Expeditie Robinson All Stars: Een dag geen cassave is een dag niet geleefd
Bron: RTL / Shotbysud

Expeditie Robinson All Stars: Een dag geen cassave is een dag niet geleefd

Geschreven door John Holdorp

Als team Noord naar hun eiland vaart vragen ze zich uiteraard af wat voor een eiland het is. Is er voldoende eten te vinden? Aangekomen op het eiland worden meteen prioriteiten gesteld. Als eerste vuur en als tweede een slaapplaats want het wordt al snel donker. Het voordeel met zo'n All Star expeditie blijkt meteen iedereen is ervaren, de taken zijn snel verdeeld en iedereen doet wat. Het vuur is dan ook snel gemaakt.

Team Zuid heeft een mooi strandje echter met niet veel water, dus wordt jezelf wassen lastiger denkt Mariana als ze hierdoor terugdenkt aan haar vorige expeditie. Maar ook hier zijn de prioriteiten snel duidelijk. Een goede keuken en een afdak.

Op noord gaat o.a. Bertie op zoek naar eten. Cassaves zijn al snel gevonden. En Bertie haar eerdere ervaringen met cassaves komen goed van pas. Zij weet hoe ze deze moet klaarmaken en zoals ze zelf zegt: 'een dag geen cassave is een dag niet geleefd'. De door haar gemaakte cassave valt in de smaak en wordt zelfs gezien als 'doping' voor de komende proef.

Hugo wil op Zuid een slag slaan door zichzelf onmisbaar te maken door zijn kookkunsten. Al snel vind hier een jacht op kleine krabbetjes plaats. Deze zitten tussen de stenen maar zijn razendsnel. Het vangen is erg moeilijk. Het is een soort 'balletje, balletje' met krabben. Maar uiteindelijk heeft Hugo een aantal krabbetjes in zijn wok om klaar te maken.

Doping voor de proef

Met een proef in het vooruitzicht besliste team Noord om cassaves te eten voor deze proef. Team Zuid heeft nog pasta over en ze besluiten deze te eten voor de proef. Om hiervoor kracht op te doen.

De proef wordt spannend verwacht Art Rooijakkers, Zuid heeft eten in overvloed en is tot het bot gemotiveerd. Noord ls gebrand op wraak. Er is wel een duidelijk verschil tussen de teams, Team Noord heeft 3 mannen, team Zuid heeft er 5. Een duidelijk voordeel bij een krachtproef.

Het wordt echter geen krachtproef maar een behendigheidsproef. Een oude bekende, de deelnemers moeten op een grote rol klimmen en hierop al meelopend blijven staan terwijl het team deze rol naar zichzelf toetrekt. Op het eind moet met een sprong een stok gepakt worden welke in een ladder moet worden gestoken. Bij 5 stokken komt een vlag vrij en het team dat als eerste die vlag heeft wint.

De proef wordt gekenmerkt door een als een soort konijn onrustig huppende en ondertussen vloekende en gillende, zeer luidruchtige Ferry en een zeer kalme Rita die snel haar ritme vind. Een rustige Rita die echter op het laatste moment haar evenwicht verliest waardoor Ferry zijn team op voorsprong weet te zetten. Een voorsprong die ze lang weten te houden. Noord beseft dat als Thomas aan de beurt is ze sneller moeten worden als ze nog een kans willen maken. En mede hierdoor gaat het mis en valt Thomas een paar keer in het water. Als dan op het einde Niels met een soort achterwaartse moonwalk de superioriteit van team Zuid benadrukt winnen ze gemakkelijk deze proef.

Edith heeft zich geïrriteerd aan Niels zijn gedrag en beslist mocht ze hem tegenkomen na de samensmelting hem dan eruit te werken. Maar ondanks dat moeten ze naar de eilandraad. Rita verwacht dat ze doordat ze gevallen is, weggestemd zal worden. Ze krijgt 2 stemmen maar de andere stemmen gaan allemaal naar Krystl. Zoals Jan al aangaf 'sorry Krystl maar met jou had ik het minste contact'.

Noord krijgt nu de taak om de suprematie van Noord te doorbreken.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!