De Verraders: Team maandverband en fuck de bonk
Bron: RTL / Jasper Suyk

De Verraders: Team maandverband en fuck de bonk

Geschreven door Laatste update:

Wat een aflevering! Vanaf het eerste moment is de spanning bij de kandidaten te voelen en kunnen ze niet wachten om stiekem bondjes te smeden. Ik verbaas me dat de kandidaten zo snel al aan het konkelen zijn. Dat belooft wat.

Vooral Shelley is gehaaid bezig. Eerst aanpappen met Thijs om vervolgens stiekem een bondje te sluiten met Ellen en Amara. De dames hebben een bijzondere naam bedacht voor hun verbond. Ze komen al gauw op de term vrouwenverband, wat uiteindelijk eindigt in Team Maandverbandje. Oké dan….

Tim, Iliass en Jay hebben elkaar ook gevonden. Iliass dekt zichzelf wel even in door voor te stellen om af te spreken dat het nooit persoonlijk wordt, op wie ze ook stemmen. Heel slim Iliass, zo kan je je teamgenoten straks met een gerust hart vermoorden of wegstemmen.

Verraders kiezen

Tot zover de bondjes, nu het echte werk. Als de kandidaten in de raadszaal aan de beruchte ronde tafel zitten is de spanning te snijden. Ze moeten hun ogen sluiten en Art zal een hand op de schouder leggen van degene die hij kiest als verrader. Elke kandidaat heeft zo zijn of haar eigen manier om met de zenuwen om te gaan. Romana vraagt zich af hoe haar lichaam gaat reageren mocht Art haar uitkiezen als verrader. Thijs heeft wel een heel bijzondere tactiek. Hij zegt stilletjes in zijn hoofd “leg je hand op mijn schouder, leg je hand op mijn schouder, leg je hand op mijn schouder.” Ik vraag me af of hij deze mantra van te voren bedacht heeft en Art denkt te hypnotiseren. Blijkbaar werkt het want Art kiest Thijs zowaar als verrader!

Britt is ook een van de gelukkigen die als verrader gekozen wordt. Ze schiet gelijk in de stress en denkt ‘ik moet mijn ogen rustig houden en niet teveel bewegen. Tot overmaat van ramp heeft ze ook nog een nies die vast zit en raakt ze in paniek bij de gedachte dat ze moet niezen. Als laatste wordt Iliass gekozen als verrader. Hij blijft ook niet bepaald koelbloedig en krijgt het warm en probeert het gevoel te onderdrukken om te voorkomen dat hij een rooie kop krijgt. Geen zorgen Iliass, het viel echt niet op.

Gillende keukenmeid Jay

Het meest hilarische van deze eerste aflevering was wel de enorme moed van Jay tijdens de eerste opdracht om zilverstaven. Eerlijk is eerlijk het was best een enge opdracht. Alle kandidaten hadden last van zenuwen. Jay flipte echter compleet door! Wat kan jongen die gillen zeg. Niet normaal meer. Hij smeekte Thijs en Iliass om niet een donkere kamer in te gaan. Jay: “nee, nee, nee, als we gebonk horen gaan we daar niet naar toe. Fuck the bonk!“ Lieve Jay, ik had bijna politie, brandweer en een traumahelikopter besteld om je te komen redden.

Een andere kandidaat die opviel tijdens de eerste opdracht was Tim. Wat had ik met die jongen te doen. Tim kwam voordat hij er zelf erg in had terecht in een groepje met Bettina en Shelley. Die arme jongen had werkelijk niks te zeggen tijdens de opdracht en werd volledig ontmant door Bettina en Shelley. Terwijl Bettina hem commandeerde wat hij moest doen, praatte Shelley hem moed in door te zeggen dat hij eens een vent moest zijn. Mocht een van de verraders deze column lezen willen jullie dan alsjeblieft Tim uit zijn lijden verlossen door hem te vermoorden?

De held van de avond was in mijn ogen Iliass. Hij ging een donkere kamer binnen, wetend dat daar een heel enge geest was en wat zegt onze Mocro maffia held: “hé chickie hoe is ie dan?” Geniaal! Jij bent officieel de held van aflevering 1.

Meepraten over De Verraders? Word lid van onze Facebook-groep!