The Passion volgend jaar in Harlingen
Bron: KRO-NCRV

The Passion volgend jaar in Harlingen

Geschreven door Pieter Jongsma

The Passion komt dit jaar vanuit het Friese Harlingen. Vanmorgen was daar het iconische witte kruis te zien op de kade van de havenstad. Het grootste muzikale paasevenement van Nederland verwelkomt in 2023 weer publiek. De cast wordt begin volgend jaar bekend gemaakt.

Volgens Peter Kuipers, directievoorzitter KRO-NCRV, is het belangrijk dat we het eeuwenoude paasverhaal blijven vertellen, in een modern jasje met actuele elementen. “Vanuit de christelijke traditie maken we als KRO-NCRV programma’s en initiatieven waarin liefde voor de mensen om je heen een grote rol speelt. The Passion is daar een mooi voorbeeld van en maakt duidelijk dat het Paasverhaal over Jezus, dat bijna 2000 jaar oud is, nog steeds actueel is. Het brengt mensen met elkaar in verbinding, laat kijkers anders kijken en helpt een handje om het anders te doen. Nu het paasverhaal dit jaar met publiek mogelijk is willen we mensen uit heel Nederland weer samenbrengen, dat maakt het live-evenement extra bijzonder.”

De laatste twee edities konden vanwege het coronavirus niet met publiek plaatsvinden. The Passion is traditiegetrouw op Witte donderdag.