Boer Zoekt Vrouw: Hans ziet Annette als nieuwe moeder voor zijn kinderen
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Hans ziet Annette als nieuwe moeder voor zijn kinderen

Geschreven door Natasja Landman

In aflevering negen van Boer Zoekt Vrouw maakte Jouke en Rob hun beslissing, ontmoette Annette de kinderen van Hans en twijfelde Janine nog steeds.

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

In de vorige aflevering zagen we dat Janine een één op één momentje had met Christiaan. in deze aflevering ging dat moment verder. Janine bespreekt met Christiaan wat hij zoekt in een vrouw. Hij geeft aan dat hij een zorgzame vrouw zoekt, dat gaat hij bij Janine niet vinden. Zij geeft gelijk aan dat zij niet zorgzaam is. Christiaan is een rustige man ze vraagt zich af of hij in een relatie wel meer van zich laat zien. Hier komt niet echt een eenduidige antwoord op.

Een relatie tussen die twee lijkt mij echt geen goede match, ze zijn allebei hartstikke rustig en dat matcht niet. Als het één op één moment met Christiaan voorbij is heeft Sander tijd voor een moment alleen met Janine. Het contrast tussen die twee was goed in beeld gebracht, Christiaan en Janine zijn heel rustig aan het werk en Sander komt aanrijden in de auto met hele harde muziek op. Dat is precies de afweging die Janine moet maken, gaat zij met een rustig iemand of gooit zij haar rustige leven over de kop voor de drukke Sander.

Sander bespreekt weer met haar dat hij het wel ziet zitten, maar dat zij naar haar hart moet luisteren: ‘met wie wil je ontbijten, tussen de schapen lopen en wie wil je in je leven?’ Hij sluit deze wijze woorden af met een knuffel naar Janine. Ze vindt het erg fijn dat hij haar aanraakt, maar ze had gehoopt dat ze meer zou voelen. Het één op één moment met de mannen heeft niet gebracht wat ze wou, ze huilt uit bij haar zus omdat ze nog steeds geen keuze kan maken. Haar zus denkt dat zij eerder op Christiaan zou kunnen vallen, maar twijfelt ook of twee rustige persoonlijkheden wel zullen matchen.

Een paar afleveringen lang worden er al dezelfde gesprekken gevoelt. Moet ze gaan voor rustig of een wat drukkere man. Ik begin het erg zat te worden en ben blij als zij volgende week een keuze gaat maken. Ze heeft waarschijnlijk niet de juiste mannen uitgekozen uit haar hele stapel met brieven. Met deze twee mannen zal het allebei niets worden, dan kan ze maar beter beslissen of ze met een rustig iemand of een wat drukker iemand op citytrip wil gaan. Voor het verloop verder maakt het vast niet uit, ik vermoed dat zij bij geen van beide de liefde gaat vinden.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Hans en Annette zijn met frisse moed opgestaan de dag nadat Dinie is vertrokken. Ze bellen als eerste de jarige dochter van Annette op. Daarna gaan ze samen op de boerderij werken, Hans neemt haar mee op sleeptouw en legt alles netjes aan haar uit. Een paar afleveringen geleden zagen we hem nog Dinie en zijn dochter commanderen, maar tegen Annette blijft hij hartstikke netjes en rustig.

Een beetje moeite met haar naam heeft hij wel, tijdens het werken noemt hij haar eerst een keer Dinie en vervolgens noemt hij haar Annie. Het komt wel steeds meer in de buurt. In de avond komen de kinderen van Hans langs om te eten. Annette voelt zich zenuwachtig, maar geeft ook aan dat ze zich al snel erg thuis voelde bij de kinderen. De volgende ochtend komt Yvon langs voor de definitieve keuze van Hans of hij met Annette op citytrip wil gaan.

