Boer Zoekt Vrouw: Evert houdt van Maud
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Evert houdt van Maud

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Aflevering 11 van Boer Zoekt Vrouw is alweer de laatste reguliere aflevering van het seizoen. Alle boeren zijn op citytrip, we zien veel liefde maar ook wat tranen.

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

Janine is samen met Sander naar Portugal gevlogen en zij verblijven in Lissabon. Als ze aankomen in de hotelkamer grapt Sander dat Janine niet kan vluchten, ze hebben maar één kamer. Hij kan altijd nog op de grond slapen zegt ze dan. Sander voelt al verliefde gevoelens, maar Janine is nog een beetje afwachtend. Ze heeft wel erg veel zin in de citytrip en de tijd die ze met hem kan doorbrengen. Tijdens het avondeten hebben ze erg veel plezier samen, Sander proeft zelfs een olijf op aandringen van Janine, maar dit was geen succes.

Als Sander oogcontact zoekt dan kijkt zij weg, Sander weet niet of dit komt door verlegenheid of verliefdheid. De volgende dag starten zij met een bustocht waarna ze bij een toeristische attractie uitkomen. Ze genieten van het uitzicht, maar Sander merkt alweer snel dat er iets is bij Janine. Later op de citytrip besluit Janine open kaart te spelen als Sander vraagt wat zij van de toekomst verwacht ‘kom ik elk weekend naar Limburg?’ dan geeft ze aan dat ze dit nog moet bekijken, want ze voelt paniek.

Ze legt uit dat dit komt door ervaringen uit het verleden en Sander blijft echt super lief en begripvol naar haar. Na alle serieuze gesprekken is het tijd voor actie, ze gaan surfen. Eindelijk tijd voor Janine om even niet na te denken en zich trots te voelen om het feit dat het ze lukt om een stukje te surfen. Ze bespreken dat ze het rustig willen aan doen en elkaar verder willen leren kennen.

Ik hoop echt dat Janine hem niet laat gaan en na de citytrip misschien met iemand gaat praten die haar kan helpen. Ze zijn echt heel erg leuk samen, maar zij moet dit ook gaan inzien. Ze halen wel echt de beste punten in elkaar naar boven, Janine komt wat losser en Sander is juist af en toe wat stiller. Het werd goed buiten beeld gehouden of Sander er bij is bij de reünie aflevering dus we zullen tot volgende week moeten wachten op dit antwoord. Ik vermoed dat het niets is geworden, maar ik hoop heel erg van wel.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Hans en Annette zijn in Clifden, Ierland en genieten optimaal van de reis en van elkaar. Ze genieten van het samen wakker worden, voor deze twee is het erg lang geleden dat ze dit hebben gevoeld. Ook genieten ze van een wandeling door de natuur en bezoeken ze een kerk. Annette vindt het allemaal erg fijn, maar ook snel gaan en wil een momentje bezinning in de kerk. Vervolgens gaan zij een boottochtje maken waarbij kreeften worden gevangen.

In een café vraagt Hans vervolgens naar de toekomst en of Annette het zou zien zitten om samen te wonen op de boerderij. Die wil heeft zij zeker, ‘als je van iemand houdt dan wil je toch ook samenwonen?’ zegt ze. Hierop vraagt Hans ‘oh, hou je van mij?’ Annette beseft zich vervolgens dat dit de eerste keer is dat ze het hardop uitspreekt, maar de liefde bij beide spat van de gezichten af. En het is zeker wederzijds. Hans heeft zijn grietje gevonden en ze gaan er samen iets moois van maken in de toekomst.

Wie had dit aan het begin van de reeks gedacht? Ik had het wel gehoopt en vond Annette al een hele goede match voor hem, toch was ik bang dat hij zich teveel liet leiden door Dinie. Voor Hans en Annette is het echt een hele goede zet geweest dat Dinie er mee stopte. Ik hoop dat Annette snel naar de boerderij vertrekt en ze nog de rest van hun leven samen gelukkig zijn. In het voorstukje voor de reünie zag je ze in ieder geval al hand in hand samen aan komen lopen, dat zit dus nog helemaal goed!

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

Jouke en Karlijn zijn in Denemarken in de stad Kopenhagen. Zij genieten samen van de omgeving en van elkaar. Karlijn geeft aan dat zij in het verleden niet zo snel verliefd werd, maar nu met Jouke het wel is. Ze genieten van een boottocht door de stad, gaan samen in de sauna en gaan wintersporten op het dak van een hypermoderne energiecentrale.

Jouke en Karlijn genieten echt heel erg van elkaar en daarbij de omgeving. Ze drinken iets te veel biertjes, proeven nieuwe gerechten en stralen van geluk. Ze geven aan erg verliefd te zijn op elkaar en elkaar zeker veel vaker te willen zien. Ze vullen elkaar goed aan, Karlijn is chaotisch en Jouke helemaal niet. En Jouke heeft normaal gesproken over iedereen en alles een oordeel, maar bij Karlijn heeft hij dit niet. Echte liefde!

Over Jouke en Karlijn heb ik steeds niet erg veel te vertellen. Het zit goed tussen die twee en ze zijn overduidelijk een goede match. In het voorstukje voor de reünie zag je deze twee al samen bij Yvon op de bank zitten dus dat komt vast helemaal goed. Ik vermoed dat er wel al plannen gemaakt zijn voor Karlijn om voorgoed naar de boerderij te vertrekken.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

Evert en Maud zijn samen naar Split in Kroatië. Ze slapen samen op een kamer en hebben heel fijn geslapen, Maud gaf aan dat zij het heerlijk vindt om na tien jaar weer in iemand zijn armen te slapen. Ook Evert geeft aan dat het bij hem kriebelt van binnen. Vervolgens gaan zij de stad in, maar helaas zit het weer niet zo mee.

