Vanavond op tv: Amber Kortzorg presenteert Op weg naar Het Lagerhuis
Bron: Thomas Erdmann

Vanavond op tv: Amber Kortzorg presenteert Op weg naar Het Lagerhuis

Geschreven door Pieter Jongsma

Amber Kortzorg presenteert het programma Op weg naar Het Lagerhuis. De tien beste jonge debaters en de drie grootste speechtalenten van Nederland worden samengebracht voor de finale van Op weg naar Het Lagerhuis. Zij geven hun visie op de staat van het land.

De uitzending vindt plaats op een bijzondere dag. Het is op 6 mei exact twintig jaar geleden dat Pim Fortuyn werd vermoord. Voor de tweede keer op een rij wordt het gepresenteerd door Amber Kortzorg.

Amber, ook bekend van Kassa: "Het vuur en de overtuigingskracht waarmee deze jongeren hun mening geven, vind ik ongelooflijk. Ze debatteren met het grootste gemak over de meest ingewikkelde thema's. Dit programma betekent veel voor jonge mensen die zich willen bekwamen in het laten horen van hun stem over relevante maatschappelijke thema's. En daar lever ik graag mijn bijdrage aan, want jongeren kunnen nooit genoeg gehoord worden in het publieke debat."

Op weg naar Het Lagerhuis' is de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland. De deelnemers zijn geselecteerd via provinciale en landelijke voorrondes.

Op weg naar Het Lagerhuis vanavond om 22.20 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.