GTST-blog: Meer dan een winter-cliffhanger

GTST-blog: Meer dan een winter-cliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het waren spannende weken voor de inwoners van Meerdijk. Alles stond ineens in het teken van ‘Kwaad Bloed’ het luisterboek van Janine (Caroline de Bruijn). Vlak nadat ze het boek uitbracht gebeurden er allerlei onverklaarbare dingen. Zo vond Aysen (Dilan Yurdakul) ineens allerlei glasscherven in haar bed, werd baby Max ontvoerd en kregen onder andere Ludo (Erik de Vogel), Rik (Ferri Somogyi) en Bing (Everon Jackson Hooi) allerlei rare berichten op hun telefoon.

Al snel kwam Marieke (Lidewij Mahler) in beeld als ‘verdachte’. Zij kampte met de diagnose alzheimer Hierdoor vergat zij vaak allerlei dingen. Maar zij ontkende altijd dat zij iets te maken had met de dingen die er allemaal gebeurden. Vlak na de ontvoering van baby Max is voor Ludo de maat vol. Hij denkt dat Marieke een gevaar is voor zijn familie.

Marieke wordt opgepakt en moet een nacht in de cel overnachten. Helaas loopt dit gruwelijk uit de hand. Wanneer Marieke zichzelf zo ernstig mishandelde werd zij opgenomen in het ziekenhuis. Daar is ze helemaal in de war en bang. Janine kan met moeite haar zusje troosten. Ineens melden er getuigen zich bij de politie in de zaak van de ontvoering van baby Max.

Het blijkt dat een man met een ‘dikke buik’ baby Max aan Marieke heeft gegeven in het park. Dus niet Marieke, maar iemand anders ontvoerde baby Max. Ludo schaamt zich diep en biedt zijn excuus aan. Meteen komt Marieke op vrije voeten en lijkt het hele voorval te zijn vergeten. Als ‘troost’ biedt Ludo haar en Mark (Tim Immers) een etentje aan in De Rozenboom.

Ondertussen is Zoë (Anouk Maas) druk met contact leggen met haar vader. Via internet krijgt ze ineens contact met hem. Hij is dan eindelijk zo ver om haar te ontmoeten. Zoë heeft haar vader nog nooit gezien en is helemaal in de wolken. Ze spreken af in een bos voor een wandeling en een kop koffie. Kimberly (Britt Scholte) heeft er nog zo haar vraagtekens bij, maar ze laat Zoë toch gaan.

Terug naar De Rozenboom. Iedereen geniet van het etentje en de gezelligheid. Even lijken de spanningen van de afgelopen weken over. Wanneer het viertal naar de auto wil lopen gebeurt er iets gruwelijks. Een auto komt met hoge snelheid aanrijden en wil Ludo en Janine aanrijden. Op een helder moment grijpt Marieke in. Zij duwt Ludo en Janine op tijd aan de kant. De auto remt echter niet en rijdt Marieke aan.

Met spoed moet Marieke weer naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis krijgt de familie Sanders slecht nieuws te horen. Een operatie is te riskant en Marieke wil zelf ook niet meer. Voor haar is het nu klaar en ze wil niet meer leven. Al maanden was Janine bezig om op een waardige manier afscheid te nemen van haar zusje. Nu komt het afscheid totaal onverwacht.

Zoë is er klaar voor; eindelijk ontmoet ze haar vader. Maar haar vader is niemand minder dat Jos (Bas Keijzer), de beer. Zij kent hem nog niet, maar hij is een gevaarlijke crimineel die ruim twee jaar geleden voor de nodige spanningen zorgde. Al snel is Zoë vastgebonden en schreeuwt om hulp. Maar waarom zit Jos nu achter Zoë aan?

Hij wil wraak nemen op Rik, Aysen en Bing. Dus had hij Zoë nodig om Rik te laten komen. Wanneer Rik een foto ziet van Jos schrikt hij zich een ongeluk. Hij haast zich naar het bos om Zoë te helpen. Helaas wordt ook hij door Jos overmeesterd. Het plan van Jos is om Rik, Aysen en Bing in één klap om te brengen. Rik moet een bomgordel dragen en in De Rozenboom laten ontploffen.

Vlak voordat de bom losbarst vlucht Rik De Rozenboom uit. Hij gaat de confrontatie aan met Jos. De politie komt door Zoë achter de waarheid. Zij haasten zich naar het bos om Rik te helpen. Wanneer Jos lijkt te ontsnappen komen Aysen en Daan in actie. Rik wordt gered en Jos wordt opgepakt. Maar iedereen wil antwoorden van Jos. Waarom zit hij overal achter? Kreeg hij hulp van iemand?

Ludo vermoed dat Martine Hafkamp (Inge Iepenburg) erachter kan zitten. Haar lichaam is nooit gevonden en is dus nog altijd op vrije voeten. Janine denkt meteen aan Hein Lisseberg (Bas Heerkens). Hij zou ook samen kunnen werken met Jos. Maar hoe heeft hij het allemaal kunnen regelen en vooral waarom? De rust lijkt eindelijk terug in Meerdijk. Helaas duurt de rust niet heel lang.

Janine krijgt een bericht dat haar zoon Lucas (Ferry Doedens) is ontvoerd. Hij moet een video opnemen waarop er met zijn leven gespeeld wordt. Iedereen is meteen weer scherp en volledig in paniek. Zit Hein achter de ontvoering van Lucas? Voor Janine is er geen andere optie dan hem opzoeken in een zwaarbeveiligde gevangenis. Hein is dolgelukkig om Janine weer te zien. Een paar jaar geleden probeerde Hein nog om Janine om het leven te brengen.

Nu zint Hein op wraak en wil opnieuw een poging doen. Hij bekend dat hij achter de ontvoering van Lucas zit. In ruil voor zijn vrijlating wil Hein op verlof met Janine. De politie stemt in met de plannen van Hein. Janine speelt met haar leven, maar alles voor de veiligheid van Lucas. Ludo krijgt via Daan Dorian Bindels) informatie over de route die de politie aflegt met Hein en Janine.

Vlak voordat het verlof kan beginnen gaat het mis. Onbekende mannen overmeesteren de auto’s waar Hein en Janine inzitten. De politie kan niets doen dan toekijken hoe Hein en Janine worden ontvoerd. Maar alles was een meesterplan van Hein. Hein heeft eindelijk Janine terug en kan opnieuw toeslaan.

Lucas wordt ondertussen vrijgelaten en is volledig in paniek. Hij kan zich niets herinneren van zijn ontvoering. Ludo zet alles op alles om Lucas te laten praten maar wordt niets wijzer. Janine kan ondertussen geen kant op, zij begeeft zich in groot gevaar. Toch heeft zij een plan bedacht, zij heeft een speciaal kruid gekocht via internet. Gaat dat haar dan helpen om te ontsnappen?

De spanning in Meerdijk is nog niet ten einde. Alles staat nu in het teken van de zoektocht naar Janine. Zal zij nog op tijd gevonden worden? Gaat het wraakplan van Hein lukken? Het gaat nog even spannend verder, maar voor hoelang nog?

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Stefan Ammerlaan