The Passion 2017 in Leeuwarden

The Passion 2017 in Leeuwarden

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De zevende editie van The Passion wordt gehouden in Leeuwarden, dat maakte burgemeester Ferd Crone vandaag aan zijn stad bekend.

“Leeuwarden heet The Passion van harte welkom! We slaan met Provincie Fryslân en de gezamenlijke Leeuwarder kerken de handen ineen om publiek en televisiekijkend Nederland in 2017 te ontvangen op het Wilhelminaplein.

Dit plein vormt een fantastische decor voor het bijzondere verhaal van de laatste uren van Jezus”, blikt hij alvast vooruit. The Passion vormt voor Leeuwarden de opmaat naar een bijzondere periode, aangezien de stad is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa in 2018.

The Passion vertelt over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever. De verslaggever loopt mee met de processie, waarbij een stoet mensen het wit-verlichte kruis door de stad naar het centrale plein toegedragen.

Eerder waren de steden Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede en Amersfoort gastheer voor het televisie-evenement. The Passion wordt komend jaar voor de zevende keer gehouden en is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO-NCRV, de Protestantse Kerk Nederland en het Nederlands Bijbelgenootschap.

EO-directeur Arjan Lock: “The Passion heeft in zijn bestaansgeschiedenis een steeds diepere betekenis gekregen voor heel veel mensen. Dat komt omdat The Passion scherp afsteekt tegen de tijdgeest die aan het veranderen is. In tijden van verwijdering en polarisatie is het verhaal van Jezus een verhaal van verbinding en hoop. Zijn leven, sterven en opstanding zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en hoop.”

“Friezen zijn van oudsher trotse mensen. Ik ben trots op The Passion, het evenement dat saamhorigheid brengt. En dat hebben we hard nodig, zeker in deze tijd van tegenstellingen. Tussen jong en oud. Tussen stad en platteland. Wij brengen het eeuwenoude verhaal van verbinding dit jaar met een Fries tintje vanuit Leeuwarden.” Zo laat de Mediadirecteur Taco Rijssemus de KRO-NCRV weten.

Wie de cast voor de komende editie vormen wordt op later tijdstip bekendgemaakt.
Bekijk The Passion op TVblik.nl/the-passion