Boer Zoekt Vrouw: Janine voelt zich relaxter na het maken van haar keuze
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Janine voelt zich relaxter na het maken van haar keuze

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

In aflevering 10 van Boer Zoekt Vrouw maken Janine en Evert de uiteindelijke keuze, leert Hans de kinderen van Annette kennen, gaat Jouke op bezoek bij Karlijn en leert Rob de vrienden van Wendy kennen.

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

De laatste ochtend op de boerderij begint met een gesprek tussen Janine en Christiaan. Janine heeft het gevoel dat zij de echte Christiaan nog niet gezien heeft en probeert hem nog iets van zichzelf te laten prijsgeven. Dat doet hij vervolgens niet. Als Yvon langskomt vertelt Christiaan dat hij een goed gevoel heeft, hij denkt dat Janine hem gaat kiezen omdat hij haar hand mocht vasthouden tijdens het gezamenlijk een film kijken. Sander geeft aan dat hij echt verliefd op Janine is en echt bereid is om alles voor haar op te geven. Janine geeft bij Yvon aan dat ze het heel moeilijk vindt en het nog steeds niet voelt voor beide niet.

Ik vind deze mannen zo zielig, ze zijn zo hoteldebotel op Janine en zij sluit zich nog steeds af. Yvon maakt aan het begin van het keuzemoment duidelijk aan bij de mannen dat er nog veel uitgezocht  moet worden. Janine kiest ervoor om met Sander op citytrip te gaan. Ze heeft bij hun beide een gevoel, maar bij Sander verloopt alles makkelijker en met Christiaan wat stroever. Daarom kiest ze voor Sander. Sander heeft een hele grote grijns op zijn gezicht en geeft haar als ze alleen zijn een kus. Janine haar lichaamstaal geeft aan dat ze dat niet wil, maar ze doet het toch.

Vervolgens zien we hoe Janine op bezoek gaat bij Sander op zijn boerderij. Het is een hele reis vanuit Limburg naar Friesland. Janine vindt het fijn om hem te zien en had hem wel een beetje gemist. Dat begint eindelijk een beetje positief te worden. De familie van Sander komt vervolgens langs en daar zie ik ineens een hele andere Janine. Ze heeft een knuffel meegenomen voor de nichtjes van Sander en ze praat honderduit met de familie. Ze merkt dat ze relaxter is nu ze alleen Sander heeft en niet ook nog Christiaan. Zo kan ze zich voluit focussen op hem en hoeft ze haar aandacht niet te verdelen.

Ik had het vanaf het begin af aan goed voorspeld dat ze met Sander zou eindigen, maar ik heb nog een beetje twijfels over de afloop. Ik hoop voor beide echt dat het positief uitpakt, maar ik twijfel hier heel erg aan. Sander voelt het wel voor Janine en ik hoop dat zij tijdens de citytrip eindelijk haar twijfels kan wegschuiven. Mijn voorspelling is echter nog steeds dat dit uit eindelijk geen stand gaat houden.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Hans gaat op bezoek bij het huis van Annette, hij heeft zijn fiets meegenomen en ze gaan samen een stukje fietsen om te picknicken. Ze stralen zoveel geluk uit samen en Annette is helemaal blij dat Hans zo galant is, doordat hij de picknick spullen draagt.

Vervolgens komen de kinderen van Annette langs voor een gezellig etentje. De kinderen verrassen Hans met een “hansleiding” een handleiding voor Hans hoe hij met Annette moet omgaan. Voor Hans en Annette is dit een teken dat de kinderen het echt goed vinden dat zij samen zijn. Hierna zien wij dat Hans en Annette op citytrip gaan naar Clifden in Ierland. Bij de incheckbalie wordt gevraagd of ze één of twee kamers willen. Ze kiezen voor één kamer en worden beloond met de Honeymoon Suite. Genieten met een hoofdletter G zegt Annette tegen Hans.

Het geluk bij deze twee straalt er vanaf. Ze hebben het zo leuk samen en vullen elkaar heel goed aan. Ik hoop echt dat dit goed blijft gaan, maar ik verwacht van wel. Voor deze twee voorspel ik een mooie, lange toekomst samen.

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

Jouke gaat op bezoek bij Karlijn en de dag begint op de boerderij waar Karlijn is opgegroeid en nu haar oudste broer woont. Karlijn geeft hem een rondleiding en hij geeft aan dat hij het erg leuk vindt om de boerderij te zien. Maar hij had ook blij geweest als zij in een hutje op de hei had gezeten. Het gaat hem om haar en niet om de boerderij. Vervolgens hebben ze een lunch met het hele gezin van Karlijn en Jouke wordt met open armen ontvangen. Hij had zich ook helemaal geen zorgen gemaakt hierover, want Brabanders zijn altijd heel open en gezellig.

