Expeditie Robinson: Ferry, wordt toch wakker!
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: Ferry, wordt toch wakker!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De vorige aflevering waarbij Vincent weggestemd werd eindigde met Thijs die duidelijk boos en geïrriteerd was op Niek omdat Niek aan Vincent had verteld wat hem te wachten stond. Niek biedt in het begin van deze aflevering zijn excuses hiervoor aan. Harry vind hierdoor inmiddels dat Ferry niet meer te vertrouwen is omdat hij twee keer anders heeft gestemd dan hij had gezegd.

Thijs ondertussen gaat rustig verder met zijn masterplan. Misschien heeft zijn vermeende samenzijn met Rose hem ideeën gegeven. Want hij wil in de finale staan met mensen die hij kan pakken. Hij heeft dus geen topsporters mentaliteit. ‘Strijden tegen de beste’ is niet zijn motto. Dus Thijs wil van Ferry af, geen finale met een zwemgedeelte spelen tegen een olympisch zwemmer.

Vincent is ondertussen aan het genieten op zijn afvallerseiland. Hij vind cassave, kokosnoten en zelfs pepertje. Hij wil eten en aansterken, veel slapen en de halve finale sterk ingaan. Toen hij aankwam op afvallerseiland was er niemand. Want er zijn deelnemers die strijden iemand weg om daarna op te geven.

Een Robinsonwaardige proef

De proef voor immuniteit is een Robinsonwaardige proef en dat vind Thijs fijn. En net zoals in de vorige proef krijgt de 1e afvaller een zwarte stem. En vallen er bij ieder gedeelte spelers af totdat er 3 in het finale gedeelte staan. Ferry begint sterk, gevolgd door Niels, Niek, Dennis en Thijs. Maar Dennis weet in het verdere gedeelte iedereen in te halen en begint als eerste aan het laatste deel van de proef. Wat later gevolgd door Niels en Ferry. En dus valt Thijs af. Inderdaad misschien een treken dat hij in de finale niet tegen de sterksten moet strijden want dan komt hij misschien wel te kort. Maar terwijl die 3 strijden voor immuniteit strijden Dzifa en London nog op het eerste onderdeel om niet laatste te worden en dus niet een zwarte stem te krijgen. Een strijd die London verliest. Hij wordt laatste.

Dennis wint uiteindelijk en mag 2 anderen meenemen naar winnaarseiland om te gaan genieten van een pakket met zeep, shampoo en tandpasta. Dennis kiest zijn maat Harry en ook Ferry die de vorige keer op zijn verjaardag naast een verblijf op winnaarseiland greep. Dennis blijft dus trouw aan zijn bondje. Dit in tegenstelling tot Ferry.

In de groep vinden diepgaande gesprekken plaats over o.a. rouwverwerking waardoor de al langer aanwezige heimwee bij Niels wordt aangewakkerd. Terwijl Dzifa met London praat over het wegstemmen van Ferry. Dzifa is een trouwe vazal van Thijs geworden. En dan vraagt Niels de anderen om hem op de eilandraad weg te stemmen. En uiteraard probeert Thijs hem hiervan af te brengen want dan valt zijn masterplan in duigen.

Ferry wordt toch wakker

Op winnaarseiland douchen de drie mannen meerdere keren maar probeert Dennis ook om Ferry mee te krijgen maar die geeft aan wat anders te stemmen maar niet te zeggen wat. En Ferry stemt denkt hij mee met een bondje dat ondertussen bezig is om hem te naaien. Ik zou willen schreeuwen: ‘Ferry wordt wakker lul! Je wordt genaaid waar je bijstaat!”

En dan is er de eilandraad, Niels grapt even met een immuniteitsmunt en iedereen schrikt en trapt erin. Maar dan wordt er toch echt gestemd. En terwijl Niek 1, London 3 stemmen krijgt gaat het merendeel van de stemmen naar Niels zoals hij gevraagd had. En terwijl dit gebeurt trekt Thijs een bek om op te schieten. Zijn plannetje valt in duigen.

Niels krijgt zijn zin, laat aan Mike die misschien thuis zit te kijken hoe je weg hoort te gaan. Niet ten koste van een ander. Niels laat uiteraard afvallerseiland aan zich voorbij gaan waar Vincent alle rust krijgt om te eten en sterker te worden voor de halve finale.