GTST Zomer-blog 2018: #7 LOES

GTST Zomer-blog 2018: #7 LOES

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Hét personage van dit seizoen is toch wel Loes (Beaudil Elzenga). Wat heeft zij een hoop veroorzaakt in Meerdijk. Daar zullen de inwoners van Meerdijk nog lang aan terug denken. Loes begon haar carrière bij Nina (Marly van der Velden). Zij deed werkelijk alles voor Nina. Als rechterhand van een succesvolle zakenvrouw had Loes weinig om over te klagen.

Maar toen moest Nina voor zaken naar Tokio. Ruim een half jaar zou zij wegblijven. Dus zocht Nina iemand die haar bedrijf tijdelijk over kon nemen. Daarnaast zocht ze ook iemand die voor de kinderen (Nola en Manu) kon zorgen. Lang heeft Nina gezocht,maar niemand leek geschikt. Totdat ze ineens aan Loes dacht. Zij was de ideale kandidate om haar bedrijf over te nemen. Dus dat deed Loes uiteindelijk ook. Zij nam de leiding over het bedrijf van Nina over. 

Loes kreeg enorm veel op haar dak. Zo moest zij ook nog voor het gezin van Nina zorgen. Dat hield in dat ze veel in Nina's huis kwam. Daar had ze veel te maken met Bing (Everon Jackson Hooi). Langzaam maar zeker kreeg Loes gevoelens voor Bing. Ze zag het al helemaal voor haar. Ze nam Zoë (Anouk Maas) in vertrouwen over haar gevoelens.

Maar Zoë raadde Loes af om achter Bing aan te gaan. Elke keer bleef Loes hoop houden op een relatie met Bing. Maar Bing zelf wilde niets weten van Loes. Toch had Bing Loes harder nodig dan hij had gedacht. Hij kreeg van Loes een alibi op de avond van de moord op Jan Maes (Harpert Michielsen). Op die bewuste avond nam Bing de laptop mee van de boot. Bing had niets met de moord op Jan te maken, toch?

Loes verschaf Bing een alibi. Deze alibi werd door Aysen (Dilan Yurdakul) later grondig onderzocht. Maar voor Loes was dit weer een stap dichterbij Bing. Want zij leek een doel voor ogen te hebben. Zij wilde perse Bing voor zich winnen. Totaal onverwacht schopt Nina roet in het eten. Zij keerde na een lange afwezigheid terug naar Meerdijk. Meteen ging Loes over tot een nieuw plan.

Zij moest van Nina af zien te komen. Dus besloot ze om Nina te vergiftigen. Iedere keer kreeg Nina een drankje met allerlei pillen van Loes. Hierdoor ging Nina zich steeds slechter en slechter voelen. Ze reageerde zich ook steeds af op Nola en op Bing. Voor Loes leek haar nieuwe plan te werken. Ze bleef maar doorgaan om Nina te vergiftigen. Wel doel had Loes hiermee voor ogen?

Niemand heeft door waar Loes mee bezig is. Bing wil dat Nina naar de dokter gaat. Zij is namelijk, door Loes, steeds vermoeider. Zelf denkt Nina dat het na een tijdje wel weer over zal gaan. Ze neemt Loes in vertrouwen over de mogelijke gezinsuitbreiding. Dit is een klap in het gezicht voor Loes. Dit wilde ze nu net niet horen. Dus moest ze haar plannen opnieuw aanpassen...

Loes had nog meer problemen. Zo had zij 'last' van Lana (Faye Bezemer). Lana was getuige van de moord op Jan Maes. Zij heeft gezien hoe Loes de fatale trap uitdeelde aan Jan. Daaraan is hij uiteindelijk overleden. Toen Lana dat zag gebeuren, probeerde ze te vluchten voor haar leven. Loes haalde haar in en bedreigde haar. Wanneer Lana ook maar iets zou zeggen, zouden zij en haar moeder (Sjors) hetzelfde overkomen.

