Expeditie Robinson 2021: Wie zit er in de halve finale?
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Wie zit er in de halve finale?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De expeditie nadert zijn einde en de deelnemers denken al na over de halve finale en finale. Dus immuniteit is belangrijker dan ooit. En dat begint al bij de dames op winnaarseiland. Terwijl de komst van Do met haar kistje chocolade een warm onthaal krijgt dempt een brief de vreugde enigszins. De 3 dames moeten duelleren en de winnaar is zeker van de halve finale. De twee verliezers terug naar hun eiland.

En op een van die eilanden hebben JayJay en Robert een goed gesprek over mannetjes mannen en homoseksualiteit. Maar ook spreken ze over hun scenario’s en dat is simpel als Do en Sandra allebei terugkomen kunnen de heren samen met Do, Sandra wegstemmen. Maar komt Sandra alleen terug met al haar stemmen dan moet een van de twee het veld ruimen.

Immuniteit

Op het andere eiland concluderen Britte en Yuki dat omdat Yuki een immuniteitsring heeft, Britt de proef moet winnen en dus immuniteit heeft op de eilandraad kan Yuki met zijn immuniteitsring alle op hem uitgebrachte stemmen laten verdwijnen waardoor de stem die hij op een ander uitbrengt de doodsteek is voor die persoon.

Maar alle ideeën moeten wachten op de uitkomsten van de laatste duels. Als eerste zien we de dames op winnaarseiland die een driehoekspuzzel moeten maken waarbij de uitkomst van alle zijden 20 is.  Maar als de dames al even bezig zijn met deze puzzel wordt er plotseling een bandje afgespeeld met daarop stemmen van familieleden en vrienden. De emoties gieren de dames door hun lijf, tranen worden geplengd en de concentratie is volledig weg. Do besluit het even af te luisteren en daarna weer volop aan het puzzelen te slaan. Een strategie die succes heeft want plotseling ziet ze de oplossing en wint weer een proef. De opgeefster uit een eerdere expeditie wint voor de 4e keer een proef en schiet zichzelf hiermee naar de halve finale.

Blokken

De verliezende Anouk moet daarna met Britt en Yuki strijden om een plek in de halve finale of een eilandraad. Yuki loopt volgens het plan en de afspraak met Britt te klooien en hoopt dat Britt wint zodat Anouk op de eilandraad tegen hem moet en dus verliest. Britt en Anouk gaan gelijk op met het bouwen van hun stapel blokken op een schommelende plank. Britt heeft het laatste blok als eerste geplaatst maar aarzelt om los te laten en hierdoor krijgt Anouk de kans het laatste blok ook te plaatsen.

Anouk laat los en een fractie daarna laat Britt ook los. Kai telt af, Britt juicht luidkeels en Kai geeft aan dat Anouk heeft gewonnen. En het blijkt weer dat karma een bitch is. Yuki en Britt samen naar de eilandraad en dus exit voor Britt denkt en hoopt iedereen. Twitter zal ontploffen omdat zoveel mensen het gemene spel van Britt en Yuki veroordeeld hebben.

Cliffhanger

Do vind eerst een brief waarin staat dat er dezelfde dag nog 2 mensen naar winnaarseiland komen en ziet even later tot haar verbazing Anouk terugkeren. JayJay, Robbert en Sandra moeten ook strijden maar niet voordat Robbert en JayJay ritueel afscheid hebben genomen van hun eiland door JayJay in Robbert zijn luipaardbroek te laten zwemmen. Hun proef is het bouwen van een toren van ballen en ringen terwijl een grote bal door een stellage rolt.

Als de bal rolt mogen ze de toren bouwen. Ze moeten dus op tijd de bal weer opvangen laten rollen en dan verder bouwen aan hun toren. JayJay start prima, ligt op kop met een ruime voorsprong en dat wordt deze strijd afgebroken. En aanstaande donderdag vervolgd. Een uitermate frustrerende keuze.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!