Vervolgens zien we dat zij samen op citytrip gaan naar Kopenhagen. Bij hun zie je niet de vraag voor één of twee kamers. Misschien is die vraag er wel geweest, maar kozen zij resoluut voor één kamer.

Over Jouke en Karlijn heb ik nog steeds een erg goed gevoel. Zij gaan samen vast hele sportieve, gezellige dagen beleven in Kopenhagen. En daarna vast ook nog op de boerderij van Jouke. Ik zie hier wel een toekomst in.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

De laatste ochtend bespreken ze met ze drieën de logeerweek. Maud heeft slecht geslapen en wordt weer emotioneel als ze denkt aan de geboorte van het kalfje. Als Yvon langskomt vertelt Nans dat ze een goed voorgevoel heeft en de diepere laag van Evert wil leren kennen. Maud is erg gespannen en heeft niet echt een voorgevoel. Zij wil graag gekozen worden en hem stevig vastpakken. Als ze het niet gaat worden hoopt ze dat Evert haar kan uitleggen waarom niet en dat zij dit begrijpt.

Ik heb Evert nog nooit zoveel woorden achter elkaar horen zeggen als tijdens dit keuzemoment. Hij bedankt ze allebei voor een fijne week en kiest uiteindelijk ervoor om met Maud op citytrip te gaan. Nans wenst ze alle succes en geeft aan dat ze het leuk vindt voor ze en het ze van harte gunt. Bij Yvon laat ze wel haar emoties zien, terwijl zij zit uit te huilen bij Yvon in de slaapkamer knuffelt Maud met Evert. Nadat Nans en Yvon weg zijn zoenen ze voor het eerst. Het geluk bij beide spat er vanaf.

Vervolgens zien we dat Evert langsgaat bij het huis van Maud. Maud geeft hem een rondleiding door haar huis en wil graag met hem voor de spiegel staan. Zo kan ze eindelijk zien hoe het plaatje tussen hen is. Vervolgens gaan ze langs bij de zus van Maud, daar zegt Maud dat Evert niet echt gecharmeerd was van haar huis. Het huis maakt niet uit zegt hij, het gaat om degene die er in woont. Uiteraard moet hij het wel twee keer zeggen, want Maud verstaat hem weer eens niet. Ik dacht eerst dat ze het compliment graag twee keer wou horen, maar ze verstaat hem echt niet. Fleur, de zus van Maud verstaat Evert een stuk beter dan Maud zelf. Die verstond hem wel in één keer. Fleur geeft vervolgens aan dat ze Maud helemaal ziet stralen en Evert en Maud een goed plaatje vindt samen.

Deze keuze had ik ook goed voorspeld, al vond ik het na de vorige aflevering wel even spannend worden. Ik vind Nans ook een hele lieve vrouw en ik hoop echt dat zij de liefde gaat vinden bij iemand. Ik vond het deze aflevering heel erg leuk om Evert zo blij te zien en ik merk echt dat Maud het beste in hem naar boven haalt. Mijn voorspelling is dat zij nog lang samen blijven en heel gelukkig gaan worden. Ik ben erg benieuwd naar het verloop van de citytrip.  

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Rob vertelt dat hij 1 miljoen vlinders voor Wendy voelt. Hij hoopt dat dit wederzijds is. Hij gaat vervolgens op bezoek bij Wendy thuis. Hij straalt als hij Wendy ziet, maar zij straalt aan alles uit dat zij het niet voelt. Gezamenlijk gaan zij koken voor de vrienden van Wendy die op bezoek komen.

Vervolgens gaan zij samen op citytrip naar Reims, de Franse champagne hoofdstad. Bij de balie van het hotel ontstaat er een ongemakkelijk moment als er gevraagd wordt of ze één of twee kamers willen. Wendy wil eerst weten of het aparte bedden zijn. Als dit niet het geval blijkt te zijn besluit ze voor twee aparte kamers te gaan. Als ze tijdens de citytrip meer voor Rob gaat voelen kunnen ze altijd nog samen gaan slapen.

Rob vindt dit zichtbaar heel erg jammer. Hij geeft aan dat hij het erg jammer vindt dat ze niet op hetzelfde niveau zitten. Ik vind deze twee heel erg ongemakkelijk en ik vind het erg zielig voor Rob. Eigenlijk vind ik gewoon dat Wendy niet met hem op citytrip zou moeten gaan. Ze weet toch al dat ze het niet voelt voor hem dus waarom hem aan het lijntje houden. Mijn voorspelling is dat dit helemaal niets gaat worden en Rob zijn hart zal breken.

Volgende week zien we hoe alle boeren op citytrip gaan. In de vooruitblik zien we liefde bij Evert en Maud, een ongemakkelijk moment bij Wendy en Rob en opnieuw tranen bij Janine.

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!