Expeditie Robinson: De halve finale!
Bron: RTL/Jasper Suyk

Expeditie Robinson: De halve finale!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

En dan is het plotseling voorbij. De halve finale staat voor de deur. Weg met bondjes, weg met liegen en bedriegen. Weg met het wegstemmen van sterkere spelers. Wat overblijft is strijd! En gestreden werd er. Als eerste na de eilandraad moesten Harry en Dzifa puzzelen voor wie naar de halve finale mocht. En de puzzel was de befaamde puzzeltoren van Hanoi. Waarbij een aantal blokken verplaatst moest worden met het principe van maar 1 blok per keer verplaatsen en een groter blok mag niet op een kleiner blok gelegd worden. Mijn advies is google maar eens op de puzzeltoren van Hanoi.

En deze puzzelstrijd werd gewonnen door de kleine doorbijter Dzifa. En als Ferry, Dennis, London, Niek en April te horen krijgen dat ze de halve finale hebben bereikt en mogen gaan strijden staan er niet 5 maar 6 palen in het water en dan weten ze het al. Het is alleen wachten op wie met hun mee komt strijden. En dat is dus Dzifa. 2 vrouwen en 4 mannen gaan strijden voor een plaats in de halve finale. 3 battles waarvan de winnaar direct naar de finale gaat en de verliezer ligt direct uit de expeditie. Je kunt je niet meer verschuilen. Het is knallen.

Drie proeven voor 3 finalisten en 3 afvallers

Proef 1 Staande op een hoge paal water opscheppen en dit in een emmertje late lopen totdat je een sleutel die omhoog komt kunt pakken. In het water springen, naar de kant zwemmen en met de sleutel puzzelstukken losmaken en dan puzzelen. De eerste is finalis en de laatste ligt uit de expeditie. Ferry start het beste heeft als eerste de sleutel, heeft als eerste de puzzelstukken los en heeft uiteindelijk als eerste de puzzel af. Boem die is binnen en Ferry is dolblij. London daarentegen ligt dik achter. Heel dik en ogenschijnlijk met een hopeloze achterstand. Maar Dzifa ziet de puzzel niet. En is nog met het begin van de puzzel bezig als London uiteindelijk ook aan de puzzel mag beginnen. Dennis, Niek en April hebben zichzelf veilig gespeeld voor de tweede proef. En ondanks dat Dzifa Harry in een puzzel heeft verslagen moet ze hier haar meerdere erkennen in London en ligt ze uit de expeditie.

Proef 2. Simpel gezegd vuur maken en een touw doorbranden met uiteraard een paar obstakels. Robinson is vuur maken en als je geen vuur kunt maken ben je nier Robinson waardig. Dennis en London gaan lekker, Niek wat minder en April nog minder. Niek blaast zijn vuur ontzettend aan maar het mag niet baten. London wint met misschien een halve seconde voorsprong op Dennis en is London dus de tweede finalist. Uiteindelijk brandt Niek zijn touw ook door en moet ook April de expeditie verlaten. Niek en Dennis doen de derde proef maar wat zeker is dat we een mannen finale hebben.

Wie wordt de laatste finalist?

Proef 3 jezelf losmaken, ballen door een labyrint rollen en met die ballen een doel kapot schieten. En hier komt tactiek ook om de hoek kijken, voor hoeveel ballen ga je? Wil je als eerste schieten of neem je de tijd voor meer ballen? Niek is wat sneller met het labyrint en gaat voor 5 ballen en mag als eerste schieten. Dennis gaat voor 3 ballen en begint vlak na Niek te schieten. Beiden schieten al hun ballen op en moeten voor een tweede keer ballen door het labyrint loodsen. Beiden gaan voor 3 ballen. Weer mag Niek iets eerder beginnen met schieten maar uiteindelijk, misschien is het de militaire achtergrond van Dennis, schiet Dennis raak mag ook naar de finale en valt Niek als laatste af.

En dan zitten de 3 finalisten weer op winnaarseiland met een stapel lekker eten, groenten, champignons en frietjes en daarbij een hamburger en een wordt. En als je dan ook nog een kok als een van de drie finalisten hebt kan het alleen maar goed gaan.