Hans vangt het gesprek aan als een sollicitatiegesprek en geeft cijfers aan Annette voor uiterlijk, lach, humor, werken op de boerderij en een man versieren. Ze krijgt een 9,5 voor algemene indruk en Hans geeft aan dat hij graag met haar verder wil. Annette wil dit gelukkig ook. Daarna wordt Hans emotioneel en geeft hij aan dat Annette  gisteren als moeder van zijn kinderen aan tafel zat en dit vond hij een mooi moment. Voordat ze samen met Yvon van de taart gaan eten bezegelen Hans en Annette hun liefde met een zoen.

Ik ben zo blij dat Hans en Annette samen op citytrip gaan. Gelukkig heeft Hans het verlies van Dinie een plekje kunnen geven en is hij toch vol voor Annette gegaan. Ik denk dat het vooral een erg fijn moment voor hem was om Annette tussen zijn kinderen aan tafel te zien zitten en te zien dat het gesprek zo vlot verliep. Ook voor de kinderen voelde het erg goed met Annette, ik gun ze echt heel veel liefde.

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

Bij Jouke is de dag van de beslissing aangebroken. hij begint die dag met samen met de vrouwen werken op de boerderij. Karlijn geeft voor de zekerheid maar bij hem aan dat zij het wel ziet zitten met hem samen op de boerderij. Na het werken in de stallen komt Yvon langs voor het keuzemoment. Lotte en Karlijn geven allebei aan bij Yvon dat zij wel gekozen willen worden.

Jouke zegt tegen Yvon dat hij verliefd is op degene met de zwoelste blik. Hij kiest zoals ik al verwacht had voor Karlijn. Zijn hart maakte een vreugdesprong toen Karlijn aangaf meer voor hem te voelen. Zodra Lotte de boerderij verlaten heeft sturen Karlijn en Jouke nog iemand weg, Yvon. Ze hebben haar niet meer nodig.

Ik had al verwacht dat Jouke voor Karlijn zou kiezen. Ik vind het ook een goede keuze en ze zien er beide erg gelukkig en verliefd uit. Een beetje raar vond ik het moment dat Jouke Yvon weg wou sturen, want hij heeft haar niet nodig. Gelukkig is Yvon ook wel een beetje ad rem en gaf zij gelijk aan dat hij haar wel degelijk nodig had anders was Karlijn daar nu niet. Jouke blijft nou eenmaal een beetje een botte, aparte boer. Maar hopelijk wordt hij wel echt gelukkig met Karlijn, voor nu ziet het er allemaal wel rooskleurig uit. En voor Lotte hoop ik ook dat zij snel een leuke man gaat vinden, maar daar heb ik ook alle vertrouwen in.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

Bij Evert is de laatste volledige dag aangebroken en de dames willen graag nog een één op één moment met hem voordat hij zijn keuze maakt. Nans heeft als eerste een één op één moment, ondertussen schrijft Maud een brief die ze tijdens haar één op één gaat voorlezen. Voor Evert lijkt haar dit makkelijker omdat hij wat verlegen is, maar zij zelf wordt ook verlegen van hem. Ze geeft aan dat haar bril beslaat en zij het warm krijgt in zijn buurt en dan liever een brief voorbereid.

Nans bespreekt ondertussen dat zij zich steeds meer op haar gemak gaat voelen op de boerderij. Zij vindt Evert erg leuk, maar ze blijft wel voorzichtig ondanks haar gevoelens voor hem. Ze houdt toch nog haar muur omhoog voor het geval de keuze op Maud gaat vallen. Maud belt ondertussen nog voor goede raad met een vriendin die haar aangeeft wat er zeker ook in de brief moet komen te staan. Uiteindelijk leest zij de brief voor aan Evert en geeft zij steeds opnieuw aan dat ze verliefd op hem is.

