Expeditie Robinson All Stars: Een sluwe vos!
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson All Stars: Een sluwe vos!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op het eiland praat de groep uiteraard nog na over het wegstemmen van Carlos. Met een powerplay is hij weggestemd op een eilandraad waar 31 stemmen zijn ingezet. Waardoor een van de sterkere spelers is weggestemd.

Voor de komende tijd lijkt het plan duidelijk. Het pact van Niels, Sebastiaan, Mariana, Ferry, Dominique en Thomas staat vast. Als eerste wordt Edith weggestemd en daarna Rita. En dus is het op de komende eilandraad belangrijk dat Edith of Rita geen immuniteit winnen. Maar in het geval van immuniteit voor Edith kan Rita eerst weggestemd worden.

Niels gaat uiteindelijk de rest ophalen voor de proef die ze allemaal moeten doen. Als ze bij de proef aankomen zien ze een evenwichtsbalk, een kooi en zandzakken. Ze moeten op de evenwichtsbalk staan, houden een touw vast waaraan een kooi hangt. In de kooi zitten zandzakken gebaseerd op het gewicht van de deelnemers. En iedereen mag omstebeurt zeggen bij wie een zandzak in de kooi wordt gelegd waardoor de proef dus zwaarder wordt. De eerste afvaller krijgt een zwarte stem op de eilandraad.

De proef

En dan lijkt het simpel het zestal zal steeds een zandzak naar Edith of Rita laten gaan totdat die eruit liggen en dan moeten ze het onderling nog uitvechten. Ferry mag als eerste kiezen en kiest voor Edith. Edith mag kiezen en kiest voor Ferry. En dan gaan de stemmen wisselend naar Edith en Rita dus is het wachten wie van die 2 als eerste valt. Maar dan plotseling ligt Ferry in het water. Hij krijgt jeuk aan een been, probeert met zijn andere been te krabbelen en verliest zijn evenwicht. Dus een zwarte stem voor hem op de eilandraad.

Daarna volgen Rits met 60 kilo aan zandzakken daarna Edith die dan ook 60 kilo krijgt en dan is het onderling uitvechten. Waarbij de zandzakken meer onderling verdeeld worden en niet alles meer op een persoon. Uiteindelijk vallen Mariana, Dominique en Thomas af waarna Niels en Sebastiaan overblijven. Sebastiaan valt dan ook en Niels wint weer. Hij krijgt groenten en mag 2 mensen meenemen naar winnaarseiland. Dit worden deze keer Dominique die het volgens Niels verdiend heeft en Thomas als een soort bedankje voor het overlopen.

Thomas, Dominique en Niels genieten op winnaarseiland van de groenten en een door Niels gevangen krab. Edith bereid zich voor op haar vertrek en wil nog een leuke avond hebben. Maar zoals het spreekwoord zegt: ‘een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken’. En er zit nog steeds een heel sluwe vos onder de deelnemers. Mariana die in haar vorige expeditie al veel eerder de expeditie had kunnen en moeten verlaten heeft toen al laten blijken een zeer sluwe vos te zijn die steeds met een meesterplan kwam om iemand anders weg te stemmen. En ze heeft weer een meesterplan: het wegstemmen van Thomas.

Een sluwe vos

Mariana wenkt Rita en geeft aan dat ze Thomas weg wil stemmen maar dan moet Rita 2 stemmen inzetten. Mariana zal dit dan bespreken met Ferry en Sebastiaan. Rita heeft weinig keus en stemt in met het plan. En dan zien we een tevreden Mariana weglopen over het strand, achteloos iets omhoog gooien en weer opvangen. Wat we niet zien is of Mariana de anderen meekrijgt in haar plan.

Op de eilandraad geeft Edith aan dat er geen verrassingen zullen zijn en die avond de expeditie zal moeten verlaten. Iedereen mag stemmen en dan worden de stemmen uit de pot gehaald. Als eerste een zwarte stem voor Ferry, zoals verwacht. Dan twee stemmen op Edith ook dit zoals gepland en dan een, tweeen drie stemmen voor Thomas. Gevolgd door een vierde en vijfde stem voor Thomas die dus voor hem totaal onverwacht de expeditie moet verlaten.

Als Thomas dan alleen achterblijft op de eilandraad spreekt Edith in de groep haar verbazing uit en ook Dominique weet niet wat er gebeurd is. Een lachende Ferry geeft aan dat hij hier niet aan gedacht had, maar Mariana wel. Ook Sebastiaan geeft aan hierin mee te zijn gegaan. En dus geeft Edith een knuffel aan Mariana die met een schitterende grijns op haar gezicht staat. Thomas hoort in de verte hun gelach en zit er teneergeslagen bij.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!