Dus besloot Lana om haar mond te houden. Zij was doodsbang voor de gevaarlijke Loes. Nu kwam de ware aard van Loes naar boven. Langzaam maar zeker ontspoorde Lana. Dit deed zij allemaal om een schreeuw om aandacht. Maar niemand leek dat door te hebben. Alleen Loes hield haar nauwlettend in de gaten. Soms zette ze de bange Lana nog meer onder druk.

Hierop besloot Lana om Meerdijk te verlaten. Zij ging bij haar opa en oma wonen. Vooral Sjors had het hier enorm moeilijk mee. Maar Loes was opgelucht; Lana was nu weg. Dus kon ze nu verder gaan met haar plannen. Niemand leek haar nog in de weg te kunnen lopen. Lang bleef Lana echter niet weg. Zij kwam na een paar maanden alweer terug naar Meerdijk.

Voor Loes stond het vast; Lana moest weg. Hiervoor bedacht Loes een dramatisch plan. Zij schreef een afscheidsbrief namens Lana. Daarna lokte Loes Lana naar het bos. Lana leek nog te twijfelen, maar ging toch naar het bos. Daar wilde Loes Lana drogeren. Maar dat plan mislukte. Daarna zag Lana wat Loes van plan was; ze wilde het doen lijken alsof Lana zelfmoord gepleegd zou hebben.

Gelukkig wist Lana te ontkomen aan Loes. Net op tijd kwam ze Q (Max Willems) tegen. Samen besloten ze om op de vlucht te slaan. Nadat duidelijk werd dat Lana spoorloos verdwenen is, raakte Sjors in paniek. Meteen werd er een grote zoektocht opgestart. Loes zag dit met lede ogen aan. Langzaam maar zeker leek zij de grip op haar leven te verliezen. Lana kon haar aangeven en dan was alles voor niets geweest.

Maar Lana leek wel van de aardbodem te zijn verdwenen. Aysen vermoedde dat het alibi van Bing niet klopte. Dus zette ze Bing onder druk. Langzaam maar zeker leek het erop als Bing in de val zat. Zelfs Sjors ging twijfelen aan Bing. Zou hij de moord gepleegd hebben én achter Lana's verdwijning zitten? Hiervan leek Aysen te zijn overtuigd. Zij wist zeker dat ze op het juiste spoor zat.

Loes besloot om haar plannen nogmaals te veranderen. Ze vertelde Bing over haar gevoelens voor haar. Zij wilde samen met hem een nieuw leven beginnen. Bing werd totaal overvallen door dit nieuws. Hij wees haar af en wilde niets meer met haar te maken hebben. Nog een klap voor Loes; de zoveelste. Lang bleef Loes niet verdrietig achter. Zij zinde op wraak en deed iets wat niemand zag aankomen.

Ze sloeg zichzelf met een tennisbal in het gezicht. Ook nam ze haar eigen lichaam onder handen. Daarna deed ze aangifte van mishandeling. Bing werd direct opgepakt; hij werd als dader aangewezen door Loes. Ook vertelde Loes alles over de avond van de moord. Dit deed zij ook om zichzelf te beschermen. Bing kon geen kant meer op en belandde achter de tralies.

Hierdoor kreeg Aysen een ander inzicht. Ze kreeg de indruk dat Loes over de 'aanval' loog. Dus zocht ze Bing op in de gevangenis. De puzzelstukjes vielen meer en meer op zijn plaats. Nina werd ook betrokken bij het plan van Aysen. Bing werd door haar niet meer gezien als dader. Er was nog iemand anders betrokken bij de moord op Jan. Maar niemand leek de link nog te leggen bij Loes.

