Em hier kan Jasmine meteen weer deelnemen aan een proef. Staande op een puntige boomstam  op een drijvend vlot, kunnen Jasmine, Yuki, Britt en Anouk zich vasthouden aan twee touwen. Degene die het langste blijft staan wint de proef. Al direct merk je een verschil tussen enerzijds Yuki en Yasmine en anderzijds Britt en Anouk. Britt en Anouk staan vrijwel stil, Jasmine en Yuki bewegen meer waardoor hun vlot veel meer beweegt en zij dus veel meer moeten corrigeren. 

Dit corrigeren zorgt ervoor dat eerst Jasmine en dan Yuki vallen. Als Britt en Anouk te horen krijgen dat ze nog maar een touw vast mogen houden weet Anouk dit beter te verwerken. Britt val ten Anouk wint immuniteit. 

Een ezel stoot zich geen twee keer

Britt en Yuki hadden een plan ontwikkeld om Jasmine weg te krijgen. Hiervoor heeft Yuki zijn immuniteitsring verstopt. Hier komt hij echter de volgende ochtend op terug. Dit zou in zijn ogen Britt meer voordeel opleveren dan hem. Britt huilt hierom in de biechtstoel en realiseert zich dat alles steeds zo uitgespeeld is dat Yuki het meeste voordeel heeft. Ze zit in ‘de grote Yuki-show’.

En dus komt ze met een ander plan om Jasmine weg te krijgen. Ze acteert alsof ze op de eerlijke tour gaat. Weet dat ze met maar 2 stemmen weggestemd gaat worden en zegt dat Jasmine en Yuki dan maar hun stemmen moeten sparen voor het vervolg. Yasmine raakt eerst ontroerd over deze eerlijkheid. Ook zij huilt hierover. Maar later in de biechtstoel geeft ze aan dat er al vaker tegen haar gelogen is en ze niet weet of ze Britt (en Yuki) wel kan vertrouwen.

Dus Britt beseft dat alles gaat zoals Yuki wil en Jasmine beseft dat ze al eerder voorgelogen is door de andere twee. Dus verwachtte ik dat Britt zou kijken hoe ze Yuki weg kon spelen. En dat Jasmine misschien anders zou handelen als bij het voorstel van Britt. Maar nee. De twee ezelinnen Britt en Jasmine storen zich voor de tweede keer aan dezelfde steen.

Britt haar acteerwerk zorgt ervoor dat Jasmine die er weer met open ogen intuint dat Jasmine weggestemd wordt. De lachende derde in dit geval Yuki. De koning van de bondjes. Dus Yasmine naar huis en Britt heeft alle macht aan Yuki gegeven. Die nog steeds zijn immuniteitsring en stemmen heeft. Hoe dom kun je zijn?

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!