Feyenoord en PSV in actie in de kwartfinales Conference League
Bron: UEFA.com

Feyenoord en PSV in actie in de kwartfinales Conference League

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Nederland heeft met Feyenoord en PSV nog altijd twee ijzers in het vuur in de Conference League en vanavond starten in die competitie de kwartfinales. Feyenoord neemt het vanavond in de eigen Kuip op tegen Slavia Praag en PSV treft in Engeland Leicester City. 

Feyenoord-Slavia Praag 

Voor Feyenoord is Slavia Praag geen onbekende, want in de groepsfase van de Conference League kwamen beide ploegen elkaar ook al tegen. De thuiswedstrijd in de groepsfase wist Feyenoord met 2-1 te winnen en de uitwedstrijd resulteerde in een 2-2 gelijkspel. De ploeg van Arne Slot is mede door deze eerdere ontmoetingen de favoriet om vanavond voor de tweede keer dit seizoen van Slavia te winnen. Slavia kent in aanloop naar de wedstrijd in Rotterdam de nodige personele problemen en de opstelling zal een ware puzzel worden door verschillende blessures en schorsingen. Feyenoord en Slavia trappen om 18.45 uur af en de wedstrijd is in zijn geheel te bekijken op Veronica en ESPN. 

Leicester City-PSV

van de Nederlandse ploegen kent PSV op papier de zwaarste loting. De Eindhovenaren treffen het Engelse Leicester City, die in 2016 kampioen van Engeland werd. Bij PSV zal vanavond vooral worden gekeken naar de doelman. Joël Drommel maakt dit seizoen nog geen goede indruk bij PSV en ook afgelopen weekend tegen zijn oude club Twente kende Drommel een aantal ketsers die uiteindelijk resluteerde in een 3-3 gelijkspel. Roger Schmidt wilde op de persconferentie niet zeggen of Drommel vanavond onder de lat staat. Volgens verschillende media gaat vanavond Yvon Mvogo keepen bij de Eindhovenaren en wordt Drommel gepasseerd. De wedstrijd Leicester City-PSV is vanaf 21.00 uur te zien op Veronica en ESPN.