Expeditie Robinson: De hussel
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: De hussel

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Een nieuwe dag, nieuwe kansen. Dit is zonder dat de deelnemers het beseffen een beetje het motto van deze dag. En dit komt voort uit de nieuwe captains battle. En zoals altijd moet iemand aangewezen worden die nog geen captain is geweest. En de captain dit keer moet een jagersinstinct en een sterke conditie hebben. En tot de captains worden gekozen: Juultje, Niek en Dennis.

Dit drietal gaat tikkertje spelen. Ja ook Expeditie Robinson kent een tikkertjes variant. De 3 starten op gelijke afstand van elkaar en ze moeten proberen elkaar te tikken. Wie getikt wordt valt af. Het parcours bevat deels diep water en ondiep water. En na afloop blijkt er nog een extra verassing te zijn. En de winnaar heeft een voordeel.

En als snel blijkt dat Niek als een hinde door het water gaat, met hoog opgetrokken benen vliegt hij ook door het diepere water en binnen no-time tikt hij Dennis. Daarna mag hij tegen Juultje strijden maar die is ook geen match voor Niek en hij wint dus in zeer korte tijd deze captains proef.

De hussel!

De verassing is de mix, de hussel, oftewel de teams worden door elkaar gegooid en de winnaar Niek mag als eerste kiezen wie hij (uit een ander team) in zijn team wil hebben. Hoe stel je je nieuwe team tegen met mensen die je niet of nauwelijks kent. Ga je voor kracht, snelheid, een mogelijke klik?

De mannen kiezen eerst een dame, de dame kiest eerst een man, daarna magen ze kiezen die ze willen uit een ander team. Uiteindelijk mogen ze kiezen uit hun eigen team (wat er dan nog van over is) en ook mogen ze een keer iemand voor een ander team kiezen. Dus zet je een zwak iemand in een ander team of ga je voor iemand die je niet mag of niet in jou team wil hebben?

Niek zijn team bestaat n het kiezen uit: Niek, Dzifa, Mike, London, Rose en Thijs. Juultje haar team bestaat uit: Juultje, Ferry, April, Niels, Devrim en Ilias. En Dennis zijn team bestaat uit: Dennis, Chatilla, Vincent, Liza, Laura en Harry. En zonder het te weten heeft Dennis het paard van Troje binnen gehaald want Chatilla, Vincent en Harry hebben al een bondje.

Maar goed dat bondje komt pas kijken als ze naar de eilandraad moeten en eerst is er nog ene proef te gaan. En die gaat tussen team Juultje en team Dennis. En het gaat over een stormbaan met een tikkertjes inslag. Een deelnemer moet met een zak van 10 kilo de stormbaan nemen terwijl hij of zij achtervolgd wordt door 2 aan elkaar verbonden leden van het andere team. Wordt je getikt ben je af. Leg je de zak op het einde van de stormbaan heb je gewonnen. Per race een punt. En du sper ronde maximaal 2 punten een voor de loper en een voor de achtervolgers.

Wie moet naar de eilandraad?

En waar Niek als een hinder door de captains proef vloog laat nu Vincent zien dat hij ook een soort van hindernis hinde is. Hij wint met een ruime voorsprong en als Chatilla en Dennis Ilias inhalen en aftikken begint hun team met een 2-0 voorsprong. En dan is het 2 lopers tegen 2 jagers. En het andere team maakt al snel gelijk want Liza en de zieke Laura worden in no time ingehaald en Ferry en Niels weten hun zak ook snel aan het einde te krijgen.

Maar ook in ronde 3 haalt het team van Juultje de winst en moeten Dennis en zijn team de laatste ronde beide runs winnen voor een gelijke stand. De snelle Vincent en Chatilla slagen hier in maar in de andere run weten de jagers Ferry en Niels niet te achterhalen en moet Dennis met zijn team met daarin het Trojaanse paard naar de eilandraad.

En daar lijkt de keuze gemakkelijk. Laura is ziek en zwak dus die stem je weg met het oog op de komende proeven. Maar Harry oppert ook andere ideeën: Liza die het niet zal verwachten en dan ben je die extra stem die ze heeft kwijt. Of de sterke Dennis die dan zal ontdekken dat hij het paard van Troje binnen heeft gehaald. Vincent wil zijn team sterk houden dus is Dennis nog geen optie maar Liza is een interessante optie. Maar bij de stemming blijk te keuze toch gevallen te zijn op de zieke en zwakke Laura die er al over nadacht om op te geven als ze niet weggestemd zou worden.

De keuze voor het team van Niek om iemand te redden en aan hun team toe te voegen wordt niet gebruikt en zo houdt de expeditie op voor Laura.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!