Samen bezoeken ze in de regen de watervallen en de avontuurlijke kant van Evert komt naar voren. Hij klimt op rotsen en Maud vindt dit allemaal een beetje spannend. Ze zegt dat ze zich wel goed vasthoudt aan de boom, maar Evert vindt het zijn taak om haar te beschermen. Evert brengt het gesprek in de avond zelfs een stuk serieuzer naar de toekomst. Wil Maud verder met haar hondenuitlaat service in haar woonplaats? Dat hoeft niet geeft zij aan, als het goed gaat wil ze bij hem zijn op de boerderij.

Ze besluiten om te beginnen met de weekenden om elkaar beter te leren kennen en te kijken hoe het loopt. Evert verteld tegen de camera zijn ware gevoelens, hij vindt het lastig dat zij straks alles opgeeft om bij hem te zijn en ze dan misschien niet gelukkig is en dan haar vertrouwde leven niet meer heeft. Maud vraagt vervolgens aan Evert of hij haar niet soms raar vindt? Maar dat vindt hij niet, waardoor het voor haar en de kijkers duidelijk is: Evert heeft een verliefde roze bril op. De laatste ochtend in Split komt eindelijk de zon tevoorschijn en hebben Evert en Maud een diep gesprek.

Maud vindt Evert heel erg lief en wil graag bij hem zijn, Evert vindt het lastig om in de toekomst te kijken door het verleden. Hij is gekwetst vroeger en wil niet weer gekwetst worden, maar ook Maud niet kwetsen. Maud wil afgaan op de tekenen van de natuur, de citytrip begon met regen maar nu is het warm en helder net als hun toekomst. Ze spreken af dat Maud het volgende weekend naar de boerderij komt. En steeds stapje voor stapje verder te gaan. En dan gebeurt er iets dat niemand dit seizoen had zien aankomen, Evert weet Maud even sprakeloos te maken door te zeggen dat hij van haar houdt.

Wat vind ik dit een leuk koppel, ze stralen echt samen. Evert is af en toe een beetje droog en Maud wat zweveriger maar juist dat matcht zo goed. En die blik van Maud toen Evert aangaf van haar te houden was prachtig, dat had ze echt niet verwacht. Ik ben benieuwd naar de reünie aflevering, ze hielden het bij deze twee uiteraard ook nog mooi buiten beeld. Er moet natuurlijk nog iets spannend blijven voor de volgende aflevering. Ik vermoed dat zij nog wel samen zijn en of elkaar ieder weekend zien of misschien dat Maud toch al wel is ingetrokken op de boerderij.  Ik zou het deze twee zo gunnen om samen gelukkig te zijn.

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Rob en Wendy zijn naar Reims, de champagnestreek in Frankrijk. Rob heeft natuurlijk al sterke gevoelens voor Wendy, maar zij voelt nog niet hetzelfde. Tijdens een romantisch ritje in het reuzenrad wordt dit pijnlijk duidelijk. Wendy geniet van het uitzicht, maar Rob heeft hoogtevrees en kijkt liever naar Wendy. Wendy kijkt pijnlijk de andere kant op en als Rob haar dan ook nog wil zoenen wordt het volkomen duidelijk dat Wendy echt zijn gevoelens niet deelt.

Ook tijdens de fietstocht de volgende dag wordt dit weer pijnlijk duidelijk. Rob blijft haar maar willen zoenen en zij beantwoordt veel van deze zoenen niet. Bij de wijnproeverij lijkt het beter te gaan als Wendy voor de oudste wijn kiest. ‘Ze houdt van ouder’ geeft Rob grappend aan tegen de ober, dit levert hem dan weer een kus op van Wendy. Ze krijgen vervolgens een rondleiding door de wijnkelder waarbij de ober serieuze verhalen verteld over de eerste wereldoorlog. Rob luistert niet naar de verhalen, er staat een hartje op de muur en daar wil hij graag mee op de foto samen met Wendy.

Eindelijk zien wij ook waarom Rob zijn gitaar heeft meegenomen, hij zingt in het stadspark een serenade voor Wendy van het liedje True Colors. Hoewel Wendy wel ontroerd is door deze serenade geeft ze ook aan het lastig te vinden dat zij geen gevoelens heeft. Op de laatste avond bespreken ze de nog steeds missende gevoelens van Wendy en komt Rob eindelijk tot de conclusie dat hij ook wel meer verdient dan iemand die geen gevoelens voor hem heeft. En als dat zo blijft dan zet hij er een punt achter.

Dit wordt helemaal niets. Rob was nooit mijn favoriete boer, maar dit verdient hij ook niet. Hij is zo erg verliefd op Wendy en zij geeft hem niets terug. Terwijl zij bij de logeerweek wel heel veel verliefde signalen gaf. Eigenlijk vind ik dit ook wel een beetje misleiding vanuit haar kant. Ik gun hem dan wel iemand die hetzelfde voelt. Mijn voorspelling is dat Rob niet met Wendy naar de reünie aflevering komt. Maar ik denk ook niet dat hij alleen komt, mijn vermoeden is dat Rob met iemand anders komt. Ik weet alleen nog niet of dit één van de andere vrouwen is die geschreven heeft of heel iemand anders.

De citytrips zijn inmiddels 4,5 maand geleden en in de aflevering van volgende week gaan we zien wat er in die maanden is gebeurd en wie er nog samen zijn. Volgende week komen ook de boeren die niet genoeg brieven hadden voor de televisieserie vertellen hoe het met ze gaat. Hopelijk zijn daar nu ook wat verliefde boeren.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!