Nederlandse ploegen in achtste finales Conference League
Bron: Pixabay

Nederlandse ploegen in achtste finales Conference League

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

De vier Nederlandse ploegen die nog actief zijn in Europa nemen het vanavond op in de returns van de achtste finales van de Conference League. Feyenoord lijkt op rozen te zitten na de 2-5 in Servië, maar de rest van de ploegen zullen flink aan de bak moeten om een plek in de kwartfinales af te dwingen. Vitesse zal in Rome een minimale nederlaag moeten goedmaken, evenals AZ. PSV heeft na het gelijkspel in de eerdere ontmoeting met Kopenhagen nog alles in eigen had. 

AZ-Bodø/Glimt

De Alkmaarders moesten vorige week in een draak van een wedstrijd het onderspit delven tegen Bodø/Glimt. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en de wedstrijd leek in een 1-1 gelijkspel te eindigen, maar in de slotfase kregen de Noren een makkelijk gegeven strafschop, waardoor AZ met 2-1 verloor in Noorwegen. AZ en Bodø/Glimt trappen om 18.45 uur af en is uitsluitend te zien op ESPN. 

FC Kopenhagen- PSV

Na een knotsgekke wedstrijd in Eindhoven die resulteerde in een 4-4 gelijkspel begint PSV vanavond weer op nul tegen FC Kopenhagen. In het Parken Stadion zal het spel van de ploeg van Roger Schmidt een stuk beter moeten verdedigen dan dat zij deden in de heenwedstrijd. PSV reist naar Denemarken af met een nagenoeg fitte selectie. Alleen André Ramalho en Ryan Thomas moeten de wedstrijd tegen Kopenhagen aan zich voorbij laten gaan. De wedstrijd tussen FC Kopenhagen en PSV begint om 18.45 uur en is te zien op Veronica. 

AS Roma- Vitesse 

Vitesse wist zich in eigen huis goed staande te houden tegen het grote AS Roma van José Mourinho. Toch wist AS Roma vlak voor de rust toe te slaan en zo een 0-1 overwinning over de streep te trekken. Vanavond heeft de ploeg van Thomas Letsch in Stadio Olimpico een klein wonder nodig om zich te plaatsen voor de kwartfinales van Conference League. De wedstrijd tussen AS Roma en Vitesse begint om 21.00 en is te zien op ESPN. 

Feyenoord-Partizan Belgrado 

Vorige week was Feyenoord de Nederlandse ploeg die het meeste indruk maakte. Het team van Arne Slot speelde een hele goede tweede helft en wist Partizan Belgrado met 2-5 te verslaan. Feyenoord kent een hoop personele problemen richting de return. Doelman Justin Bijlow zal voor de rest van het  seizoen uitgeschakeld zijn met een voetblessure en Trauner zal er tegen Partizan niet bij zijn vanwege een Coronabesmetting. Ook trainer Arne Slot laat de wedstrijd aan zich voorbij gaan, omdat hij in quarantaine zit. Feyenoord-Partizan Belgrado begint om 21.00 uur en is te zien op Veronica.