Column Expeditie Robinson: Payback is a bitch

Column Expeditie Robinson: Payback is a bitch

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De afgelopen weken stonden bol van plannetjes om een speler eruit te werken. Plannetjes die verkeerd aanvoelden. In al die jaren Robinson was er een ongeschreven regel, als iemand eruit wil stem je op die persoon, uit respect voor je medespelers. En deze ongeschreven regel werd dit jaar met voeten getreden waarbij in mijn ogen een van de hoofdrolspeelsters kitesurf koningin Jalou was. Jalou die door heel veel deelnemers als een kandidaat voor de finale wordt gezien.

En na de stemming van vorige week waarin, tegen de gezamenlijk gemaakte afspraak in, Gaby niet werd weggestemd ondanks haar verzoek ertoe, maar werd Dave weggestemd barstte de storm onder de overgebleven deelnemers los. Een storm waarin Jalou het hard te voortduren kreeg. Koos en Suzanne kregen minder over zich heen.

Vooral Dio was echt boos op Jalou en Gaby die uit de school was geklapt. Een boosheid die ervoor zorgde dat hij nog maar een doel had, Jalou eruit stemmen. Jalou voelde de bui al hangen en probeerde net zoals vorige week bij Dave door een gesprek het tij te keren.

Maar alle plannetjes konden doorkruist worden door wat zich op winnaarseiland afspeelde. Winnaarseiland waar de winnaar van de proef Anna samen met Jessie en Suzan zaten te chillen. Suzanne die door Anna tijdens een “brainfreeze” moment was gekozen. Een moment waar Anna later toegaf meteen spijt van had.

Dio, Thomas, Anna en Jessie hadden een gezamenlijke afspraak Jalou eruit te stemmen terwijl Jalou, Koos en Suzanne, de minderheid, een afspraak hadden om iemand van de anderen weg te stemmen. Nadat Jalou in een persoonlijk gesprek had geprobeerd de lucht tussen haar en Dio te klaren realiseerde Dio zich dat ze moesten proberen het zo te doen dat ze niet in een keer al hun stemmen in moesten zetten. En dus zochten Dio en Thomas contact met Koos en Jalou om een afspraak te maken waarin Jessie zou worden weggestemd. Koos en met name Jalou stemden hiermee in.

Dit alles speelde zich af terwijl op een harmonieus afvallerseiland Bertie en Jayjay het prima kunnen vinden.

Als tenslotte de eilandraad aanbreekt laat niemand in de gesprekken het achterste van zijn tong zien, er wordt gewezen naar de situatie met Dave, als je het niet aan ziet komen wordt je toch ineens weggestemd. En na het stemmen werd de spanning mooi opgebouwd, het gaat tussen Jessie en Jalou en het wordt Jalou die weg wordt gestemd en het was schitterend om haar gezicht te zien tijdens het stemmen tellen. Jalou, "payback is a bitch" nietwaar.

Bekijk Expeditie Robinson op TVblik.nl/expeditie-robinson