Expeditie Robinson: Omgekeerde visserslatijn
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: Omgekeerde visserslatijn

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Ook deze keer weer een captainsproef waarbij de captain een ijzersterk geheugen moest hebben en kleur moest durven bekennen. Misschien een puzzel? En dus was er direct een persoon blij omdat hij al vanaf dag 1 hierop wachtte. Devrim, the champion, de puzzelkoning. En uiteraard werd hij door zijn team gekozen als captain. De andere 2 captains waren Chatilla en de tot nu toe bijna onzichtbare Rose.

De proef heel simpel. De drie moesten een reeks met kleuren onthouden en daarna in een toren laten vallen. Pak je de verkeerde kleur ben je af. Wie als laatste overblijft wint. Simpel. En gedurende geruime tijd was en bleef iedereen foutloos.

Totdat uiteindelijk Rose als eerste de verkeerde kleur koos, direct daarna gevolgd door Chatilla. Devrim was dus de verwachtte winnaar van deze proef en dus mag zijn team naar het meer luxueuze eiland. En mocht Devrim kiezen tussen een koker of eten voor het team.

Een grote vis!

Eten, en wat voor een eten, een vis. Een grote vis. Eigenlijk een zeer grote vis! En Devrim koos….. een koker. Egoïsme ten top. Met deze vis had zijn team misschien wel 2 dagen goed te eten gehad maar de opportunist koos voor zichzelf en vroeg bij het vertrek aan de twee dames niet te vertellen hoe groot de vis was.

Een maat van mij vist en die vangt regelmatig grote vissen, groter als de vis die Devrim liet liggen. En de meeste vissers overdrijven als ze aangeven hoe groot hun vangst was. De zogeheten visserslatijn. Terwijl ze uitleggen hoe groot de vis was die ze gevangen hebben wijken hun handen terwijl ze vertellen uit elkaar en wordt de vis steeds groter en groter.

Devrim had echter last van omgekeerde visserslatijn. Terug in zij groep gaf hij aan dat hij de keuze had uit een koker of een ‘kleine’ vis. Niet eens een kwart van wat hij nee had kunnen nemen. En terwijl hij dit vertelde leken zijn handen naar elkaar toe gegaan om het nog iets kleiner te doen lijken. De omgekeerde visserslatijn.

Een boodschap in het zand

Maar zowel Ros als Chantilla vertelden dit aan hun team. Iedereen vond eigenlijk dat dit niet kon. En dus schreef Dzifa toen zij vertrokken op hun eiland, in afwachting van het winnende team van Devrim een boodschap in het zand. Geniet lekker van jullie grote vis.

En zo moest Devrin schoorvoetend toegeven dat de vis wel ietsie groter was waarbij zijn handen een iets grotere vis aangaven. In een tweede gesprek waar hij toegaf dat de vis groter was gingen zijn handen wat verder uit elkaar en ging de vis al wat meer naar een normaal formaat.

De twee andere teams moesten uiteindelijk strijden voor immuniteit. En team oranje startte weer sterk en nam een voorsprong maar die hebben ze iedere keer weer uit handen gegeven. Maar deze keer ging het goed en wonnen ze de immuniteitsproef.

Op de eilandraad tenslotte werd zoals wel een beetje verwacht Rose met 4 stemmen weggestemd en weer koos het winnende team ervoor om niemand te redden. Dus moest Rose de expeditie verlaten.

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!