Maud is een vrouw die heel goed kan schrijven en heeft ook echt een goede voorleesstem. Ze heeft zo’n lieve opsomming gemaakt van Evert zijn pluspunten dat ik bijna verliefd op hem zou worden. Ze noemt punten van hem op die wij op tv nog nooit hebben gezien. Evert blijft stil na het voorlezen van haar brief, hij moet het even verwerken. Maud gaf aan dat zij het makkelijker vond om een brief te lezen, maar het verpest wel een beetje haar één op één gesprek met Evert, omdat hij volledig dichtklapt. Zelf geeft ze aan dat ze stil blijven ook prima vindt. Vervolgens bespreekt zij met Nans hoe de één op één verliep en is vervolgens een beetje onzeker als Nans aangeeft dat zij wel een gesprek met hem had.

Ik dacht echt dat Evert voor Maud zou gaan kiezen en ik blijf daar ook nog steeds bij, vooral omdat ik het ook zo leuk zou vinden. Alleen ben ik na deze aflevering wel gaan twijfelen. De band met Nans wordt ook steeds beter. Hij lijkt makkelijker met haar te praten, maar het zou ook kunnen dat hij makkelijker met haar praat omdat hij geen verliefde gevoelens voor haar heeft. En daardoor misschien lastiger met Maud kan praten.

Maud overrompelt hem ook steeds met haar eerlijkheid en dat kan voor hem ook lastig zijn. Volgende week zullen we het eindelijk gaan horen, ik ben echt onwijs benieuwd. Ik hoop dat het Maud gaat worden, omdat ik het zo leuk zou vinden om hun samen op citytrip te zien. Maar Nans gun ik het ook volledig, maar misschien kan die nog met zijn broer. Daar is de vorige vrouw die de boerderij moest verlaten ook al heen gegaan, maar dat is niets geworden.

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Bij Rob begint de laatste hele dag met gezamenlijk dansen in de woonkamer. Tegen Sonja had hij vorige aflevering gezegd dat zij wat losser moest komen, dat deed zij nu. Maar ze gaf wel aan dat het alleen was omdat zij het wilde en niet omdat hij dat graag wou. Daarna gingen ze met zijn alle wandelen waarbij Rob als eerste Wendy meeneemt voor een één op één momentje.

Hij bespreekt met haar dat hij met haar verder wil. Hij voelt vlinders voor haar en deze voelt hij niet voor Sonja. Wendy geeft eerlijk aan dat zij nog geen vlinders heeft, maar ze sluiten het gesprek toch af met een zoen. Rob besluit gelijk eerlijk te zijn tegen Sonja en niet te wachten op het definitieve keuzemoment een dag later. Sonja vindt het allemaal helemaal goed, zij heeft zelf ook geen gevoelens gekregen en betwijfelt ook of dit gaat komen.

Ik vind het zelf erg jammer dat hij niet gewacht heeft op het keuzemoment of Yvon al heeft gebeld dat hij eerder de keuze gaat maken. Nu zat hij zoenend met Wendy op de bank en moest Sonja alleen haar koffer inpakken. Anders had Yvon er nog geweest met wijze raad. Zij komt nu pas aan nadat Sonja onderhand allang thuis is. Yvon besprak nog de missende gevoelens van Wendy en of Rob niet een enorme druk op haar legt met deze keuze.

Rob geeft aan dat als Wendy niet had gewild vanwege haar missende gevoelens dat hij dan beide dames naar huis zou sturen. Voor Sonja voelde hij het ook echt niet. Ik betwijfel echt of dit iets gaat worden, ik denk dat ze het wel leuk gaan hebben op de citytrip maar dat Wendy daarna alsnog geen gevoelens voor hem heeft. Ik verwacht niet dat zij ineens heel erg verliefd op hem zal zijn, maar we zullen het zien. Ik hoop ook dat Sonja een leuke man vindt en eindelijk weer eens echt verliefd kan worden na al die jaren.

Volgende week wordt Janine emotioneel als zij haar keuze moet maken en zien we het keuzemoment van Evert waarbij hij aangeeft gevoelens te hebben voor één van de dames.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!