De Verraders: Een moord oplossen zonder lijk
Bron: RTL / William Rutten

De Verraders: Een moord oplossen zonder lijk

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Tot nu toe zijn de verraders niet of nauwelijks verdacht geweest tot vorige week de vermoedens t.o.v. met name Ortal ontstonden maar dit hebben de verraders toch weten te omzeilen en hebben de rest zo gemanipuleerd dat ze als makke schapen, voor de zoveelste keer weer een getrouwe, Irene Moors verbannen hebben,

Het ontbijt leek weer te beginnen als elke ochtend iedereen druppelt een voor een binnen in de ontbijtzaal totdat ze weten wie vermoord is. Maar deze ochtend was een uitzondering op de regel. Met nog 4 stoelen onbezet komt Thijs binnen en deelt mede dat er 4 mensen ontbreken, 3 zijn er ontvoerd. De 4e is vermoord. De ontvoerden zijn bepaald door de verraders. En dus gaan moeten ze aan een opdracht beginnen zonder te weten wie vermoord is. De 6 in de ontbijtzaal moeten zich verdelen in 2 groepen van 3 en dan de ontvoerden zoeken.

Wie is er vermoord?

De 3 ontvoerden zijn Dionne, Toine en Ortal. Ortal heeft er voor gekozen ontvoerd te willen worden om even rust te krijgen. Toine en Dionne werden door de verraders besproken nadat ze bepaald hadden dat naast Ortal ook lange Frank ontvoerd moest worden maar ergens in de hectiek hebben ze dus lange Frank niet opgeschreven. Hier komen ze dus pas de volgende ochtend achter. De ontvoerden zitten opgesloten in een blauwe container en moeten de 2 groepen bellen en hun vragen persoonlijke vragen stellen en de antwoorden hierop zorgen ervoor dat ze de getallen en letters van een postcode met kunnen vinden. Hier worden ze vastgehouden. Worden ze binnen 1 uur bevrijd dan verdienen ze 3 kilo zilver.

En dan blijkt dus hoe goed onze BN'ers hun eigen wapenfeiten nog kennen. Zowel Steven als Frank Evenblij twijfelen ontzettend over hun antwoord. En zo worden de 2 teams eerste de verkeerde kant opgestuurd. Daarnaast werkt het onvermogen van de ontvoerden om met een munttelefoon te bellen ook tegen ze. Meerdere keren wordt er een kwartje in de telefoon gestopt, wordt gebeld naar een team en wordt de verbinding verbroken omdat het kwartje opgebruikt is en er geen 2e kwartje in de telefoon is gegooid. Lekker slim .

Maar uiteindelijk lukt het Babette, Stefano en Jamie de ontvoerden te bevrijden met een marge van drieëneenhalve minuut. Misschien mede door de coureursneigingen van B abette die als een halve Max Verstappen over de Limburgse wegen scheurt. Een van de vragen ging over het aantal verraders en door fout antwoord leken dit er 2 te zijn. Dit wordt tussen de 3 ontvoerden en de 3 redders in de auto besproken. De vraag moet nog eens goed gesteld worden aan Frank Evenblij zonder echter te laten weten waarom precies.

Ortal of lange Frank?

En dus bij terugkomst wil Toine de vraag wel stellen en geeft meteen tegen de afspraak in de reden hiervoor bloot. En maakt zich zo verdacht. Maar de strijd aan de ronde tafel lijkt duidelijk. Lange Fran gaat voor Ortal en krijgt voldoende mensen mee denkt hij. Waaronder Steven Brunswijk, Frank Evenblij en Stefano. Dit zijn er 4. Ze hebben dus een 5e nodig en lange Frank polst Jamie. Die zegt toe en dus zijn er 5 voor Ortal. Ortal zelf bespreekt e.e.a. ook met anderen en zegt op lange Frank te gaan en ook zij krijgt voldoende medestanders waaronder Jamie, Stefano en Frank Evenblij.

En dan begint de ronde tafel. En Jamie neemt het woord en benoemt een waanzinnige theorie waar hij op wil proosten met de groep. Sylvia was wel een verrader maar trok het niet meer dus heeft zij zichzelf door de andere verraders laten vermoorden en daarom zijn er nog maar 2 verraders over. Jamie, hoe verzin je dit? En wat nog erger is hoe kunnen de anderen hier in meegaan en proosten?

De tweede die het woord neemt is Toine, die wijs top lange Frank en dat doen ook anderen waaronder Stefano Jamie en FRank Evenblij. Zij allen plegen een broedermoord. En dan mag Frank het zeggen en blijkt hij ook een getrouwe te zijn en dan is de verslagenheid groot. En als ze allen verslagen, verward en niet begrijpen terug in het kasteel zijn vind Babette het spel net als het oplossen van een moord zonder lijk! De verraders ondertussen beslissen wie ze gaan vermoorden? Stefano die het schild heeft om de anderen in ieder geval naast verwarring iets van hoop te bieden of gaan ze iets anders doen om het spel leuk te houden met het risico dat iedereen de volgende dag op Ortal gaat?