Expeditie Robinson: De domme keuze van Niels
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: De domme keuze van Niels

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Als eerste kregen we beelden te zien van Ilias die door een nacht met onweer en bliksem merkte dat hij een vroegere ervaring nog niet goed verwerkt had. Een nacht met onweer en bliksem bracht een ervaring uit het verleden waarbij een bliksem vlak bij hem insloeg naar boven en hij had het hier te kwaad mee.

Maar daarna ging de focus op de captains battle waarin de captains doelgericht en scherpzinnig moesten zijn. En het doelgerichte scherpzinnige drietal dat ging strijden waren Niels, Thijs en Harry. En zij moesten op schietschijven van de anderen mikken. Iedereen kreeg 20 punten en voor elk punt dat op jouw schijf geraakt werd door een van de anderen werden die punten in mindering gebracht. En als je punten op waren viel je af.

Niels en Thijs hadden met een blik genoeg en gingen beiden voor Harry. Niels als eerste, Harry mocht als tweede en ging dus voor Niels. Niels ook op Harry. Maar omdat Niels als een dweil schoot en Harry het beter deed daalde Niels zijn punten aantal ook.

Niels maakt het Thijs wel heel erg gemakkelijk

Niels realiseerde zich even dat hij ook misschien op Thijs zou moeten schieten maar die wilde hij te vriend houden. Harry met 2 tegen 1 lag er als eerste uit en daarna had Thijs aan 1 pijl genoeg om Niels uit de captains battle te schieten. Beste Niels hoe kun je zo dom zijn om jezelf uit het spel te spelen en daardoor je team een verblijf op een beter eiland en immuniteit te ontnemen?

Niels en zijn team blijven dus op het best eiland en de teams van Niels en Harry strijden weer tegen elkaar. En zo wordt dit een beetje eentonig. En dus moesten deze teams voor de derde keer op rij tegen elkaar strijden. Weer een stormbaan/hindernisbaan waarbij op het eind een toren gebouwd moest worden.

En weer ging team oranje goed uit de startblokken. Toen zij al aan het bouwen van de toren mochten beginnen las het andere team huizenhoog achter. Maar zoals eerder liet team oranje het andere team terugkomen. Waren ze op een gegeven ogenblik beiden met het bouwen van een toren bezig.

Oranje verslikt zich weer in de proef

Maar in het laatste stuk waarbij in de hoogte gewerkt moest worden ging Vincent op de schouders van Harry staan maar dit duurde een eeuwigheid waarbij niet op het andere team gelet werd en zo sloop team groen naar de overwinning en had de foute keuze van Niels om de captains battle uit handen te geven geen verdere gevolgen.

En dus moesten Chatilla, Vincent, Harry, Lisa en Dennis weer naar de eilandraad. Waarbij Harry, Chatilla en Vincent al een bondje hadden en Liza en Dennis nog van het oude team oranje waren. Maar uiteindelijk werd het toch Lisa die weggestemd werd.

En ook nu weer was het paarse team niet bereid iemand anders te redden en eindigt de expeditie van Lisa hier. En blijkt dat de nieuwe mogelijkheid voor het winnende team om 2 portretten uit te kiezen weer niet gebruikt wordt en zo sterft deze nieuwe mogelijkheid een langzame en pijnlijke dood.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!