Om de waarheid uit Loes te krijgen bedacht Aysen een plan. Bing moest doen alsof hij gevoelens had voor Loes. Maar eerst moest het lijken alsof Nina en Bing gingen scheiden. Dat nieuws kwam binnen bij Loes. Zouden zij en Bing dan toch nog samen komen? In de gevangenis deed Bing haar een liefdesverklaring. Eerst twijfelde Loes nog, maar al snel bedacht ze zich. Eindelijk konden zij en Bing samen zijn.

Toch wilde ze nog wel van Nina af. Dus zocht ze thuis op. Na een woordenwisseling sloeg Loes Nina bewusteloos met een fles. Daarna was Nina ineens spoorloos verdwenen. Later wist Loes om Bing te vergiftigen met chocola. Bing werd opgenomen in het ziekenhuis. Daar moest hij vechten voor zijn leven. Loes dacht dat haar plan wel zou slagen. Maar het pakte toch even anders uit dan ze gedacht had.

Loes probeerde Bing te overtuigen van haar plannen. Daarna vertrok ze naar de bruiloft van Aysen en Sjoerd (Guido Spek). Die bruiloft pakte helaas slecht uit voor Aysen. Niet veel later besloot Loes om zich uit de voeten te maken. Kort voordat ze de bruiloft verliet, zag Loes hoe Lana met Q aangelopen kwam. Het spel leek over en uit voor Loes. Dus probeerde ze ongezien weg te komen.

Op dat moment kreeg Zoë een telefoontje van Rik. Hij waarschuwde haar voor de gevaarlijke Loes. Zij kreeg te horen dat Loes Bing had vergiftig had. Hierop wilde Zoë verhaal halen bij Loes. Voor Loes was er geen weg meer terug. Zij moest Meerdijk zien te verlaten. Maar Zoë liet haar niet zomaar gaan. Zij eiste antwoorden van Loes. Daarop besloot Loes om op de vlucht te slaan.

Ondertussen haastte Rik zich naar de haven. Lana vertelde alles aan Aysen; over  de moord op Jan en over Loes. Aysen was woedend en wilde ook verhaal halen. Dus ging zij op zoek naar de vluchtende Loes. Rik probeerde ondertussen Zoë te beschermen. Maar helaas lukte hem dat niet helemaal. Loes voelde zich in het nauw gedreven en besloot terug te vechten. Ze gooide een brandblusser van een brandtrap af. Deze raakte Rik vol op zijn hoofd, waardoor hij buiten bewustzijn raakte. Zoë raakte volledig in paniek.

Maar Aysen ging Loes achterna. Na maanden had Aysen eindelijk antwoorden. Loes zat al die tijd achter de moord op Jan. Nu viel alles op zijn plek. Loes gaf zich echter niet zomaar over. Het werd een gevecht tussen leven en dood. In een kort moment besloot Loes om zich op de containers in veiligheid te brengen. Maar Aysen ging haar achterna. Het werd een ware cliffhanger op de containers.

De containers begonnen zich te bewegen. Loes verloor haar evenwicht en bungelde aan een container vast. Aysen zag dat voor haar ogen gebeuren. Loes smeekte Aysen om haar te redden. Alsof ze aan de grond genageld stond deed Aysen niets. Ze keek naar Loes die haar grip leek te verliezen. Loes hield het niet meer en viel naar beneden. Met een gil belandde Loes op de grond...

Dé grote vraag is toch wel of Loes deze val heeft overleefd. Die kans lijkt heel erg klein. Aysen heeft Loes zien liggen en had geen hoop op een goede afloop. Maar wat gebeurd er met Nina? Loes wist alleen waar Nina was. Komt het nog goed met Nina, of loopt het ook met haar slecht af? 

Hiermee is deze zevende GTST Zomer-blog een feit. Volgende week is er weer een nieuwe GTST Zomer-blog. Die zal dan geheel in het teken staan van Bing en Nina. Zij hebben een hoop meegemaakt in het afgelopen seizoen. Zij hadden ook beiden veel te maken met Loes. Dat is volgende week allemaal te lezen in de nieuwe GTST Zomer-blog. 

Tot volgende week!