Een Jaar Van Je Leven: Rebels gedrag door verveling
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: Rebels gedrag door verveling

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Deze week stond in het teken van verkiezingen voor een nieuwe manager van de maand, maar ook in het teken van rebelse deelnemers.

Waar Madeleine en Janet druk bezig zijn met het maken van een verkiezingsprogramma beginnen sommige andere deelnemers een beetje rebels te worden. Vorige week schreef ik al over de gestolen honing van Esther. Deze week gingen een aantal deelnemers midden in de nacht op jacht naar eten.

Dit keer was het niet het eten dat iemand met eigen zakgeld had gekocht, maar ging het om eten van de gehele groep. Midden in de nacht werden er namelijk wat boterhammen met ei gegeten door Isaac, Jeffrey, Jesper en Eunice.

En het mooie van alles was nog dat de aanleiding van het eten van de boterhammen niet eens een groot hongergevoel was. Eunice had zin om een beetje rebels te zijn. En ze besloten dat te zijn door het eten van boterhammen in de nacht.

Ze werden hierop betrapt door Rupert, maar in plaats van er iets van te zeggen besloot hij dat Moraima en hijzelf dan ook wel een boterham konden eten. En zo begonnen ze de volgende ochtend met één in plaats van twee boterhammen per persoon.

Iedereen is op zijn eigen manier rebels. Een paar deelnemers eten ’s nachts boterhammen, maar Berend en Kenzy besloten ’s nachts de kast van Jeffrey en Madeleine dicht te schroeven zodat zij niet bij hun spullen kunnen.

Ik kan het ze ook zeker niet kwalijk nemen, ze hebben echt hooguit twee opdrachten per week en deze duren met uitzondering van de puzzelopdracht allemaal heel erg kort. Zo ook bij de blikjesschiet opdracht van deze week.

Iedereen mocht één keer schieten naar de blikjes. Dan ben je binnen een minuut alweer klaar met jouw beurt. En moet je weer een aantal dagen wachten op een nieuwe opdracht. De deelnemers gaan zich daarom een beetje vervelen.

En dat begrijp ik erg goed. Geef de deelnemers een wat langere opdracht, zoals de puzzelopdracht. Lekker een opdracht van minimaal 24 uur. Laat ze maar een beetje wat langer strijden voor geld of punten. Dat is voor ons ook leuk om naar te kijken.

Nu lopen ze zich maar een beetje te vervelen de hele dag. Dat zorgt ervoor dat er sneller ruzie gemaakt wordt, waar vooral Jeffrey en Martin deze week goed over kunnen meepraten. Maar ook dat er ruimte is om rebels te zijn.

Gelukkig is er met Esther in de buurt niet snel verveling. Waar ze vorige week nog kwaad was om de gestolen honing, was het deze week haar kapotte bril. Is de bril verstopt of van de tafel gevallen? Dat is op dit moment nog de vraag. De meerderheid van de groep denkt gevallen. Persoonlijk denk ik dat ook.

Hopelijk kan de nieuwe manager van de maand ervoor gaan zorgen dat er minder verveling is. Het eten zal op deze manier weer snel opraken en dan moeten de deelnemers andere rebelse acties gaan verzinnen om nog iets te doen te hebben. En mocht dat het geval zijn dan vrees ik voor de overige spullen van Esther.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!