Boer Zoekt Vrouw: Rob kan alleen maar over zichzelf praten
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Rob kan alleen maar over zichzelf praten

Geschreven door Natasja Landman

In aflevering vier van Boer Zoekt Vrouw begon de logeerweek met de drie overgebleven kandidaten. Drie kandidaten die ze eigenlijk heel kort kennen, die ze ineens hele dagen over de vloer krijgen. Dat levert altijd leuke, maar ook ongemakkelijke situaties op.  Deze week neem ik jullie weer mee in de avonturen van de boeren. Deze week is er nog niemand afgevallen dus ik kan nog niet beoordelen of mijn voorspellingen van vorige week ook echt kloppen.

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

Janine krijgt Christiaan, Sander en Michiel te logeren. Voordat de mannen arriveren geeft Janine bij Yvon aan dat zij zenuwachtig is. Dat is te merken aan hoe zij de bedden opmaakt, het lukt haar niet goed door de zenuwen. Zij is zo zenuwachtig, omdat zij niet goed over haar gevoelens durft te praten. Ze is bang dat dit deze week wel gaat moeten. Daar heeft ze gelijk in, want ze moet toch een keuze gaan maken gebaseerd op gevoel.

Christiaan is de eerste die arriveert, hij vindt dat een voordeel want dan kan hij Janine even één op één spreken. Vervolgens komt Michiel en hij komt aan met spreekwoordelijke cadeaus: het huisje, boompje en beestjes. Het boompje is echt, maar het huisje en de beestjes zijn beeldjes. Vervolgens komt als laatste Sander binnen met twee hele grote neppe schapen. Tenslotte heeft Janine als schapenhouder nog niet genoeg schapen op de boerderij.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Hans krijgt Margriet, Annette en buurvrouw Dinie te logeren. Buurvrouw Dinie is vanzelfsprekend de eerste die arriveert, vervolgens komt Margriet aan en als laatste is daar Annette. Voor Dinie is de boerderij bekend terrein ook zijzelf heeft paarden en is het leven gewend. Margriet daarentegen vindt de paarden erg groot en eng. Al snel ontstaat er een probleem met technologie. De vrouwen willen graag internet op hun mobiele telefoon, maar Hans heeft geen idee wat de wifi code is. Uiteindelijk moet zijn dochter Christel naar hen toekomen om te helpen met de wifi uitleg. Dit gaf haar wel gelijk de mogelijkheid om de vrouwen te zien.

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

Bij Jouke komen Karlijn, Lotte en Marion logeren. Karlijn en Lotte komen tegelijk aan, Marion arriveert ietsje later. Marion moet uit Limburg komen en geeft gelijk aan dat het wel erg ver is. Het gevoel moet voor haar straks echt kloppen wil zij vaker deze lange reis gaan maken. Jouke geeft aan dat hij geen boerin zoekt, maar wel benieuwd is naar hoe Marion en Karlijn doen op de boerderij aangezien zij zijn opgegroeid op een boerderij. Niet alleen de afstand is lastig voor Marion, het feit dat Jouke rookt vindt zij eigenlijk ook maar niets. Ze vraagt gelijk aan hem wat er voor nodig is dat hij gaat stoppen met roken, hij geeft aan dat hij voor een vrouw wel wil proberen te stoppen.

Ik dacht dat Jouke wel zou eindigen met Marion, maar na deze aflevering denk ik dat niet meer. Ik denk dat Marion de afstand te ver vindt en teveel dingen aan Jouke niet leuk vindt, zoals het roken. Voor wie hij dan wel gaat kiezen vind ik lastig, maar dan denk ik Karlijn.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

Bij Evert komen Nans, Maud en Cora logeren alleen begint de logeerweek bij hem anders dan gepland. Zijn broer Koop heeft een ongeval gehad en ligt in een ziekenhuisbed in de woonkamer van Evert. Normaal gesproken werkt Evert met Koop samen op de boerderij, maar nu moet Evert het allemaal alleen doen. Dat gaat wel betekenen dat Evert minder tijd heeft voor zijn vrouwen, maar dat is het boerenleven waar zij aan moeten wennen. Nans, Cora en Maud zien als zij aankomen als eerste Koop, omdat Evert nog druk is op de boerderij. Grappend geeft Nans aan dat ze straks nog verliefd worden op Koop. Cora bevestigd tegen de camera dat zij Koop wel ook een hele leuke man vindt en altijd nog voor hem kan kiezen.

Uiteindelijk komt ook Evert aan en gaat hij met zijn broer en de drie vrouwen lasagne eten die zijn zus heeft gemaakt. Het enige dat nog met de lasagne moest gebeuren is opwarmen in de oven, maar daar is Evert niet zo goed mee. De lasagne komt dan ook eerst koud op tafel te staan. Maud is hier heel erg blij mee, want ook zij is geen keukenprinses en zo kan Evert ook niets van haar verwachten want hij kan het zelf ook niet. Uiteindelijk besluit Koop toch maar in zijn eigen huis te gaan uitzieken. Hij komt over als een hele rustige man die waarschijnlijk het huis van Evert met die drie vrouwen veel te druk vindt.

Ik zou het echt een mooie twist vinden als één van de vrouwen uiteindelijk de liefde vindt bij Koop. Dan zijn er in één klap twee vrouwen en twee broers gelukkig in de liefde.

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Rob krijgt Sonja, Wendy en Silvia te logeren. Als hij ze een rondleiding geeft door de boerderij komen ze vanzelfsprekend zijn slaapkamer tegen. Hij geeft bij de dames aan dat als ze het ’s nachts koud hebben ze best bij hem mogen komen slapen. Vervolgens gaat de rondleiding verder naar  beneden waar hij in de keuken uitzicht heeft over zijn grond en de paarden. Terwijl hij geniet van het uitzicht nodigt hij de vrouwen één voor één uit om met hem te komen knuffelen. Bij de rondleiding over de boerderij kijkt Rob hoe de dames zich gedragen op de boerderij. Hij vindt het belangrijk dat een vrouw hem kan steunen in zijn werk als boer.

In de avond zitten ze met zijn vieren op de bank te praten. Dat wil zeggen, Rob zit te praten en de dames luisteren of stellen vragen. Het valt de dames op dat Rob niets aan hen vraagt en alleen maar over zichzelf praat. Ze hopen dat het zenuwen zijn en dit in de komende dagen nog gaat verbeteren. Het lijkt er op dat zij anders Rob niet meer zo leuk vinden.

Volgende week gaat de logeerweek verder en gaan we zien hoe het verder gaat op de boerderijen. En moeten waarschijnlijk de eerste kandidaten de boerderijen verlaten.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!