Expeditie Robinson: Het einde komt in zicht
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: Het einde komt in zicht

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Vrijwel alle deelnemers aan de Expeditie hebben als doel de samensmelting en het befaamde samensmeltingsdiner te halen. Maar als dat eenmaal gehaald is gaan ze denken aan de halve finale of zelfs finale en worden meestal de messen geslepen. Sterke spelers worden weggestemd, bondjes worden verbroken. De groep wordt kleiner en de keuzes worden moeilijker. En daarbij komt dat men nooit weet wat op winnaarseiland besproken wordt.

Er is steeds een immuniteitsproef en een duel op winnaarseiland. Win je veel immuniteitsproeven dan kan het zomaar gebeuren dat je plotseling weggestemd wordt als je een keer geen immuniteit haalt. Dus is immuniteit belangrijk maar naar het einde toe wordt deze steeds belangrijker. Want met immuniteit zijn bondjes, afspraken e.d. niet meer van belang want je kunt niet weggestuurd worden.

En dus was de immuniteitsproef van deze aflevering met al 32 dagen achter de rug belangrijk, zeer belangrijk. Maar voordat aan de proef begonnen werd wilde Niek nog even aangeven dat hij en Harry minder vaak op winnaarseiland waren geweest en hij hoopte dat een eventuele winnaar hem Harry (je moet zo’n verhaal toch verkopen) mee zou nemen.

De laatste immuniteitsproef!

De proef draaide om een houdertje met een balletje erop. Eerst de houder bevrijden uit een touw puzzel, dan een labyrint en wat proeven met het balletje op de houder om als laatste met de houder een cijferpuzzel te ontsluiten. De winnaar immuniteit en de laatste uiteraard weer een zwarte stem. De koning van de zwarte stemmen is Harry, die heeft ze al vaker gehad en overleefd. Terwijl Ferry al meerdere immuniteitsproeven heeft gewonnen.

En dan de proef. London, Dennis en Ferry beginnen goed en April begint dramatisch slecht. En terwijl de anderen zich door het parkoers haasten blijft April klooien met de houder uit de touwpuzzel te halen. Terwijl Dennis en Londen elkaar afwisselen op kop blijft Ferry in de buurt, komen Harry en Niek dichterbij en blijft April alleen achter. En dan staat iedereen bij de cijferpuzzel, London als eerste. Em April, ja die is nog bij de touwpuzzel. Ferry mag maar 1 persoon meenemen en krijgt een pizza pakket. Hij besluit April mee te nemen.

Ferry wordt de eerste die de cijferpuzzel oplost en wint dus alweer een immuniteitsproef. Harry wordt misschien wel tot zijn eigen verbazing tweede, Niek derde, Dennis vierden en dan heeft April ondertussen haar houder losgemaakt en doorloopt ze zo snel mogelijk het parkoers terwijl London tegen zichzelf en tegen de cijferpuzzel vecht. April mag dan ook beginnen aan de cijferpuzzel en ziet de oplossing en is London te snel af. London was als eerste bij de cijferpuzzel maar eindigt als laatste.

Boter, kaas en eieren in Robinson-stijl

Dzifa krijgt ondertussen net als voor haar bij Thijs is gebeurd de ‘cold shoulder’ van Vincent. Het is zijn eiland dus ze mag haar eigen dingen regelen. Ze snapt Vincent, maakt er het beste van en geniet eigenlijk van het feit dat ze nu alles alleen moet doen. En dan drijft er flessenpost aan en moeten Vincent en Dzifa gaan duelleren. Een variant op boter-kaas-eieren. Waarbij de vakjes ‘veroverd’ moeten worden door er een zakje in te gooien. Gooi je een zakje in een vakje waar al een zakje van de ander ligt steel je dat vakje. Er zijn drie rondes, degene die er twee wint blijft in de expeditie. De ander vertrekt.

Dzifa wint de eerste ronde. Vincent moet de tweede winnen probeert zich nog meer te focussen en wint. Dus 1-1. De derde ronde is super spannend, zowel Vincent als Dzifa hebben kansen op de overwinning en missen totdat uiteindelijk Dzifa wint en Vincent toch naar huis moet.

En terwijl London, Harry, Dennis en Niek bezig zijn om te bepalen op wie zij gaan stemmen krijgen April en Ferry bericht dat ze terug moeten naar de rest om hun stemmen voor de laatste eilandraad te bepalen. Dus is Ferry zeker van zijn plaats in de halve finale. De stemming verloopt toch eenduidig. London en Niek krijgen wel een stem maar de andere 4 stemmen zijn voor Harry. Die dan toch nog krijg te horen dat hij nog mag strijden tegen de overgebleven kandidaat van afvallerseiland.

Dus Ferry, April, Dennis, Niek en London krijgen nog gezelschap van of Harry of Dzifa. En ik denk dat half Nederland het liefste publiekslieveling Harry terug zie komen.