Expeditie Robinson All Stars: Hoogmoed zorgt voor een makkelijke keuze
Bron: RTL

Expeditie Robinson All Stars: Hoogmoed zorgt voor een makkelijke keuze

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Kamp Noord heeft tot nu toe alle proeven verloren. En na de laatste proef moesten ze vrij snel naar de eilandraad en was er geen tijd om hier over na te denken. Dus waren er ook nog niet echt bondjes gevormd.

Maar kamp Noord beseft dat zij de komende proef eigenlijk moeten winnen. Rita is al bang voor haar positie omdat er in de vorige eilandraad ook op haar gestemd is. Terwijl de judoka's elkaar gevonden hebben. Carlos geeft aan Edith niet weg te stemmen, maar ook Bertie niet omdat ze hem geholpen heeft.

Een zee egel op de verkeerde plaats.

Op Zuid is de sfeer goed. En een deel van de groep gaat vissen. Niels die zich hierop voor de expeditie terdege heeft voorbereid, Dio en Mariana. Maar ondanks de voorbereiding vangen ze niets. Dus dan toch maar terug naar het kamp als plotseling Dio een kreet slaat. Hij liep op blote voeten door het water en stapte op een zee egel. En dat doet pijn!

Dio mag op Niels steunen en ze hobbelen terug naar het kamp waar Dio met smart wacht op de dokter. Hij geeft aan dat hij nog nooit zoveel lijn heeft gehad. En als de dokter zijn voet behandeld en dus de stekels van de zee egel verwijderd gilt hij het uit van de pijn. Maar de volgende ochtend gaat het al beter. Bij het ontbijt geeft hij al aan dat hij de overwinning in de proef al kan ruiken. Wel hoopt hij op een proef waarin hij ondanks zijn voet belangrijk kan zijn.

Maar het is een fysieke proef en omdat Zuid een deelnemer meer heeft is de keuze snel gemaakt dat Dio deze proef niet meedoet. In de proef moeten knopen losgemaakt worden en moeten 2 touwen doorgebrand worden. En wordt er nadrukkelijk aangegeven moeten alle teamleden op een houten slee staan als het tweede touw door brandt. Is dat niet het geval gaat de overwinning naar het andere team!

Appeltje eitje.

Maar bij Zuid maken ze zich geen zorgen ze hebben goede vuurmakers en kopen expert 'Houdini' Niels. De proef wordt zoals Hugo aangeeft 'appeltje eitje'. En dan begint het eerste deel. Het losmaken van een touw om een ladder te laten zakken. En het is niet het team van Houdini Niels die dit het snelste doet, maar het gedreven Noord. En ook bij de tweede ladder zijn ze de snelste. Sterker nog team Zuid is dan nog bezig met het touw van de eerste ladder.

Als Noord dan begint aan de tweede knoop hebben ze een ruime voorsprong. Zuid weet de tweede ladder te laten zakken en met 'Houdini" Niels in het team is het nog steeds een appeltje eitje volgens Hugo. En de vertoonde hoogmoed lijkt ook uit te komen. Terwijl Noord nog met de tweede knoop bezig is heeft Niels deze in een oogwenk los. Dus gaan Niels en Hugo vuur maken. Hugo commandeert nogal en Niels volgt de order wel. Carlos en Edith beginnen kort daarna ook met vuur maken en hun touw brandt sneller door dan het touw van Hugo en Niels.

Bij de laatste knoop ligt Noord weer voor totdat 'Houdini' Niels aankomt. Maar bij het ontwarren van deze knoop vallen alle hekken open en kan het andere team dus ook bij de houtvoorraad die ze nu moeten weten te pakken. Noord wacht af tot Niels zijn knoop ontward waardoor zij ook bij hun hout kunnen. Niels speelt blufpoker en zegt doen jullie het maar. Maar uiteindelijk ontward hij de knoop, grijpen beide teams hun hout en moeten beide teams een houten slee met brandhout vullen en deze verplaatsen naar een houten toren die in brand gestoken moet worden om de vlammen hoog genoeg bij een touw te krijgen dat doorgebrand moet worden. En dan hebben beide teams hun toren in brand gestoken en slaan de vlammen hoog uit de toren.

Beide teams realiseren zich dat ze op de slee moeten staan als het touw knapt en een vlag valt. En daar staan ze dan met zijn allen te hopen, bidden, duimen dat hun vlag als eerste valt en ze de proef winnen. Maar het appeltje eitje van Hugo blijkt een rotte appel met een hard gekookt ei te zijn want het is de vlag van Noord die als eerste valt. Noord wint de eliminatieproef en Zuid moet naar de eilandraad.

Mariana vind Niels een topper maar verwacht dat de andere mannen hem weg zullen stemmen. Dio is bang dat zijn blessure hem de kop kost. Dominique is onzeker want ze heeft niets gehoord over bondjes en hoe iedereen gaat stemmen. En inderdaad is er dit hele seizoen nog weinig merkbaar van bondjes die gesmeed worden. En dan volgt de stemming op de eilandraad. Niels zet zijn immunitietsring niet in. En als de stemmen uit de pot worden gehaald zijn de eerste 3 stemmen voor Dio. De vierde is voor Ferry. En dan is er nog maar een stem nodig om Dio uit de expeditie te stemmen. En dan blijken de vijfde, zesde en zevende stem ook op Dio.

En door Dio zijn onoplettendheid en hierdoor ontstane blessure blijft de vrede in Zuid bewaard en heeft het team dat misschien door hun hoogmoed ten val is gekomen uiteindelijk een makkelijke keuze.