De Verraders: Wordt de eerste verrader verbannen?
Bron: RTL/William Rutten

De Verraders: Wordt de eerste verrader verbannen?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Na een gebruikelijk ontbijt waarin iedereen op iedereen let, blijkt Esmee vermoord te zijn. Dit zou hopen de verraders Sylvia verdacht maken. Sylvia die deze aflevering een behoorlijke rol voor zichzelf op zal eisen. Ze spreekt met Jamie dat ze een leger van getrouwen, die echt te vertrouwen zijn wil vormen die samen werken. Dit zijn zij zelf, Jamie, Steven en Stefano. Dus in dit leger zitten dan 2 van de drie verraders.

Ondertussen vragen Steven, Irene en Ortal zich af waarom Sylvia Jamie apart wil spreken. Dit maakt haar verdacht. Maar iets later neemt Sylvia Steven apart en praat ook met hem, maar hij wantrouwd haar nu. Irene zelf neemt Jamie aprt en zegt dat zij hem absoluut vertrouwd maar dat zij Ortal en Stefano verdenkt. En dus schijnbaar uit het niets schiet Irene met scherp. Zoals Meatloaf ooit zong: ‘Two out of three ain’t bad’

De opdracht Solext niet lekker

Voor de opdracht moeten er 2 groepen gemaakt worden een groep van 5 ‘academici’ en een groep van 6 ‘avonturiers’. 3 mensen krijgen een kans om naar de wapenkamer te gaan. De academici moeten terwijl ze een rodelbaan af racen een rekensom maken. Het begingetal hiervoor krijgen ze van de avonturiers die in duo’s met solexjes op zoek moeten gaan naar 3 mensen die hun een cijfer geven. Maar hierin worden geen duidelijke afspraken gemaakt en komen uiteindelijk twee duo’s uit bij dezelfde persoon en dus hetzelfde getal. En wordt er dan ook maar kilo zilver verdient.

Op de terugreis komt Ortal ter sprake en wil Irene vol voor Ortal gaan samen met de anderen in hun auto. Stefano die daarbij zit probeert met een noodgreep dit te voorkomen en de groep bewust op een getrouwe te laten gaan. Om zo met een groepje getrouwen de finale te halen. Een vreemde gedachtegang die hem in de ogen van sommigen wel verdacht maakt.

Wordt Ortal verbannen?

Stefano, Ortal en Steven mogen naar de wapenkamer waar Steven tot zijn vreugde het schild vind. En dan volgt de onvermijdelijke ronde tafel waarin een groepje volgens afspraak op Ortal zal gaan. Wordt hiermee de eerste verrader verbannen? Maar als de ronde tafel begint is Sylvia de eerste die het woord neemt en gaat ze vol voor Irene. Irene verdedigd zich en gaat voor Ortal. Stefano doet met zijn plan uit de auto nog een duit in het zakje en geeft aan dan toch ook Irene te verdenken. Jamie geeft ook aan Irene (al langer) te verdenken. Onnedi daarentegen geeft aan nu eens haar eigen intuïtie te volgen omdat ze altijd met zijn allen een getrouwe verbannen. Zij wil niet meegaan met een groep.

En dan volgt de stemming waarin Ortal inderdaad 3 stemmen krijgt maar mede door de hulpacties van Stefano en Jamie krijgt Irene 6 stemmen en wordt zij als volgende getrouwe verbannen. Ortal wordt op het nippertje gered en als Irene aangeeft een getrouwe te zijn is de ontsteltenis groot. Iedereen lijkt verslagen en totaal van de kaart. Babette en Frank Evenblij besluiten dat ze eerst een borrel nodig hebben.

Tijdens de nagesprekken en borrels in en rond het kasteel praten diverse groepjes met elkaar en vertelt Steven aan Ortal en Toine dat Sylvia de verrader moet zijn en dat hij het schild heeft. Steven vertrouwd Ortal niet maar denkt dat het handig is om een ‘vriend’ onder de verraders te hebben om zijn kansen om in het spel te blijven te vergroten.

De verdeeldheid onder de getrouwen is groot. Iedereen verdenkt een ander. Maar de meesten vertrouwen in ieder geval een verrader. Maar nu Ortal duidelijk genoemd is en Stefano zich met zijn reddingsplan verdacht heeft gemaakt is de vraag of het tot nu toe bijna perfect uitgevoerde spel van de verraders de volgende keer echt doorbroken gaat worden?