Een Jaar Van Je Leven: Zoë had heftiger gestraft mogen worden
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: Zoë had heftiger gestraft mogen worden

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Deze week hadden de deelnemers een Halloweenfeest. Er werden kostuums geregeld, waar weer wat discussie over ontstond. Martin wou een kostuum waar iemand anders mee vandoor ging en toen ontstond er een klein drama. Het leek wel alsof we naar een kleuterklas zaten te kijken in plaats van een stel volwassenen. Wat een gedoe over een kostuum. Maar het bleef niet alleen bij het kostuumdrama.

Er werd ook weer aardig wat alcohol gedronken tijdens het feestje, omdat Erik niet aan dansen doet  bleef hij in de keuken achter om ervoor te zorgen dat het alcohol goed verdeeld zou worden. Ik weet niet of daar iets is misgegaan, want sommige deelnemers waren wel erg aangeschoten. Al geloof ik ook wel dat Erik het eerlijk zou verdelen. Ik vermoed dat het dan eerder ligt aan het feit dat er weinig eten is, waardoor de drank wat harder binnenkomt.

Doordat ze ook al zolang in de loods zitten beginnen sommige ook wat behoefte te krijgen aan fysieke intimiteit. Zoë was heel de avond op zoek naar iemand om te kunnen zoenen. Ze probeerde Jeffrey te verleiden, maar hij ging er verder niet op in. Voor Zoë geen geluk deze avond. w

Ruzie tussen Zoë en Martin

Mexx en Martin kunnen het de laatste tijd steeds beter met elkaar vinden en op het Halloweenfeestje kwam dit extra goed naar voren. Zij hebben op het feestje met elkaar gezoend, maar daar was Zoë het niet mee eens. Mexx had eerder een soort beginnende romance met Tommy-Lee, die alweer een paar weken naar huis is. Zoë was er van overtuigd dat Mexx door de alcohol haar afspraak met Tommy-Lee zou vergeten en gaf Martin hier de schuld van.

Waarschijnlijk mede door de alcohol ging Zoë helemaal tekeer tegen Martin. Ik vond dat heel erg onterecht, want Martin is niet degene met een afspraak met Tommy-Lee. Mexx en Tommy-Lee hebben een afspraak gemaakt en Mexx zou deze moeten respecteren ongeacht hoeveel alcohol zij ook drinkt. Uiteindelijk blijkt het allemaal erg overdreven te zijn. Mexx en Tommy-Lee hebben de afspraak om buiten de loods, als ze beide nog vrijgezel zijn te gaan kijken of zij elkaar nog steeds leuk vinden. Tot die tijd zijn zij beide vrij om te doen en laten wat zij willen. Mexx heeft alle recht om met Martin te zoenen als zij dat graag wil.

Zoë bleef echter maar doorgaan en maakte hele erge ruzie met Martin. Tijdens deze ruzie greep ze hem zelfs naar zijn keel. Dit vergrijp leverde haar een gele kaart op. Eerder had Zoë ook al een gele kaart, omdat zij bij de allereerste opdracht vals heeft gespeeld. Dat was tijdens de opdracht met het openmaken van het codeslot door middel van een rekensom. Één van de deelnemers zou daar gelijk afvallen en Zoë besloot om de code af te kijken.

Zoë jaloers op Mexx?

Ik ben het er echt volkomen mee eens dat Zoë een gele kaart heeft gekregen. Ik vind het echt niet kunnen om iemand aan te vliegen. Ik had hiervoor een heftigere straf ook nog geoorloofd gevonden. Ik ben van mening dat Mexx prima voor zichzelf kan zorgen, daar heeft zij Zoë niet voor nodig. En als Zoë dan als goede vriendin haar wil helpen herinneren aan haar afspraak met Tommy-Lee dan moet ze dit vooral tegen Mexx zelf zeggen. Dat ze het Martin kwalijk neemt dat hij met Mexx gaat zoenen terwijl Mexx een afspraak heeft gemaakt met een ex-deelnemer gaat echt te ver.

Ik ga er vanuit dat het echt komt doordat Zoë een goede vriendin van Mexx is en het beste voor haar wil. Aan de andere kant leek het ook een beetje een jaloerse actie van Zoë. Nu denk ik niet dat zij ook graag gezoend wilde worden door Martin. Dan zou het misschien wel eerder zijn op het krijgen van een zoen in het algemeen. Haar is het die avond niet gelukt om iemand te zoenen terwijl zij dat wel graag wou. Misschien heeft dat ook wel meegespeeld in haar woede rondom de zoen tussen Mexx en Martin.

We gaan het de komende weken weer in de gaten houden. Er zullen rondom de feestdagen wel weer wat feestjes plaatsvinden in de loods. Met alcohol in het spel kan er van alles gebeuren, dus dit zijn vast niet de laatste deelnemers die met elkaar gaan zoenen en het is ook vast niet de laatste ruzie. Wel hoop ik voor Zoë dat dit haar laatste gele kaart zal zijn. Want op dit moment is zij de enige deelnemer met al twee gele kaarten.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!